Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ikauniece-Admidiņa pilnvērtīgi gatavojas ziemas sezonai, plāno startēt EČ telpās

Ikauniece-Admidiņa pilnvērtīgi gatavojas ziemas sezonai, plāno startēt EČ telpās
Laura Ikauniece-Admidiņa jūlija beigās lodes grūšanas sacensībās Latvijas čempionātā. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LVS

Latvijas rekordiste septiņcīņā Laura Ikauniece-Admidiņa pašlaik aktīvi gatavojas ziemas sezonai un plāno marta sākumā startēt Eiropas čempionātā telpās Glāzgovā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja sportistes treneris Andrejs Nazarovs.

Augustā Eiropas čempionāta laikā Nazarovs skaidroja, ka treniņos Laura varot darīt praktiski visu, taču ne ar tādu atdevi, lai to nosauktu par 100% un varētu cīnīties augstākajā līmenī. Tagad treneris norāda, ka sportiste aizvada pilnvērtīgus treniņus un gatavojas ziemas sezonai. Pēc viņa teiktā problēmas vairs neradot arī barjerotā distance un lēkšanas disciplīnas.

Ikauniece-Admidiņa ziemas sezonā plāno piedalīties pieccīņas sacensībās Eiropas čempionātā telpās, kas no 1. līdz 3. martam risināsies Glāzgovā. Taču, lai kvalificētos Eiropas čempionātam, viņai līdz 19. februārim būs jāaizvada sacensības, kurās jāuzrāda ziemas sezonas Top6 rezultāts Eiropā (vēl sešas sportistes automātiski kvalificējas pēc 2018. gada sezonas rezultātiem). "To plānojam paveikt sacensībās Tallinā, bet jau iepriekš janvārī viņa droši vien startēs individuālajās distancēs," atklāj Nazarovs.

Runājot par 2019. gada vasaras sezonu, Nazarovs stāsta, ka pirmie mači viņai būšot tradicionālās septiņcīņas sacensības maija beigās Gecisā. Bet līdz pasaules čempionātam, kas nākamgad Dohā risināsies no 28. septembra līdz 6. oktobrim, Laura varētu piedalīties vēl vienās septiņcīņas sacensībās. "Vasarā noteikti plānojam startēt individuālajās disciplīnās, bet pēc Gecisas skatīsimies, kad un kur varam aizvadīt vēl vienus septiņcīņas mačus."

Atgādinām, ka Ikauniece-Admidiņa 2015. gada pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, bet 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva ceturto vietu. Taču 2017. gada pasaules čempionātā Londonā viņa jau pirmajā disciplīnā - barjersprintā - guva augšstilba muskuļa savainojumu, kā dēļ vēlāk viņai tika veikta operācija, bet atlabšanas posms ieilga un 2018. gada sezonu nācās izlaist gandrīz pilnībā. Šogad Ikauniece-Admidiņa startēja tikai atsevišķās sacensībās individuālajās disciplīnās.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-27 13:35, pirms 5 gadiem
Lai izdodas! Telpās bez šķēpa uz visaugstākajām vietām varētu būt grūtāk pretendēt, bet nez vai tas šobrīd ir galvenais...