Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Pūpolam otrā vieta Silova kausā

Pūpolam otrā vieta Silova kausā
Normunds Pūpols
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Piektdien un sestdien Daugavpilī norisinājās Henrika Silova kausa izcīņa augstlēkšanā. Elites grupā vīriešiem pie uzvaras tika Lietuvas sportists, bet Latvijas labākais augstlēcējs Normunds Pūpols palika otrais. Dāmām labākā bija baltkrieviete.

Henrika Silova 7. starptautiskais turnīrs augstlēkšanā sapulcināja vairāk nekā 80 augstlēcējus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Gaidīta tika arī čehu un poļu sportistu ierašanās, bet šoreiz nācās iztikt bez viņu klātbūtnes. Slavenā augstlēcējā Henrika Silova (otrais latvietis, kurš pārlēcis divus metrus, kā arī pirmais Latgales sportists, kurš to paveicis) kauss startēja jau piektdien, kad sacentās jaunie augstlēcēji un augstlēcējas.

Sestdien ap pusdienlaiku tika dots starts Elites grupas (1995. dz. g. un vecāki) sacensībām vīriešiem un sievietēm. Dāmām uz starta stājās sešas dalībnieces. Par uzvarētāju kļuva baltkrieviete Valērija Bogdanoviča, kurai izdevies pārlēkt 1,77 metrus augstu novietoto latiņu. Uzzinot, ka viņa ir uzvarējusi, jaunā sportiste (18 gadi) centās pārlēkt arī 1, 84 metrus, bet visi trīs mēģinājumi bija nesekmīgi. Otro vietu (1,74m) ieguva 15-gadīgā ogrēniete Undīne Dindune, bet trešā palika pazīstamā daudzcīņniece Laura Ikauniece, kura prata pārlēkt 1,68 metrus augstu novietoto latiņu.

20 dalībnieki pieteicās vīriešu Elites mačiem (ne visi gan piedalījās). Ja sākumā uz starta devās sportisti, kuru personīgie rekordi bija krietni zem diviem metriem, turpinājumā savu meistarību demonstrēja visi labākie sacensību dalībnieki. Uzvaru izcīnīja lietuvietis Raividas Stanis (2,15), kurš uzvarēja arī pagājušajā gadā. Viņš mēģināja labot arī sacensību rekordu (2,20m), bet pārlēkt 2,21 metru augstumā novietoto latiņu nespēja.

Otrais palika Normunds Pūpols (2,12), kuram radās problēmas ar sacensību tiesnešiem, kuri vēlējušies viņu diskvalificēt pirms pēdējā mēģinājuma 2,15 metru augstumā (pārtērēja viņam atvēlēto laiku, jo bija devies mainīt naglenes), tomēr pēc ilgākām diskusijām viņam tika dota iespēja veikt savu mēģinājumu. Trešo vietu ieguva baltkrievs Sergejs Galjašovs.

Vērts piebilst, ka godalgoto trijnieks gan dāmu, gan vīru konkurencē tika pie naudas balvām. 150 eiro tika uzvarētājam, 100 - otrās vietas ieguvējam, bet 50 - trešajai vietai. Dāmām naudas summas bija 1,5 reizi pieticīgākas. Tāpat jāpiebilst, ka pirmo reizi Latvijā sacensības noritēja dalībnieku izvēlētās mūzikas pavadījumā. Tā, Normunds Pūpols leca David Guetta dziesmas skanējuma laikā, Undīne Dindune iecienīja dziesmu "Airplanes", bet Laura Ikauniece iedvesmojās no filmas "Rokijs" melodijas.

7. Starptautiskais Henrika Silova kauss

Sievietes

VSportisteValstsAugstums
1.Valērija BogdanovičaBaltkrievija177
2.Undīne DinduneLatvija174
3.Laura IkaunieceLatvija168

Vīrieši

VSportistsValstsAugstums
1.Raividas StanisLietuva215
2.Normunds PūpolsLatvija212
3.Sergejs GaljašovsBaltkrievija209

, 2010-11-27 18:11, pirms 13 gadiem
Rokijs pat šeit
, 2010-11-28 11:48, pirms 13 gadiem
Rokijs rullē
, 2010-11-29 03:53, pirms 13 gadiem
vinsh ir visur!
, 2010-12-02 12:37, pirms 13 gadiem
Normis pat ar tiesnešiem salēcies, tad jau no augstlēkšanas maz kas sanāca, ja sākas konflikts ar tiesnešiem jo zaudē koncentrēšanos.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.