Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: Lagzdiņš pēc Radevičas atkāpšanās atkal kļūst par LVS prezidentu

Oficiāli: Lagzdiņš pēc Radevičas atkāpšanās atkal kļūst par LVS prezidentu
Arnis Lagzdiņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Bijušais organizācijas vadītājs Arnis Lagzdiņš trešdien oficiāli atgriezies Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenta amatā.

Trešdienas ikgadējā LVS kongresā par Lagzdiņa iecelšanu organizācijas prezidenta amatā balsoja 62 no 64 klāt esošajiem biedriem, kamēr pret nebija neviena, bet atturējās divi. Lagzdiņš, kuram ir 64 gadi, bija vienīgais kandidāts uz LVS prezidenta amatu. Nākamās LVS prezidenta vēlēšanas notiks pēc diviem gadiem.

Lagzdiņš LVS vadīja jau laikā no 1993. līdz 2001.gadam, bet pēc viņa prezidenta pienākumus pārņēma Ģirts Valdis Kristovskis. Savukārt no 2005. līdz 2017.gadam organizāciju vadīja Guntis Zālītis, bet pēc tam stafeti pārņēma bijusī tāllēcēja Ineta Radeviča. Tiesa, karjeru beigušajai tāllēcējai pēc atkārtotām pārbaudēm tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā, kā dēļ viņa pagājušā gada novembrī atkāpās no amata.

Lagzdiņš kopš 2001.gada bijis LVS Goda prezidents, tāpat savas sporta administrācijas karjerā viņā darbojies Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) un Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK). Vairākus gadus Lagzdiņš ir strādājis finanšu sektorā, un pašlaik viņš ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) nozares padomnieks. Pēc Radevičas atkāpšanās no amata valdes priekšsēdētāja funkcijas pildīja LVS viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks, kuriem bija tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi. Upenieks gan nolēma atkāpties no viceprezidenta amata, tāpēc arī tam trešdien bija vēlēšanas.

Viceprezidentes amatā vienbalsīgi tika ievēlēta Ludmila Beļikova, kamēr viņas atstāto vietu valdē ieņems Edvīns Krūms, kurš balsojumā saņēma lielāku atbalstu par Viktoru Lāci. LVS Statūtos noteiktie dzimumu līdztiesības principi nosaka - ja par LVS valdes priekšsēdētāju ievēlēts vīrietis, vismaz vienam no valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt sievietei.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-03-27 14:12, pirms 5 gadiem
Atkal viss uz vietas stāvēs ?
, 2019-03-27 15:10, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Atkal viss uz vietas stāvēs ?
Taisni otrādi. Vieglatlētika attīstīsies. To pateiks ikviens treneris ar stāžu , no pagājušā gadsimta 90 - gadiem.
, 2019-03-27 16:11, pirms 5 gadiem
Jā, nu v-atlētikā uz jaunām asinīm laikam nav ko cerēt.

Varētu žurnālisti varbūt pastāstīt ko šis kungs kā LVS prezidents paveica savā pirmajā piegājienā kas bija 8 gadus garš posms? Neko?
, 2019-03-27 16:48, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Jā, nu v-atlētikā uz jaunām asinīm laikam nav ko cerēt.

