Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Palameiks: "Lai mestu vēl tālāk, Madarai vispirms jāiegūst stabilitāte"

Palameiks: "Lai mestu vēl tālāk, Madarai vispirms jāiegūst stabilitāte"
Gints Palameiks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šķēpmetējas Madaras Palameikas tēvs un treneris Gints Palameiks portālam Sportacentrs.com norāda, ka viņa audzēkne noteikti var mest vēl tālāk, taču konkrētus skaitļus minēt viņš nevēlas.

Ceturtdien Jāņa Lūša kausu izcīņā Jelgavā Palameika otro reizi šomēnes laboja sevi piederošo Latvijas rekordu, šķēpu raidot 66,15 metrus tālu. Pirms pāris nedēļām Ņujorkā sasniegto rezultātu (64,86) viņa pārspēja par metru un 29 centimetriem.

"Gaidīts jau tas bija, kāpēc ne? Iepriekšējos mačos viss liecināja, ka kaut kad tam jānotiek, jo fiziskā kondīcija viņai pašlaik ir ļoti laba," saka Palameiks. "Turklāt atklāti runājot, metienā netika sasniegts maksimums. Bija daudz dažādas nepilnības, varēja būt vēl labāks rezultāts."

64,51 metru tāls metiens Madarai padevās pirms pieciem gadiem, bet šovasar šo rezultātu izdevies pārspēt jau otro reizi. Treneris atzīst, ka tolaik meita ļoti strauji un negaidīti pārlekusi no 58 metriem uz 64,5, lai gan tam īsti neesot bijusi gatava.

"Pagājušais gads stabilitātes ziņā bija vislabākais, taču nebija izaugsmes. Galu galā deviņās sacensībās viņai izdevās šķēpu raidīt tālāk par 60 metriem. Arī olimpiskajā sezonā viņa bija gatava labam rezultātam, taču tad bija psiholoģiskas problēmas. Šogad viņa pati bija pārliecināta, ka var. To apliecināja arī treniņnometne. Taču nav jau garantiju, ka tagad visās sacensībās būs tik labi rezultāti. Jāiegūst stabilitāti, lai spertu nākamo soli un mestu vēl tālāk."

Palameiks nevēlas prognozēt, cik tālu Madara šobrīd ir gatava mest, taču ir pārliecināts, ka maksimums šai sezonai vēl nav sasniegts. "Rekorda metienā bija daudz labu lietu, tomēr bija arī mīnusi, kas liek domāt, ka rezultāts var būt vēl labāks."

Augusta vidū Cīrihē gaidāms Eiropas čempionāts un treneris uzskata, ka līdz tam pulverim ir jāpietiek. "Tuvākajā laikā vēl piedalīsimies pāris sacensībās, bet tad būs Valsts Prezidenta kausa izcīņa un Latvijas čempionāts. Pēc Latvijas čempionāta gan nestartēsim, bet kārtīgi pastrādāsim. Jānolaiž tvaiks, lai pēc tam atkal var piepūst vaigus."


, 2014-06-27 15:56, pirms 10 gadiem
Pareizi, ka stabilitāte - tas ir kādi 15 kg muskuļu masas...pietiks tēlot smuko!
, 2014-06-27 16:04, pirms 10 gadiem
Madarai nekas nav jātēlo, viņa ir čempione, rekordiste, un jā, glīta sieviete. Ir vēl kas - treneris nav super-truper-puper slavens.... Vien darba rūķis...
, 2014-06-27 16:10, pirms 10 gadiem
Apskatieties kā izskatās pàrējās šķēpa metejas lielajās sacīkstēs...visas ir vismaz 20 kg smagākas...mūsu Madara uz tā fona izskatās pēc cālēna...
Kā teica mūsu Ščerbatihs - ir jāizdara izvēle vai nu čempions vai smuks..
, 2014-06-27 17:36, pirms 10 gadiem
Nu jau, nu jau... 1,83 m un 76 kg (ja ticēt LOV lapai), galīgi nav "cālēna" parametri. Pieliekot 20kg, tur jau uz lodi būs jāpāriet, pat ne disku, par ko viņas tēvs pirms laika ironizēja
, 2014-06-27 19:17, pirms 10 gadiem
Naakamo nometni z/s Bajaari vajag riikot! Peec taas 66 m ar kreiso roku metiis!
, 2014-06-27 22:34, pirms 10 gadiem
dakots rakstīja: Apskatieties kā izskatās pàrējās šķēpa metejas lielajās sacīkstēs...visas ir vismaz 20 kg smagākas...mūsu Madara uz tā fona izskatās pēc cālēna...
Kā teica mūsu Ščerbatihs - ir jāizdara izvēle vai nu čempions vai smuks..
šķēpmešana nav svarcelšana un ne visi čempioni ir neglīti.
, 2014-06-28 09:04, pirms 10 gadiem
hoorai rakstīja: šķēpmešana nav svarcelšana un ne visi čempioni ir neglīti.
tieši tā ir smuki čempioni smagsvariem
Čigiševs
, 2014-06-28 10:38, pirms 10 gadiem
Lai stabili pietuvotos 70m un regulāri mestu aiz 65 m, Madarai pie auguma 1,83 ir jàsver 93 kg...nu, apskatiet Špotakovas, Abakumovas, vāciešu auguma un svara attiecību!...un Špotakova ir arī smuka!
Šobrīd šķiet, ka tiek izniekots liels talants, jo kam, izņemot latviešus, interesē mazajos mačos uzmesti 66 m ?...nu, ne vienam...
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.