Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

LVS viceprezidents: "Divus gadus strādāt bez prezidenta nebūtu labs signāls"

LVS viceprezidents: "Divus gadus strādāt bez prezidenta nebūtu labs signāls"
Latvijas Vieglatlētikas savienības viceprezidents Andris Smočs. Foto: Guntis Bērziņš

Latvijas Vieglatlētikas savienībai (LVS) vajadzētu rīkot jaunas prezidenta vēlēšanas, jo divus gadus strādāt bez pastāvīga organizācijas vadītāja nebūtu labs signāls apkārtējiem, sarunā ar Sportacentrs.com pauda organizācijas viceprezidents Andris Smočs.

LVS bez prezidenta ir kopš novembra beigām, kad tika paziņots, ka kādreizējai tāllēcējai Inetai Radevičai, atkārtoti pārbaudot 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dopinga analīzes, uzrādīts pozitīvs rezultāts. Tas Radevičai lika atkāpties no amata, līdz ar to pašlaik savienības valdes priekšsēdētāja funkcijas pilda viceprezidenti Smočs un Jānis Upenieks.

"Runājot par savienības funkcionalitāti, nekas nav mainījies. Mēs visi pārdzīvojam par Inetu, tas ir liels zaudējums, bet, ja ņemam operatīvo darbību, viss turpinās tā, kā viņa darbus un projektus bija iesākusi. Birojs ļoti labi strādā, valde strādā un viss notiek," izteicās Smočs. "Vieglatlētikai sliktāk nav palicis, bet jācīnās, lai būtu arvien labāk. Domāju, ka esam diezgan stabilā situācijā un viss būs kārtībā."

Pašlaik Radeviča pārcēlusies uz dzīvi ASV, kur gaida ģimenes pieaugumu. Smočs saka, ka jau vairākus mēnešus pirms paziņojuma par dopingu, viņš runājis ar Radeviču un rēķinājies, ka prezidentes prombūtnes laikā vajadzēs uzņemties vairāk.

Jautājums, kad notiks nākamās prezidenta vēlēšanas, jālemj LVS valdei un, iespējams, tā šādu lēmumu varētu pieņemt jau šonedēļ gaidāmajā sēdē - vai vēlēšanas notiks ikgadējā kongresā, kas gaidāms martā, vai pārvēlēšanas kongresā, kas paredzēts 2021. gadā.

"Par to, vai būs jaunas prezidenta vēlēšanas, vēl runāsim. Negribētu šoreiz vienpersoniski to paziņot, bet uzskatu, ka vieglatlētikas savienība ir pārāk nopietna organizācija, lai divus gadus viceprezidents pildītu prezidenta pienākumus. Tas ir nedaudz par daudz," savu viedokli pauda Smočs. "Jādomā par to, lai stāvokli nomainītu uz stabilu. Runāsim valdē, skatīsimies, bet pareizāk būtu rīkot vēlēšanas - esam nopietna un liela organizācija, to nerīkošana nebūtu labs signāls apkārtējiem."

Smočs stāstīja, ka kopš publiskā paziņojuma par Radevičas pieķeršanu nekas jauns nav zināms. Tomēr federācijas pārstāvji uzsver, ka bijusī prezidente, arī atrodoties ASV, nepārtraukti seko līdzi jaunumiem. "Viņa viennozīmīgi ir Latvijas vieglatlētikas lielākais fans. Ceru, ka viņa pēc laika atkal būs Latvijā un iesaistīsies. Tik pozitīvu cilvēku ir, kā minimums, grūti atrast - viņa bija perfekti savā vietā. Cilvēcīgi runājot, ir ļoti žēl par notikušo," pauž LVS viceprezidents.


, 2019-01-29 09:16, pirms 5 gadiem
Kam vajadzīgs prezidents šai iestādei?

Sporta manēžu visi iepriekšējie prezidenti tā arī 25 gadu laikā nav no valsts "izsituši" v-atlētika jau izsenis ir bijis tādā kā pabērna lomā un neviens prezidents tur neko nav mainījis lai arī kāda viņam ietekme ir bijusi.

LHF rīkos 2021 gada PČ un valsts speciāli šim pasākumam uzbūvēs viņiem vēl vienu treniņhalli, kgan uz to laiku halles vietā bija paredzēts celt sporta manēžu, nu nekas, gaidījāt 25 gadus pagaidīsiet vēl 3-4 gadiņus

Tāpat kā mūziķi cer ka viņiem valsts kādu dienu uzbūvēs mūsdienīgu koncertzāli tā atlēti cer uz manēžu... un abiem pa valdības mājas logu tiek rādīts vidējais pirksts
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.