Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bolts joko: "Mani nogāzušo operatoru nolīga Getlins"

Bolts joko: "Mani nogāzušo operatoru nolīga Getlins"
Juseins Bolts un Džastins Getlins
Foto: AFP/Scanpix

Šodien zelta medaļu 200 metru sprintā ieguvušais Juseins Bolts piedzīvoja sadursmi ar kādu neveiksmīgu operatoru, taču par to daudz nesatraucās un medijiem jokojot paziņoja, ka operatoru nolīdzis Džastins Getlins, sudraba medaļas ieguvējs pasaules čempionātā vieglatlētikā.

"Fiziski jūtos lieliski. Šosezon neskrēju pārāk daudzās sacensībās, taču divi priekšskrējieni šajā ziņā palīdzēja," pēc finiša un savas otrās zelta medaļas Pekinā iegūšanas sacīja Juseins Bolts. "Pēc katra skrējiena jutos arvien labāk, un zināju, ka izšķirošajā skrējienā visu izdarīšu lieliski."

"Jā, bija pārliecība, ka uzvarēšu, citu domu nepieļāvu" Bolts atbildēja uz jautājumu par savām cerībām pirms čempionāta. "Dzirdēju, ka Džastins Getlins kaut ko teica medijos, ka viņš grasās parādīt kaut ko patiešām lielu, taču biju pārliecināts par saviem spēkiem. Jau iepriekš jums teicu, ka vienīgā lieta, par ko satraucos, bija sacensību trūkums šosezon, un priekšskrējieni šeit palīdzēja to uzņemt."

"Vienmēr ir labi, kad ir viens īstens sāncensis," Bolts izteicās par viņa un Getlina salīdzināšanu šosezon. "Viņš piespiež tevi strādāt un trenēties smagāk. Es dzīvoju sacensību un uzvaru dēļ, esmu to teicis jau vairākas reizes, un cilvēki to zina. Par pasaules rekordu? Kas to lai zina, tagad esmu atguvies un pierādījis, ka joprojām varu uzvarēt, bet nākotnē viss kas var notikt. Nevaru tā konkrēti pateikt, cik procentus no sevis šodien parādīju, bet domāju, ka, ja vajadzētu izspiest visu maksimumu, varētu finišēt pēc apmēram 19.3 sekundēm."

Bolts šodien kļuva par desmitkārtējo pasaules čempionu, taču viņam vēl priekšā simts metru stafete Jamaikas sastāvā. Bolts gan pārāk ar paredzējumiem neaizrāvās, sakot, ka stafetē viņš nepiedalās viens, bet gan ar vēl trim citiem sportistiem, taču, protams, centīsies parādīt labāko sniegumu.

Pēc finiša Boltu piemeklēja arī kāds nepatīkams atgadījums, kad viņam aiz muguras esošs operators neveiksmīgi aizķērās un uzkrita slavenajam jamaikietim tieši uz kājām. Bolts gan necieta paliekošas traumas un jau pavisam drīz mediju priekšā varēja jokot: "Viņš mani nogāza gar zemi. Es tagad cenšos sākt izplatīt baumas, ka viņu šim mērķim nolīga Džastins Getlins."

Amerikānim gan ar humora izjūtu viss kārtībā, jo viņš uzreiz pēc šī teikuma izdzirdēšanas attrauca: "Es vēlos savu naudu atpakaļ. Operators savu darbu tā arī nepabeidza." Savukārt jau uz nopietnākas nots Getlins atzina, ka Bolts izšķirošajā brīdī pratis izlauzties visiem priekšā, kamēr Getlinam pašam tas nav izdevies.

Izmantotie resursi:
Log In - The New York Times
Caribbean track and field news source,...


Slēpts komentārs: HalaRonaldo
, 2015-08-27 21:08, pirms 9 gadiem
HalaRonaldo rakstīja: Jāaaam, bet pašam operatoram gan joki mazi, noteikti tagad bez darba šēz, žel cilvēka.
Kam negadās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-27 21:25, pirms 9 gadiem
Juseins Tad jau labāk varēja Huseins
, 2015-08-27 22:53, pirms 9 gadiem
Labs joks! Šis gan izdevās viņam
, 2015-08-28 02:31, pirms 9 gadiem
Vesais18 rakstīja: Labs joks! Šis gan izdevās viņam
Getlina atbilde vēl labāka.
, 2015-08-28 10:56, pirms 9 gadiem
Sportistiem ar humora izjūtu viss kārtībā, ko nevar teikt par tiem, kas šeit raksta komentārus.
, 2015-08-28 11:29, pirms 9 gadiem
Bolts, normāli no situācijas izgāja, plus personība viņam ar ir OK, :

https://www.youtube.com/watch?v=VJ0...
, 2015-08-29 14:04, pirms 9 gadiem
Kad ir 4 x 100 ?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.