Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskis: "Tā man lielajos mačos laikam jau ir tradīcija"

Vasiļevskis: "Tā man lielajos mačos laikam jau ir tradīcija"
Vadims noteikti netēmēja uz 75 metru līniju. Bet, ko tad, ja šķēpam ir citi plāni?
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals, Zigismunds Sirmais... Latvijas šķēpmetēju zieds nekvalificējās Eiropas meistarsacīkšu pamatsacensībām. Tā gadās, teiktu Kurts Vonnegūts... Kāpēc tā gadījās, „SA+” vaicāja pašiem šķēpraižiem. Un visu cieņu sportistiem – Vadims un Ainārs šajā grūtajā brīdī komentāru neliedza.

„Nezinu. Tā man lielajos mačos laikam jau ir tradīcija ,” Vadims Vasiļevskis nevajadzīgi pēc mačiem nedauzīja galvu pret stenderi, bet arī no šīs likstas izgāja ar humora palīdzību. „Varu derēt, ka jau nākamajos mačos ar pirmo metienu šķēpu raidīšu kādu 85 metru tālumā. Nezinu. Esmu apsēsts vai kas ar mani notiek – kā lieli mači, tā vairs nevaru uzmest.

Kad iesildījos, viss bija kārtībā. Kā sākās sacensības, tā nekā. Nevaru to izskaidrot. Ieskrējiens bija normāls, bet sasteidzu visu. Precīzāk jāprasa trenerītei, kas un kā.

It kā arī par daudz nesacerējos. Sākumā gribēju tikai iekļūt divpadsmitniekā. Tā kā rezultāti pirmajā grupā (Vadims startēja otrajā. – D.Ā.) nebija augsti, ar 80 metriem vajadzēja pietikt iekļūšanai pamatsacensībās, bet laikam nav lemts pēdējā laikā. Vairāk neko nevaru pateikt.

Skrejceļš bija nedaudz savādāks, bet tam vainu uzkraut nevar. Visiem apstākļi ir vienādi. Skrejceļš ir ātrāks un galā ir izdragāts. Jāmāk pareizi nolikt kāja – liku par platu, un slīdēja ārā. Trešajā metienā izslīdēja.

Ja runājam par fizisko kondīciju, arī patreiz esmu labā formā. Pēc nedēļas metīšu astoņdesmit četrus – piecus metrus, bet, ja kāds var palīdzēt man tālu mest lielajos mačos, lai brauc tik šurp.”

Vistālāk no mūsējiem aizmeta Ainārs Kovals (76,32 m), ar kuru runājām pirms otrās kvalifikācijas grupas mačiem, kad Ainārs vēl bija devītais ar teorētiskām izredzēm uz pamatsacensībām. Šķēpmetējs gan sevi nemānīja: „Nav, nav man vairs izredžu. Kārtējo reizi pievīla tehnika. Fiziski jutos ļoti labi. Biju gatavs, nekas nesāp. Treniņu laukumā viss bija labi. Tikko ienācu šinī lielajā, no nepareizā metiena vairs netiku ārā, netiku atpakaļ. Atmosfēra brīvāka, nav skatītāju, spriedzes. It kā ar treneri bijām treniņnometnē un notvērām to pareizo kustību. Arī metri lidoja, un viss bija kārtībā. Grūti pat izskaidrot, jo likās, ka šodien vajadzētu būt labi. Arī trenere saka, ka tikai jāmet, bet tas kauss uz otru pusi aizgāja. Viņai vislabāk arī prasīt, kas nebija, kā vajag, kas bija par daudz vai par maz.

Centos, bet netiku galā ar saviem uzdevumiem,” Ainārs ir paškritisks. „Zinu savas kļūdas. Trenere rādīja starp metieniem, kādas tās ir. Es sapratu, ko daru ne tā, kā vajag, un kas man ir jāizdara, bet šoreiz to nevarēju. Jau pagājušogad tehnika „sitās ārā”. Ja divus – trīs treniņus uztaisīju labi, vienā atkal kādi brāķi sāka sisties iekšā. Šķēps ir pārāk tehniska disciplīna. Nekad neesmu izcēlies ar stabilitāti, tā kā, darīju ko varēju, cīnījos ar sevi, bet šoreiz stāsts nav ar laimīgām beigām.”

Vienīgi jaunākais no šķēpmetēju trio Zigismunds Sirmais bija acīmredzami satriekts par likteņa pārbaudījumiem un šoreiz no komentāriem atteicās.