Varētu žurnālisti varbūt pastāstīt ko šis kungs kā LVS prezidents paveica savā pirmajā piegājienā kas bija 8 gadus garš posms? Neko?
Nu ja neko nezini par vieglatlētiku, pats vainīgs.
, 2019-03-27 17:16, pirms 5 gadiem
Zemnieks_prim rakstīja: Nu ja neko nezini par vieglatlētiku, pats vainīgs.
Pastāsti.
, 2019-03-27 18:25, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Pastāsti.
Manuprāt nav vērts.
, 2019-03-27 18:58, pirms 5 gadiem
Zemnieks_prim rakstīja: Manuprāt nav vērts.
Es kā nezinātājs tiešām labprāt paklausītos No offence!
, 2019-03-27 19:11, pirms 5 gadiem
keykey rakstīja: Es kā nezinātājs tiešām labprāt paklausītos No offence!
Uzjautrina nezinīši. Līdzīgi, it kā zirgkopis lūgtu fizikas profesoram pastāstīt par Maksvela vienādojumiem, to dziļo būtību, un nozīmi fizikas attīstībā.
, 2019-03-27 20:35, pirms 5 gadiem
Zemnieks_prim rakstīja: Uzjautrina nezinīši. Līdzīgi, it kā zirgkopis lūgtu fizikas profesoram pastāstīt par Maksvela vienādojumiem, to dziļo būtību, un nozīmi fizikas attīstībā.
Šis bija augstprātīgi. Ja jau zini, tad padalies ar zināšanām. Es nedomāju, ka Lagzdiņš neko nedarīja, bet par viņa aktivitātēm un nopelniem arī nezinu.
, 2019-03-27 20:49, pirms 5 gadiem
cik saprotams, tad kungs ir pieredzējis finansists. tātad diezgan droši, ka LVS neviens naudu nezags. jāņem gan vērā, ka LVS naudas īsti nav, tad tas nav tik svarīgi. strādājot Parex, tos nepiesaistīja. neatceros, ka sporta bāzu ziņā būtu bijis kāds progress.
droši vien būs stabilitāte, sakārtoti procesi, nebūs skandālu. attīstību gan tas negarantē. protams, ka nebūs vieglatlētikā kā Ineta 24/7 un pa skolām nebraukās.
, 2019-03-27 20:50, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Šis bija augstprātīgi. Ja jau zini, tad padalies ar zināšanām. Es nedomāju, ka Lagzdiņš neko nedarīja, bet par viņa aktivitātēm un nopelniem arī nezinu.
Vienaldzīgi, gandrīz rezignēti. Skat. iepriekšējo atbildi nezinīšiem.
, 2019-03-27 20:59, pirms 5 gadiem
Zemnieks_prim rakstīja: Vienaldzīgi, gandrīz rezignēti. Skat. iepriekšējo atbildi nezinīšiem.
Klasisks zemnieks! Izbāž savu pakaļgalu pa staļļa aizmuguri un krāmē čupā... turklāt ļoti argumentēti!!! Loģiski, ka Latvijā pusmirusī vieglatlētika tā arī tusēs... pusmirusi! Nestādies vispār priekšā, ko Inetas TĒLS, kā LVS prezidentei izsaka vieglatlētikas sabiedrībai... šis kungs ir kas vieglatlētikas sabiedrībai...?!
, 2019-03-27 21:01, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: cik saprotams, tad kungs ir pieredzējis finansists. tātad diezgan droši, ka LVS neviens naudu nezags. jāņem gan vērā, ka LVS naudas īsti nav, tad tas nav tik svarīgi. strādājot Parex, tos nepiesaistīja. neatceros, ka sporta bāzu ziņā būtu bijis kāds progress.
droši vien būs stabilitāte, sakārtoti procesi, nebūs skandālu. attīstību gan tas negarantē. protams, ka nebūs vieglatlētikā kā Ineta 24/7 un pa skolām nebraukās.
Ne, ne, visi mazie bērni ši pec ģīmja zin... sorry, pēc maka tvēriena! Nu nevajadzēja Inetai atkāpties, nekāds sakars tam ar viņas pienākumiem nebija, būtu pilnībā pieticis ar nožēlas izteikšanu un viss!
, 2019-03-27 21:06, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Klasisks zemnieks! Izbāž savu pakaļgalu pa staļļa aizmuguri un krāmē čupā... turklāt ļoti argumentēti!!! Loģiski, ka Latvijā pusmirusī vieglatlētika tā arī tusēs... pusmirusi! Nestādies vispār priekšā, ko Inetas TĒLS, kā LVS prezidentei izsaka vieglatlētikas sabiedrībai... šis kungs ir kas vieglatlētikas sabiedrībai...?!
Bez komentāriem. "Plakanās Zemes fans esi". Smags gadījums.
, 2019-03-27 21:12, pirms 5 gadiem
Koheja bļaukām te vispār nevajadzētu vervelēt. Runa ir par vieglatlētikas attīstību, nevis šaibas dzenāšanu ar izliektiem mietiem , jeb tā saucamajām, pļuškām, ik pa brīdim izlamājoties un izkaujoties. Tur varat spriedelēt, vieglatlētika ir izredzēto nodarbe, un nebāzat savus šņōbeļus , kur nevajag.
, 2019-03-27 22:47, pirms 5 gadiem
Zemnieks gan ir totāls lunis skriešana pakaļ uz lauka izbēgušai govij NAV vieglatlētika
, 2019-03-27 23:33, pirms 5 gadiem
Nezinu vai Einšteinam bija tāds ego kā šim zemniekam!
, 2019-03-28 18:40, pirms 5 gadiem
datmons rakstīja: Nezinu vai Einšteinam bija tāds ego kā šim zemniekam!
Lol, salīdzināji pim-pi ar pirkstu
, 2019-03-29 23:28, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: cik saprotams, tad kungs ir pieredzējis finansists. tātad diezgan droši, ka LVS neviens naudu nezags. jāņem gan vērā, ka LVS naudas īsti nav, tad tas nav tik svarīgi. strādājot Parex, tos nepiesaistīja. neatceros, ka sporta bāzu ziņā būtu bijis kāds progress.
droši vien būs stabilitāte, sakārtoti procesi, nebūs skandālu. attīstību gan tas negarantē. protams, ka nebūs vieglatlētikā kā Ineta 24/7 un pa skolām nebraukās.
Lai arī respektēju vieglatlētikas iepriekšējo prezidenti Radēvičas kundzi, diemžēl neredzu veiktās pārmaiņas vieglatlētikas attīstībā. Domāju, ka viņas lieliskais un pozitīvais tēls popularizēs sportu, bet ne skatītāju palicis vairāk, ne arī dalībnieku (vismaz pieaugušajiem stāvoklis ir katastrofāls, piemēram, LČ 100m un 200m vīr. bija tikai 2 skrējieni?!). Kur palika plānotā manēža? Kā varēja pieļaut, ka manēžas būvi atlika un par labu vēlēja hokeja hallei? Vai tiešām vieglatlētiem Rīgā LVS to nevarēja izcīnīt? Kā jaunieviestā lieta prātā nāk "Kids Athletics", kas gan ir IAAF projekts, ne LVS vai Radēvičas projekts. Vai varētu sīkāk precīzāk konkrētas panāktās lietas vieglatlētikas attīstībā? Varabūt kaut kas ir palaists garām.

