Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Dimanta līgas posmā Romā pirmoreiz vēsturē startēs trīs Latvijas šķēpmetējas

Dimanta līgas posmā Romā pirmoreiz vēsturē startēs trīs Latvijas šķēpmetējas
Madara Palameika
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas rekordiste šķēpmešanā (64.51) Madara Palameika sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par sezonas sākumu, kā arī atklāja, ka Dimanta līgas posmā Romā (Itālija) startēšot trīs Latvijas šķēpmetējas, kas ir nebijis gadījums.

"Kā jau katru gadu sezonai gatavojāmies Spānijā. Treniņnometne notika aprīlī. Aizvadījām pirmos mešanas treniņus, slīpējām tehniku, tieši pie tehniskā izpildījuma arī lielākoties strādājām," sacīja Palameika.

Sezonas pirmajā startā 5.maijā Tokijā Palameika izcīnīja uzvaru ar 60.92 metrus tālu metienu. Pati sportiste ar sezonas ievadu ir apmierināta: "Tas arī bija tāds plāns – aizmest pāri 60 metriem. Tas ievedis pārliecību nākamajiem startiem. Tokijā turklāt man trīs metieni bija pāri sešdesmit metriem. Tikai pēdējie metieni īsti neizdevās uz noguruma fona, bija iestājies jau sagurums. Tokijā man bija pārbaudījums, kā jutīsies ķermenis, kā būs ar laika joslu, tas bija liels eksāmens, kuru veiksmīgi izdevās nolikt. Jā, var teikt, ka esmu uz pareizā ceļa."

Nedēļas nogalē Palameika startēs Dimanta līgas posmā Jūdžinā (ASV), kur sportiste uz konkrētu rezultātu necer, bet cer uz labiem rezultātiem un tehniski pareiziem metieniem un stabilitāti. Ja tādi izdosies, tad arī rezultāts neizpalikšot.

Palameika atklāja, ka noteikti startēs arī citos Dimanta līgas posmos, turklāt atklāja, ka Romas posmā, kas notiks 6.jūnijā, būs nebijis gadījums: "Apstiprināts, ka Romā būs trīs Latvijas šķēpmetējas, trīs daiļavas (Madara Palameika, Sinta Ozoliņa Kovala un Līna Mūze – aut.)."

Oficiāli Dimanta līgas Romas posma dalībniekus saraksts gan nav vēl izziņots. Sezonas rangā Palameika ar 60.92 metriem ir 12.vietā, Ozoliņa Kovala ar 60.90 metriem pozīciju zemāk, bet Mūze ar 58.26 metriem šobrīd ir 31.vietā.


, 2013-05-27 19:39, pirms 11 gadiem
nu ko veiksmi
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.