Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

''Liepājas pusmaratona'' skrējējiem būs jauna trase

''Liepājas pusmaratona'' skrējējiem būs jauna trase
Foto: Sense Media

5.jūnijā jau sesto reizi notiks tradicionālie skriešanas svētki vēju pilsētā – "Liepājas pusmaratons". Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, trase "izies" ārpus Jūrmalas parka teritorijas un tam pieguļošajām ielām, dodot iespēju skrējējiem redzēt daudz vairāk no Liepājas ainavas, kā arī pašiem liepājniekiem sajust, ka šī diena ir īpašāka par citām.

"Liepājas pusmaratons" ir sacensības ikvienam – ģimenei, darba kolēģiem, draugiem un visiem sporta entuziastiem, jo pieejamas daudzveidīgas skriešanas distances – atbilstoši katra varēšanai. Arī šogad rīkotāji īsteno devīzi "Skrien visa ģimene".

“Viena no manām mīļākajām tradīcijām dažādās pilsētās ir iepazīt tās apskrienot, visbiežāk agri no rīta. Tāpēc man ir liels gandarījums par Liepājas pusmaratona organizatoru drosmi skriešanas distanci veidot ne tikai Jūrmalas parkā, bet skrējējus, soļotājus un nūjotājus izvest arī pilsētā, parādot skaisto Kūrmājas prospektu, Tirdzniecības kanāla promenādi un jauno koncertzāli “Lielais Dzintars”. No vienas puses tās būs neērtības iedzīvotājiem, taču būs padomāts par to, kur un kā šķērsot distances vietas, taču ieguvums visiem noteikti būs sportiskās un pozitīvās emocijas, kuras iedzīvotāji varēs vērot distancē. Arī es skriešu, tātad tiekamies Liepājas pusmaratonā,” aicinot pievienoties sacensību dalībniekiem, norāda Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Dalībnieku izvēlei šogad būs pieejamas piecas distances – pusmaratons (21,0975 km), 10km skrējiens, Tautas skrējiens, nūjošanas distance un atbalsta gājiens. Īpaša vērība tiks pievērsta pašiem mazākajiem, nodrošinot bērnu skrējienus un mazuļu rāpošanas distanci, kas tiks veidota uz īpaša seguma paklājiem. Visiem bērnu distanču dalībniekiem, piesakoties līdz 4.maijam, tiek nodrošināta bezmaksas dalība.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, trase nevīsies vairs tikai pa Jūrmalas parka teritoriju un tam pieguļošajām ielām. Šogad sportisti skries arī pa Kūrmājas prospektu, Jūras ielu, Radio ielu, Veco ostmalu un Celtnieku ielu. Organizatori norāda, ka trase veidota tā, lai skrējēji varētu sajust ne tikai sportisku azartu, bet arī skatīt Liepājas pilsētainavas skaistumu, kā arī būtiskus objektus pilsētā, piemēram, Gulbju dīķi, Liepājas himnas tēlu skulptūras, koncertzāli "Lielais dzintars", Smilšu pulksteni ostas promenādē.

Pusmaratona dalībnieki (21,0975 km) distanci veiks četros apļos, katrā aplī izskrienot cauri stadiona "Daugava" centrālajai arēnai, dodot iespēju skrējēju ģimenēm un aktīvākajiem atbalstītājiem uzgavilēt savam favorītam. Skriešana notiks pa vairākiem segumiem: sintētiskā sporta segumu "Daugavas" stadionā, pa asfalta un bruģa segumu Liepājas ielās un betona bruģakmens segumu Jūrmalas parka teritorijā.

Jāatzīmē, ka "Liepājas pusmaratona" laikā būs noteikti satiksmes ierobežojumi, kā arī ar nelielām neērtībām jārēķinās to māju iedzīvotājiem, kuru tuvumā būs izvietota skriešanas trase. Pasākuma rīkotāji plāno organizēt trases šķērsošanu divās vietās, – kur Kūrmājas prospekts krustojas ar Uliha ielu un Graudu ielu.

Līdz Liepājas pusmaratonam notiks arī četri aktīvie vakari, lai palīdzētu sagatavoties lielajiem skriešanas svētkiem. Aktīvie vakari četrās maija pēcpusdienās notiks dažādās vietās, – ar to organizatori vēlas parādīt, cik Liepāja ir draudzīga skriešanai, un to, ka, sagatavoties pusmaratonam, var skrienot pa dažādu veidu segumiem un dažāda veida distancēs.

Pirmais "Izrāviena" aktīvais vakars norisināsies 3. maijā pulksten 19:00 Beberliņu atpūtas vietā. Vieta būs iezīmēta ar karogiem. Dalībniekiem būs iespēja "Liepājas pusmaratona" vēstneses Irīna Štūla-Pankoka vadībā iesildīties un atsildīties, kā arī doties mierīgā skrējienā pa priežu meža takām cauri Beberliņiem.
Šoreiz treniņā īpaši tiek aicināti piedalīties tie, kuri līdz šim nav skrējuši vai ziemā ieturējuši pauzi, bet nu vēlas atkal atsākt aktīvi kustēties.

Otrais aktīvais vakars skriešanas entuziastus pulcēs 11. maijā Raiņa parkā, trešais 18. maijā – "Olimpijas" stadionā, bet ceturtais 25. maijā – LOC stadionā "Daugava". Pirms katra no tiem sekos detalizētāka informācija plašsaziņas līdzekļos.

Jāatzīmē, ka "Liepājas pusmaratons" ir sporta sērijas "Izrāviens" centrālais un vērienīgākais notikums. Seriāls radīts, lai bagātinātu pilsētas sporta dzīvi. Tautas skrējiena, Spītnieka skrējiena un pusmaratona distances finišējušie uzsāks cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu. Jau vēstīts, – lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās vismaz trīs sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās. Jo, finišējot katrā no pasākumiem, papildus konkrētā pasākuma apbalvojumiem dalībnieks saņems ieskaites punktus, kas ļaus pretendēt uz lielo balvu. Kopumā tiks apbalvoti labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā.

Dalībai "Liepājas pusmaratonam" iespējams pieteikties, reģistrējoties mājaslapā izraviens.eu līdz 2. jūnijam.

"Liepājas pusmaratona" kopējā starta distances:
Pusmaratons 21.0975 km
10km skrējiens ~10.9 km
Tautas skrējiens, Nūjošana, Atbalsta gājiens ~5.9 km
Bērnu skējieni:
2003. – 2005. gada grupa – 1200m;
2006. – 2008. gada grupa – 800m;
2009. – 2011. gada grupa – 400m;
2012. gadā dzimušo grupa un jaunāki -200m.
Rāpošana 10 metri pa īpašu paklāju (dzimušiem pēc 2015. gada 30. aprīlis)”.

Informāciju sagatavoja:
Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes
vadošais projektu vadītājs
Mārtiņš Jansons