Mēdz teikt „Kas nenosit, tas norūda”. Vīri vēl dzīvi, tātad kaut kad sitīs arī viņu stunda. Varbūt jau Londonā?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-06-28 00:03, pirms 12 gadiem
psiholoģija mūsējiem ļoti vājā līmenī laikam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-28 00:24, pirms 12 gadiem
eu foršie- aizbrauc nolohojās un vēl pašiem jautri............ cirkā klauniem vieta, bet šis bija Eiropas čempionāts, kur tiešām no citām valstīm atlēti izgāja un parādīja sevi sektorā, pat igauņi nostartēja augstā līmenī...kur tad ir tā šķēpmešanas lielvalsts...........Vis tas pats ,kas pagājušā gadā PČ......... eu čaļi varbūt vajadzētu padomāt par treneri, kurš jums ne tikai puņķus noslaucīs ,bet arī iemācīs mest un pienācīgi uzvesties augsta līmeņa sacensībās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 00:52, pirms 12 gadiem
drīz būs lielais šanss, lai lauztu tradīciju !!!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 00:54, pirms 12 gadiem
nu Vasilevskis,ir Liels p....., galigi bezatbildigs.Ka neka ar pieredzi.Janonem alga,un uz bezdarbniekiem..............

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 00:55, pirms 12 gadiem
domaja ka EC ar pusspeku tiks finaala. Sirmais neparsteidz, jo pat Rigaa 70m nevareja samest, bet kaaa Vasilevskis var nervozeet??? ja ir piedalijies visa limenja machos, un ka var pedeja metienaa 65 aizmest??? tas pats Dainis Kula ar tris soljiem meta 70 (ar jauno skjepu) un E Rags butu 75 aizlidinajis...., es 55 ( lai gan biju leecejs) pat vareju... Kovals .. nu vinjam shogad ka pa kalniem. ZHEL, bet nesaprotami... ir tacu 3 metieniun pietikai ar79m
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-28 01:30, pirms 12 gadiem
Personīgi pazistu Vadimu un man ir prieks, ka viņām nesanāk ....

EGO pārāk liels, pēdējais laiks nolaisties uz zemes Atēnas sen pagājušas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 01:45, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: žēl, ka jaunībā dotais avanss tiek nolaists sausajāa Jauņā Viļņa tualetēs
Vadims ir tikai cilvēks, ja netiec ar sevi galā garīgi .... Tu paliec par parastu cilvēku....

  -4 [+] [-]

, 2012-06-28 02:11, pirms 12 gadiem
SKATOS KA TE PILNS AR D1RSEJ1IEM, KAS IR IEMACIJUSIES RAKSTIIT. PAKLAUSIETIES MU4AK1! JA VARAT LABAAK MEST PAR VADIMU, UN KOVALU- LUUDZU EJIET UN UZMETIET!!! KAPEC JANOD1RSH SPORTISTI NE PA TEEMU?! TIKAI TIE KAS IR SKEPMETEJI VAI IZBIJUSI SKEPMETEJI ZINA, KO TAS NOZIME MEST SKEPU, UN KAA ZINAAMS, TU NEVARI VIENKARSI PAVELET SEV MEST 80M UN PAARI JEBKURAA MIRKLII KAD IENAAK PRAATAA. DOMAJU KA TE LIELAKA DALJA NEVAR 100M AKMENI AIZMEST! TAKA BEIDZIET RAKSTIT SAVUS SU4US! ES ESMU IZBIJIS SKEPMETEJS UN ZINU KA TAS IR, MEST SKEPU! VIENU DIENU ESMU METIS TRENINJA 62M UN NAKAMAJA VAREJU KNAPI 40M!!! TAKA NEVAJAG TE D1RST KAUTKO! EJAT UN METAT, NEVIS PIEMESLOJAT PORTALU AR SAVIEM DEB1LAJIEM KOMENTARIEM! KURAM TAAS NEGACIJAS VISPAR INTERESE?! LABAK BUTU KADUS PADOMUS UZRAKSTIJUSHI VAI KADUS JAUKUS VAARDUS, BET NE--- SUU4US TE RAKSTAT... PILNIGS 1D1OT1SMS!!!!! ZIGISMUNDAM IR LIELAS PROBLEMAS VINAM BRAUKT AUGUMA JAU NU VISPAR NEVAJAG. UN TIE KAS TE 4IRSH KA NEVAJAG BRAUKT PA VALSTS NAUDU: ''UN JUS NEBRAUKTU JA BUTU IESPEJA BRAUKT PAR VALSTS NAUDU???'' TAKA TURIET MUTES CIET, {{{{{{{RIEBJAS}}}}}} TAS ,,NEGACIJAS'' LASIIT!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 02:13, pirms 12 gadiem
Zigismundam ir loti nopietnas muguras problemas tapec ari nevareja neko uzmest!

