Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Serjoginam Spānijā līdz Latvijas rekordam piecu kilometru distancē pietrūkst vienas sekundes

Serjoginam Spānijā līdz Latvijas rekordam piecu kilometru distancē pietrūkst vienas sekundes
Dmitrijs Serjogins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas vieglatlēts Dmitrijs Serjogins ceturtdien Spānijā izcīnīja uzvaru piecu kilometru sacensībās šosejā. Serjogins distanci veica 14 minūtēs un 23 sekundēs, no Marekam Florošekam piederošā Latvijas rekorda, kas tika sasniegts 2007.gada nogalē, atpaliekot par sekundi.

Viņam sekoja divi Marokas skrējēji Abderrahims Ugra un Samirs Aits Bušamane, kuri zaudēja attiecīgi 14 un 15 sekundes. Sestais vīriešu konkurencē bija 2012. un 2016.gada olimpisko spēļu dalībnieks 3000 metru šķēršļu skrējienā Abdelazizs Merzugui no Spānijas.

Sievietēm uzvaras laurus plūca latviete Kitija Valtere, kura finiša līniju šķērsoja pēc 18 minūtēm un vienas sekundes. Otrās vietas ieguvēja, spāniete Laura bel Frankesa, latvietei zaudēja astoņas sekundes, bet trešajā vietā finišējusī Anna Flakere Sampere bija 27 sekundes lēnāka.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-12-28 16:51, pirms 4 gadiem
Manuprāt, ja vēl tam talantam un mērķtiecībai piemaisītu pareizi klāt kaut ko vairāk par riboksīnu, varētu sanākt Eiropas līmeņa skrējējs. Veiksmi, Dima!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.