Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas rekordists Bojārs dāvinās medaļas Latvijas Sporta muzejam

Ceturtdien pulksten 16:00 Latvijas Sporta muzejā Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar LDz Cargo svinīgi dāvinās sporta muzejam Latvijas rekordista lodes grūšanā Jāņa Pugačova (Bojāra) medaļas.

Tradicionālajā ikmēneša sporta senioru tikšanās vakarā tiks parakstīti savstarpēji līgumi starp Latvijas Vieglatlētikas savienību, Jāni Pugačovu (Bojāru) un Latvijas Sporta muzeju. Ar LDz Cargo atbalstu Latvijas Vieglatlētikas savienība ir iegādājusies Latvijas rekordista medaļas, kuras ceturtdien tiks nodotas Latvijas Sporta muzeja īpašumā.

Vieglatlēts, Latvijas rekordists lodes grūšanā Jānis Pugačovs (1956) vieglatlētikā ir jau no 70. gadu sākumā, izmēģinot spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās – šķēpmešanā, trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā, astoņcīņā un citās disciplīnās. Tomēr lielākos panākumus guva savā kroņa disciplīnā – lodes grūšanā, kuras prasmes viņš apguva Kurmāles astoņgadīgajā internātskolā, Murjāņu internātskolā un sporta biedrībā Vārpa.

No Latvijas PSR jaunatnes rekordista Jānis kļuva par daudzkārtēju Latvijas PSR rekordistu un čempionu. 1978.gadā sasniedza savu pirmo rekordu un turpmāko gadu laikā pārspēja šo rezultātu vēl 16 reizes (divi rekordi tika arī atkārtoti). Jānis joprojām ir Latvijas rekorda īpašnieks lodes grūšanā ar rezultātu – 21,74 m, kuru sasniedza 1984.gadā.

Sporta karjeras laikā kļuva par Latvijas titulētāko lodes grūdēju. Augstāko sasniegumu sarakstā ir Eiropas čempionāta sudraba medaļa (1982). Divkārtējs Eiropas čempions telpās (1983, 1984), Pasaules čempionāta 5. vietas (1983) un pasaules čempionāta telpās 3. vietas ieguvējs (1985). Daudzkārtējs PSRS čempionātu uzvarētājs un godalgotu vietu ieguvējs, PSRS Bruņoto spēku un VIII PSRS Tautu vasaras spartakiādes čempions, kā arī daudzu starptautisko sacensību uzvarētājs un laureāts.

Latvijas Sporta muzeja apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Jāņa sporta relikvijas ekspresizstādē līdz 2014. gada 28. februārim. Pēc medaļu nodošanas klātesošajiem būs iespējams vērot 2012. gada latviešu filmu Sapņu komanda 1935.
Visi interesanti laipni aicināti piedalīties šajā pasākumā Latvijas Sporta muzejā Rīga, Alksnāja ielā 9.

Informāciju sagatavoja
Ieva Bļusina


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-28 16:44, pirms 10 gadiem
Puces intervija ar Bojaru bija laba.cerans operacijai vinam sanaaks.del ta ka valsts nevar normali atbalstit veteranus,jaadotmedalas
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.