  +6 [+] [-]

, 2012-06-28 02:42, pirms 12 gadiem
RIODEJANEIRO2016 rakstīja: SKATOS KA TE PILNS AR D1RSEJ1IEM, KAS IR IEMACIJUSIES RAKSTIIT. PAKLAUSIETIES MU4AK1! JA VARAT LABAAK MEST PAR VADIMU, UN KOVALU- LUUDZU EJIET UN UZMETIET!!! KAPEC JANOD1RSH SPORTISTI NE PA TEEMU?! TIKAI TIE KAS IR SKEPMETEJI VAI IZBIJUSI SKEPMETEJI ZINA, KO TAS NOZIME MEST SKEPU, UN KAA ZINAAMS, TU NEVARI VIENKARSI PAVELET SEV MEST 80M UN PAARI JEBKURAA MIRKLII KAD IENAAK PRAATAA. DOMAJU KA TE LIELAKA DALJA NEVAR 100M AKMENI AIZMEST! TAKA BEIDZIET RAKSTIT SAVUS SU4US! ES ESMU IZBIJIS SKEPMETEJS UN ZINU KA TAS IR, MEST SKEPU! VIENU DIENU ESMU METIS TRENINJA 62M UN NAKAMAJA VAREJU KNAPI 40M!!! TAKA NEVAJAG TE D1RST KAUTKO! EJAT UN METAT, NEVIS PIEMESLOJAT PORTALU AR SAVIEM DEB1LAJIEM KOMENTARIEM! KURAM TAAS NEGACIJAS VISPAR INTERESE?! LABAK BUTU KADUS PADOMUS UZRAKSTIJUSHI VAI KADUS JAUKUS VAARDUS, BET NE--- SUU4US TE RAKSTAT... PILNIGS 1D1OT1SMS!!!!! ZIGISMUNDAM IR LIELAS PROBLEMAS VINAM BRAUKT AUGUMA JAU NU VISPAR NEVAJAG. UN TIE KAS TE 4IRSH KA NEVAJAG BRAUKT PA VALSTS NAUDU: ''UN JUS NEBRAUKTU JA BUTU IESPEJA BRAUKT PAR VALSTS NAUDU???'' TAKA TURIET MUTES CIET, {{{{{{{RIEBJAS}}}}}} TAS ,,NEGACIJAS'' LASIIT!!!!
ja tu izslēgsi Caps Lock, varbūt kāds arī izlasīs.

  -3 [+] [-]

, 2012-06-28 02:52, pirms 12 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: ja tu izslēgsi Caps Lock, varbūt kāds arī izlasīs.
iesleedzu, lai izceltu savu komentaaru!
kas gribees tas izlasiis!
te pilns ar gudriniekiem- taa skatos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 07:51, pirms 12 gadiem
ķēmu ķērājs rakstīja: ja tu izslēgsi Caps Lock, varbūt kāds arī izlasīs.
jā, grūti iedziļināties. bet vispār, ja palasot pirmo teikumu ir divi lamuvārdi, tad nav vērts lasīt... nav ko zaudēt, kā tautā saka..

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 08:51, pirms 12 gadiem
Vadims jau kuro sezonu pec kartas uzvar visos seetas machos,uzmet sezonas labako metienu,tachu kaa ir klat nopietnas sacensibas,taa vins ir nulle....apnicis jau klausities tas atmaskas,viss sakas galva,ja tur ir problemas,tad ari nekad neko neuzmetisi...luuzeris..

  -1 [+] [-]

, 2012-06-28 09:34, pirms 12 gadiem
enzo77 rakstīja: Vadims jau kuro sezonu pec kartas uzvar visos seetas machos,uzmet sezonas labako metienu,tachu kaa ir klat nopietnas sacensibas,taa vins ir nulle....apnicis jau klausities tas atmaskas,viss sakas galva,ja tur ir problemas,tad ari nekad neko neuzmetisi...luuzeris..
Ziniet cienītie komentētāji,Londonā kvalifikācijā nometīsimies ceļos un lūgsim senlatviešu Dievības talkā,gan mums kopā izdosies.Pilnīgi piekrītu Riodenajeiro2016,bet 20m i pa daudz liela starpība,man bij 3-5m.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 09:45, pirms 12 gadiem
Vasiļevskim un Andrim Biedriņam vajag ko līdzīgu Zīlā kalna Martai.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 09:59, pirms 12 gadiem
Šķēpmešana? Varbūt es kaut ko jaucu, bet vai tā, gadījumā nav tā disciplīna, kurā viņi visu mūžu trenējās?:-)

