Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Helmane-Soročenkova kļūst par otro ātrāko Latvijas maratonisti aiz Prokopčukas

Agris Suveizda

Helmane-Soročenkova kļūst par otro ātrāko Latvijas maratonisti aiz Prokopčukas
Karīna Helmane-Soročenkova. Foto: Vladislavs Proškins/f64

LETA--DPA. Latvijas garo distanču skrējēja Karīna Helmane-Soročenkova svētdien Frankfurtē kļuva par otru Latvijas ātrāko maratona skrējēju aiz Jeļenas Prokopčukas. Latvijas sportiste Frankurtes maratonā distanci veica divās stundās 36 minūtēs un 20 sekundēs, kas deva 18.vietu.

Viņa par astoņām minūtēm un 45 sekundēm laboja savu personīgo rekordu un Latvijas ātrāko maratonskrējēju sarakstā no septītās vietas pacēlās uz otro.

Latvijas rekordiste Prokopčuka 2005. gadā prestižo distanci veica divās stundās 22 minūtēs un 56 sekundēs, bet trešo vietu sarakstā ar divām stundām 37 minūtēm un 29 sekundēm tagad ieņem Ilona Marhele.

Ar jaunu Frankfurtes maratona rekordu pirmā finišēja kenijiete Valarija Aijabeija, kura distanci veica divās stundās 19 minūtēs un desmit sekundēs.

Savukārt vīriem uzvarēja etiopietis Fikre Tefera, kurš finišēja pēc divām stundām septiņām minūtēm un astoņām sekundēm.

Izmantotie resursi:
LETA