Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva: "Mani rekordi ir godīgi un tīri"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Isinbajeva: "Mani rekordi ir godīgi un tīri"
Jeļena Isinbajeva
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) šonedēļ publiskoja sarakstu ar 40 krievu vieglatlētiem, kuri iekļauti testējamo sarakstā. Kārtslēkšanas leģenda Jeļena Isinbajeva informē, ka dopinga testus pilda jau 25 gadus pēc kārtas un savus rekordus sasniedza godīgā ceļā.

IAAF sarakstā ir kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, tāllēcēja Darja Kļišina, trīssoļlēcēja Jekaterina Koņeva, augstlēcēja Anna Čičerova, tāllēcējs Aleksandrs Meņkovs, barjersprinteris Sergejs Šubenkovs un citi. Tur iekļauti arī savulaik sodītie par dopinga pārkāpumiem, tostarp septiņcīņniece Tatjana Černova.

Jeļena Isinbajeva: "Tas ir normāli un labi, ka esmu iekļauta 40 sportistu sarakstā. Tas nozīmē, ka šie sportisti pretendē uz godalgām Rio olimpiskajās spēlēs. Būtu dīvaini, ja es nebūtu iekļauta šajā sarakstā. Masu medijus lūdzu nelikt virsrakstus ar lieliem burtiem, ka Isinbajevu tur aizdomās par dopinga lietošanu. Nav vērts saspīlēt jau tā saspīlēto situāciju. Drīzāk vajag atbalstīt mani un citus nevainīgos sportistus. Paziņoju drosmīgi un atklāti: visi mani panākumi un rekordi ir godīgi un tīri, nevienam neļaušu aptraipīt manu vārdu! Dopinga testus pildu jau 25 gadus pēc kārtas."

Atgādinām, ka saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. Ja šīs sankcijas netiks atceltas, tad vieglatlēti zem Krievijas karoga nevarēs piedalīties arī Riodežaneiro spēlēs.

Kā zināms, Jeļena Isinbajeva uzvarēja olimpiskajās spēlēs 2004. un 2008. gadā, bet 2012. gadā ierindojās sev neierasti zemā pozīcijā - trešajā vietā. Viņa ir trīskārtējā pasaules čempione āra stadionos (2005, 2007, 2013). Karjeras laikā izcilā krievu kārtslēcēja uzlabojusi pasaules rekordu 28 reizes, viņai pieder labākais sasniegums arī šobrīd (5.06 m).

Kā jau ziņots, īsi pirms 2013. gada pasaules čempionāta Maskavā varenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva paziņoja, ka tas būs viņas karjeras pēdējais starts, taču drīz vien krieviete mainīja savas domas un paziņoja, ka atgriezīsies uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
instagram.com/p/BBEuaPFgAYg
iaaf.org

     [+] [-]

, 2016-01-28 16:56, pirms 8 gadiem
un kā tad Ļenai iet ar to atgriešanos?

     [+] [-]

, 2016-01-28 17:55, pirms 8 gadiem
Parādi pasi, pateiksim esi tīra, vai netīra. ..

     [+] [-]

, 2016-01-28 18:58, pirms 8 gadiem
Jeļena varbūt ir tīra, bet Juseins???

     [+] [-]

, 2016-01-28 20:12, pirms 8 gadiem
Neviens nav vainīgs līdz brīdim, kad tā vaina pierādīta. Tā ka patreiz nav jātaisnojas vai jāaizstāvas. Nāks laiks, nāks atbilde.

     [+] [-]

, 2016-01-28 20:52, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: Jeļena varbūt ir tīra, bet Juseins???
Juseins ir lielākais dopingists kāds vien var būt