Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Sirmais sacensībās Lietuvā aizmet šķēpu pāri 80 metru atzīmei

Sirmais sacensībās Lietuvā aizmet šķēpu pāri 80 metru atzīmei
Zigismunds Sirmais
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais sacensībās Lietuvā raidījis šķēpu tālāk par 80 metriem. Kauņas mešanas disciplīnas pavasara sacensībās 21 gadu vecais šķēpmetējs sasniedza 80,78 metrus tālu rezultātu.

Zigismundam Sirmajam gan nekādu nopietno pretinieku Lietuvā nebija – otrs labākais rezultāts bija Skirmantam Šimoļūnam (63,02), bet kopumā Latvijas šķēpmetējam konkurenci sastādīja pieci sportisti. Jau otro reizi šosezon Sirmā mestais šķēps pārvar 80 metru robežu. Marta vidū sacensībās Portugālē Latvijas sportista rezultāts bija 81,60 metri.

Junioru konkurencē startēja 11 šķēpmetēji, un viņu vidū labākais bija Patriks Gailums, kurš savā labākajā metienā šķēpu raidīja 63,05 metru tālumā. Gailuma tuvākais sekotājs atpalika par sešiem ar pusi metriem.

Dāmu konkurencē startēja Zigismunda māsa Katrīna Sirmā, kura vienīgā no trim dalībniecēm uzrādīja rezultātu visos sešos mēģinājumos, tomēr neviens no ieskaitītajiem rezultātiem neļāva latvietei pārspēt Livetu Jasjūnaiti un Indru Jakubaitīti. Sirmās labākais rezultāts – 45,54 metri. Juniorēm labākā bija Anete Kociņa, kura teju par pusmetru laboja savu personisko rekordu un meta šķēpu 52,60 metru tālumā.

Izmantotie resursi:
Titulinis puslapis >> Lengvoji.lt
Latvijas Vieglatlētikas Savienība


, 2014-04-28 16:53, pirms 10 gadiem
Standarts, sētas mačos met tālu, kā kāds normālāks mačš tā trāpa sliekai uz 4 metru atzīmes
, 2014-04-29 18:07, pirms 10 gadiem
Būs labi,sezona tikai sākas.
, 2014-04-29 20:18, pirms 10 gadiem
Tas nu gan nav tiesa, ka Zigismunds labos mačos nevar aizmest. Tieši otrādi. Viņam ir vairāki vērtīgi tituli savā vecuma grupā.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.