Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rīgas dome sola, ka nākamgad Rīgas kausi atgriezīsies galvaspilsētā

Rīgas dome sola, ka nākamgad Rīgas kausi atgriezīsies galvaspilsētā
Jānis Leitis (no kreisās), Sindija Bukša, Oļegs Burovs, Arnis Lagzdiņš un Gatis Čakšs preses konferencē pirms sacensībām Rīgas kausi. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs otrdien preses konferencē solīja, ka tradicionālās vieglatlētikas sacensības Rīgas kausi, kas šogad tiks aizvadītas Ogrē, nākamgad atkal atgriezīsies galvaspilsētā.

Sacensības notiek jau kopš 1962. gada un šogad paredzētas 4. jūnijā. Ja pērn tās atgriezās rekonstruētajā stadionā "Daugava", šogad pārāk cietā skrejceļa dēļ tās atkal nāksies aizvadīt Ogrē.

"Rīgā nemaz nav tik daudz tradīciju, kas ir tik ilgas kā Rīgas kausi. Atceros, kad vēl pats tās skatījos mazā, melnbaltā televizorā, kā arī "Rīgas Balsī" lasīju sadaļu par sportu. Ir labi un apsveicami, ka turpinām tradīciju. Žēl, ka šoreiz tās notiek pie Rīgas, bet varu apsolīt, ka visus turpmākos gadus Rīgas kausus plānojam organizēt Rīgā. Rīgai un Latvijai ir liels gods, ka pie mums startē piedalās tik prominenti sportisti."

"Esam ļoti ieinteresēti, lai arī Rīgā atkal notiktu lielas sacensības. Vieglatlētika patiešām ir sporta karaliene, esam ieinteresēti sadarboties," uzsvēra Burovs.

Kā atzīst Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) pārstāvji, Daugavas stadiona skrejceļš ar katru gadu paliek arvien cietāks, salīdzinot to ar rupjmaizi. Ja sprinterus tas ietekmē maz, garāku distanču skrējējiem gan pieaug iespējas gūt traumas, vieglatlētiem draudot nepiedalīties sacensībās šādā stadionā.

"Man ir ļoti patīkami atcerēties deviņdesmitos gadus, kad ar Rīgas domu sadarbojāmies gan Rīgas kausu, gan Eiropas junioru čempionāta organizēšanā," saka LVS prezidents Arnis Lagzdiņš. "Daudziem sportistiem būs iespēja sezonu sākt tieši Rīgas kausos, spēcīgas konkurences apstākļos. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai Rīgas kausi notiktu tradicionālajā vietā. Ir visas iespējas, ka nākamgad varēsim kausus tur organizēt."

Rīgas kausā startēs ne tikai daudzi labākie Latvijas vieglatlēti, bet, piemēram, Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēja šķēpmešanā Marija Andreičika, sesto vietu 4x100 metru stafetē izcīnījušais Žorže Enrike da Košta Videšs, pagājušā gada pasaules čempions telpās 4x400 metru stafetē Karols Zalevskis, šī gada trešā labākā rezultāta pasaulē īpašnieks šķēpmešanā Bernhards Zaiferts, pagājušā gada Eiropas čempione 400 metru skrējienā Malgoržata Holuba-Kovalika un bronzas ieguvēja šķēpmešanā Liveta Jasūnaite.

"Aizvadīju divas veiksmīgas treniņnometnes Portugālē, kur kārtīgi strādājām. Pagaidām vēl nevaru pateikt, kā šosezon ies," saka Latvijas labākā sprintere Sindija Bukša. "Rīgas kausi vienmēr bijuši pirmie lielākie starti sezonā, paldies visiem, kas palīdz šim pasākumam tapt, jo tā ir tiešām lieliska iespēja pierādīt sevi lielā konkurencē. Jā, Ogres stadions nav mans mīļākais, man patīk Rīgā startēt un liels prieks, ka turpmāk sacensības atgriezīsies mājās."

"Gatavošanās tiek veikta uz sezonas pēdējiem mačiem, kas būs pasaules čempionāts Dohā, bet Rīgas kausi man vienmēr bijušas prestižākās sacensības Latvijā," pauž šķēpmetējs Gatis Čakšs. "Konkurence būs forša. Kaut biju plānojis sezonu sākt Rīgas kausos, piedalīsimies arī Ventspils šķēpos, kur būs testa variants."

Gan nedēļas nogalē gaidāmās sacensības Ventspils šķēpi, gan arī Rīgas kausus tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com.

"Man Rīgas kausi vienmēr likušās labas sacensības, kurās latviešu atlēti var atsperties sezonai. Tās skatās daudzu sacensību menedžeri," saka pērnā gada Latvijas labākais vieglatlēts Jānis Leitis. "Mani mazāk interesē vieta, kuru izcīnīšu, bet sasniegtais rezultāts. Tā kā būs spēcīga konkurence, to varēs sasniegt, lai tuvotos pasaules čempionāta normatīvam. Šī būs manā dzīvē garākā sezona, laiks normatīva izpildei vēl ir pietiekoši, lēnām jāiet uz mērķi - uz pasaules čempionātu."


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.