Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Misāns: "Pēc starta pasaules čempionātā sapratu, ka kaut kas ir jāmaina"

Misāns: "Pēc starta pasaules čempionātā sapratu, ka kaut kas ir jāmaina"
Elvijs Misāns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas trīssoļlēcējs un tāllēcējs Elvijs Misāns sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par treniņiem Amerikā un tajos iegūtajām atziņām, kas varētu palīdzēt uzlabot rezultātus.

"Par nepieciešamajām pārmaiņām sāku domāt pēc pasaules čempionāta Londonā, jo tehnika man turpināja pieklibot un es nespēju izdarīt to, ko vajadzēja. Uzreiz nedomāju par Ameriku, vienkārši pieļāvu iespēju piesaistīt kādu speciālistu no malas. Pēc starta Londonā aizgāju uz viesnīcas istabu un iegrimu pārdomās par to, ka kaut kas galīgi nav pareizi. Pats jutu, ka vajadzētu lēkt tālāk, bet nespēju to paveikt," atzīst Misāns, kurš pasaules čempionātā aizlēca 16,55 metrus tālu un nespēja kvalificēties trīssoļlēkšanas finālam.

"Nevarētu teikt, ka izvēles iespēju nebija, tomēr liela nozīme bija finansiālajam jautājumam, jo tas nemaksā lēti. Ja šeit, Latvijā man pašam nav trenerei jāmaksā, tad ārzemēs man tas būtu jādara, jo viņš trenē tieši mani. Bez tūkstoša eiro mēnesī tur nav ko darīt," stāsta Elvijs, kurš Sandjēgo piepilsētā Čulavistā pie Džeremija Fišera trenējās no novembra līdz februārim un no marta beigām līdz maija vidum.

"Tur ir elites sportistu centrs, kurā no zināmākajiem atlētiem trenējas arī olimpiskais medaļnieks tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā Vils Klejs, kā arī olimpiskā un pasaules čempione tāllēkšanā Britnija Rīza. No Amerikas esmu pārvedis atšķirīgu pieredzi. Redzi, visi sportisti jau cenšas visu izdarīt pēc iespējas labāk un pareizāk, bet tu nevari zināt, kas būs tieši tas, kas palīdzēs uzlabot rezultātu. Šis bija mans eksperiments, un jāsecina, ka tas izdevās, jo man tas reāli palīdz."

"Uz skrejceliņa esmu ļoti ātrs, taču tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektorā es šo savu ātrumu nespēju izmantot. Es vai nu apstājos vai neaizskrienu līdz galam un nespēju izdarīt to, kas būtu jāizdara. Taču tas ir pats galvenais - atsperties no dēlīša brīdī, kad esi maksimālajā ieskrējiena ātrumā. Pāris reizes ar veiksmes palīdzību tas izdevās, taču, iespējams, tas pat nebija mans maksimālais ātrums. Tā ir maza nianse, kā panākt, lai ieskrējiens būtu efektīvāks."

Marta sākumā pasaules čempionātā telpās Misāns aizlēca tieši tikpat tālu, kā augustā Londonā (16,55 metri). Tomēr sportists norāda, ka pēc pirmā treniņu posma Amerikā viņš bijis emocionālā bedrē. "Tobrīd vēl īsti nelīmējās kopā visas uzkrātās zināšanas. Trīs mēneši bija par maz, ja iepriekšējos 19 gados esi darījis citādi. Ne jau nepareizi, bet ne tik efektīvi. Neieslīgšu biomehānikas detaļās, bet viss ir daudz vienkāršāk un dabiskāk. Eiropiešiem patīk sarežģīt lietas. Runāju tieši par skriešanu. Tas man ir liels ieguvums. Man tagad pat niez nagi pamēģināt noskriet 100 metru distanci, jo pēc testu rezultātiem ASV esmu kļuvis ātrāks."

"Kad marta beigās atgriezos Amerikā, gribēju iegūt tādu neizskaidrojamu lietu, ka tu spēj sevi aktivizēt īstajā brīdī," atklāj Misāns. "Pie šamaņiem nebiju. Ja neskaita treneri, tad parasti palīdzību nemeklēju un ar savām problēmām cenšos tikt galā pats. Tas tāpat ir jāsaprot pašam. Pagaidām neatklāšu, kas nostrādāja man, jo sacensībās tas vēl nav izmēģināts. Bet man šķiet, ka esmu noķēris nepieciešamo sajūtu."

Runājot par rekonstruētā "Daugavas" stadiona vizuālo pusi, Elvijs neslēpj, ka ir patīkami pārsteigts. "Nu, bet tu paskaties, te taču ir smuki! Man šķita, ka tribīnes aizēnos plašumu, bet ir gluži otrādi - tagad stadions izskatās vēl plašāks. Un tas ir lieliski. Man tas patīk. Esmu pārsteigts, jo biju nobažījies, ka tīri sajūtu ziņā būs čābīgi. Vēl tikai jāpiepilda tribīnes ar cilvēkiem. Jāaicina visi draugi, radi, paziņas un interesenti."

  +2 [+] [-]

, 2018-05-29 13:11, pirms 6 gadiem
Veiksmi nākamajos startos Elvij! P.S. Pēc bildes spriežot - autiņu nomainījis?