Ar lielām cerībām skatos uz jauno LVS prezidentu Lagzdiņa kungu! Darba būs daudz, tāpēc novēlu veiksmi un izdošanos!!
, 2019-03-30 21:35, pirms 5 gadiem
Papildinot:
Ceru, ka Latvijas vieglatlētika izveseļosies un izdzīvos! Kaut ceļš uz to jaunajam LVS prezidentam būs grūta un gudra darba pilns. Kas būtu galvenais manā skatījumā?

1. Daugavas stadions kā vieglatlētikas svētku vieta Latvijā un Rīgā;
2. Vismaz divas ziemas treniņu manēžas Rīgā (Tallinā ir trīs);
3. "Paēdināt" nacionālās komandas līderus (ap 10-15 cilvēku, OČ, PČ, EČ Top 10-20 līmeņa atlētus, kuru uzturnauda (stipendija) - līdz EUR180 mēnesī).
Ap 10 "profesionālu" vieglatlētu (tie, kas saņem LOV B finansējumu) izskatās par maz. Iedomāsimies 10 profesionālus sportistus (kam atalgojums mērāms trīsciparu skaitlī) kādā no "lielajiem" sporta veidiem (futbols, basketbols, vieglatlētika, teniss, u.c.). "Lielajiem" sporta veidiem, kuros miljoni konkurentu, LOV sistēmā grūti konkurēt ar "mazākiem" sporta veidiem, kuros izcīnot 10.-20. vietu PČ, EČ skaitās "iesācēja" saniegums. Tāpec darbs LVS!
4. Vieglatlētika - sporta karaliene! Jo šim sporta veidam ir unikālas, pat "nacionālas vērtības" nozīme.
a. Cilvēka fiziskā attīstība no dzimšanas līdz dziļam vecumam;
b. Armija, policija, u.tml.;
c. Pēcslimību, operāciju rehabilitācija;
d. Daudzu sporta veidu fiziskās attīstības pamats.
Vieglatlētika šos uzdevumus nodrošina ap 80%.
Vieglatlētikas darugu vārdā - lai tiešām A. Lagzdiņam viss iecerētais izdodas!
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.