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 10:06, pirms 12 gadiem
Kaut kā pēc viņu komentāriem izklausās, ka kaut kad pāris nedēļas atpakaļ sākuši trenēties, tad starp metieniem drusku treneris pamācīja, kā pareizi jāmet, nu un tad kaut kad ap nākamo mēnesi būs jau sasnieguši tādu riktīgi laba amatiera līmeni
Un nē - es nevaru uzmest labāk, bet jomā, ar ko es nodarbojos, tādu lažu nu nelaižu gan

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 11:47, pirms 12 gadiem
aivarasa rakstīja: nu Vasilevskis,ir Liels p....., galigi bezatbildigs.Ka neka ar pieredzi.Janonem alga,un uz bezdarbniekiem..............
Mhm saņem viņš ar noteikti miljonus ne?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 12:18, pirms 12 gadiem
Ja tā būtu pirmā reize- neviens neko neteiktu, un ja fiasko būtu tikai vienam, bet ja tas bija visiem trim- tā vairs nav sagadīšanās. Runājot par Zigi, ja viņam ir muguras problēma, tad kapēc trenere liek viņam startēt visos sētas mačos, ja viņam jau OČ normatīvs ir izpildīt, Varēja taču pietaupīt un paārstēt muguru un startēt tikai atbildīgajos mačos, bet šeit izskatās, ka trenerei rūp tikai slava, un viņa cenšās izspiest visu no atlēta, kamēr viņa viņu vēl nav pilnīgi sačakarējusi.
ķēmu ķērājs rakstīja: ja tu izslēgsi Caps Lock, varbūt kāds arī izlasīs.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-28 12:19, pirms 12 gadiem
RIODEJANEIRO2016 rakstīja: SKATOS KA TE PILNS AR D1RSEJ1IEM, KAS IR IEMACIJUSIES RAKSTIIT. PAKLAUSIETIES MU4AK1! JA VARAT LABAAK MEST PAR VADIMU, UN KOVALU- LUUDZU EJIET UN UZMETIET!!! KAPEC JANOD1RSH SPORTISTI NE PA TEEMU?! TIKAI TIE KAS IR SKEPMETEJI VAI IZBIJUSI SKEPMETEJI ZINA, KO TAS NOZIME MEST SKEPU, UN KAA ZINAAMS, TU NEVARI VIENKARSI PAVELET SEV MEST 80M UN PAARI JEBKURAA MIRKLII KAD IENAAK PRAATAA. DOMAJU KA TE LIELAKA DALJA NEVAR 100M AKMENI AIZMEST! TAKA BEIDZIET RAKSTIT SAVUS SU4US! ES ESMU IZBIJIS SKEPMETEJS UN ZINU KA TAS IR, MEST SKEPU! VIENU DIENU ESMU METIS TRENINJA 62M UN NAKAMAJA VAREJU KNAPI 40M!!! TAKA NEVAJAG TE D1RST KAUTKO! EJAT UN METAT, NEVIS PIEMESLOJAT PORTALU AR SAVIEM DEB1LAJIEM KOMENTARIEM! KURAM TAAS NEGACIJAS VISPAR INTERESE?! LABAK BUTU KADUS PADOMUS UZRAKSTIJUSHI VAI KADUS JAUKUS VAARDUS, BET NE--- SUU4US TE RAKSTAT... PILNIGS 1D1OT1SMS!!!!! ZIGISMUNDAM IR LIELAS PROBLEMAS VINAM BRAUKT AUGUMA JAU NU VISPAR NEVAJAG. UN TIE KAS TE 4IRSH KA NEVAJAG BRAUKT PA VALSTS NAUDU: ''UN JUS NEBRAUKTU JA BUTU IESPEJA BRAUKT PAR VALSTS NAUDU???'' TAKA TURIET MUTES CIET, {{{{{{{RIEBJAS}}}}}} TAS ,,NEGACIJAS'' LASIIT!!!!
Ja tā būtu pirmā reize- neviens neko neteiktu, un ja fiasko būtu tikai vienam, bet ja tas bija visiem trim- tā vairs nav sagadīšanās. Runājot par Zigi, ja viņam ir muguras problēma, tad kapēc trenere liek viņam startēt visos sētas mačos, ja viņam jau OČ normatīvs ir izpildīt, Varēja taču pietaupīt un paārstēt muguru un startēt tikai atbildīgajos mačos, bet šeit izskatās, ka trenerei rūp tikai slava, un viņa cenšās izspiest visu no atlēta, kamēr viņa viņu vēl nav pilnīgi sačakarējusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja