Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kiplagata: "Manas uzvaras pamatā ir ģimenes atbalsts"

Kiplagata: "Manas uzvaras pamatā ir ģimenes atbalsts"
Edna Kiplagata
Foto: iaaf.org

Pasaules čempiona maratonā Edna Kiplagata no Kenijas pēc uzvaras Tegu atzina, ka liela nozīme šajā devumā bijusi ģimenes un jo īpaši vīra Džilberta Koeča, kas ir arī viņas treneris, atbalstam, vēsta čempionāta oficiālā mājaslapa.

"Ko gan es varu teikt? Īpaši mana vīrs daudz man ir palīdzējis un atbalstījis. Arī mani bērni man ir devuši pietiekami daudz laika, lai es varētu trenēties. Vissvarīgākā lieta [lai varētu sasniegt labus rezultātus] ir ģimenes atbalsts," sacīja Kiplagata.

Pirmo maratonu Kiplagata veica 2005.gadā, kad Lasvegasā noskrēja 2:50:20, ieņemot desmito vietu un nopelnot 500 ASV dolārus. "Mans pirmais maratons nebija labs," uzsvēra kenijiete. "Taču ar katrām sacensībām es ieguvu jaunu pieredzi un zināšanas, tāpēc progresēju."

Jāpiebilst, ka Kiplagata īpaši ātri veica pēdējos trīs distances kilometrus. Viņa atklāja, kāda ir viņas taktika it visās sacensībās: "Ikvienā startā es cenšos distances otro pusi veikt ātrāk nekā pirmo. Tā ir daļa no manas stratēģijas – otro 21 kilometru noskriet ātrāk."

Izmantotie resursi:
IAAF


, 2011-08-27 12:28, pirms 13 gadiem
Domāju gan, ka ģimenes loma ir liela. Ne visiem ģimene atļauj katru dienu pa kādām 3-4 stundām skraidīt apkārt
, 2011-08-27 12:32, pirms 13 gadiem
Bet vislielaakais iemesls kapeec viņa uzvareeja, jo viņa ir keniete!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.