Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

116 ultramaratonisti saziedo 1353 eiro Undīnes veselībai

Andrejs Siliņš

116 ultramaratonisti saziedo 1353 eiro Undīnes veselībai
Foto: Sanita Malēja

Šonakt pie Brīvības pieminekļa startēs 107 kilometru vēsturiskais Skrējiensoļojums Rīga-Valmiera. Tajā startēs 116 ultramaratonisti, kuri Undīnei - meitenei ar kustību traucējumiem saziedojuši 1353 eiro vēl pirms sacensību starta. Latvijas garākais ultramaratons aizsāks cīņas par Latvijas čempionāta medaļām ultra garajos skrējienos “Kefīra Kauss 2015”. Sacensību apbalvošana simboliski notiks Pasaules Dabas fonda akcijas Zemes stundas laikā.

Skrējiensoļojums Rīga-Valmiera bija ļoti populārs trešās atmodas laikā, kad no 1989. līdz 1993.gadam notika piecas reizes. Tolaik skrējiens tautā bija populārs kā “Goliāta pastaiga”. Pēc 21 gadu ilga pārtraukuma, 2014.gadā skrējiens tika atjaunots un tajā startēja 50 dalībnieki.

28.martā, naktī uz sestdienu sacensībās startēs 116 ultramaratonisti, lai nodotu Mildas sveicienu Sīmanim - baznīcai Valmieras centrā, pie kuras tiks sagaidīti finišētāji. Ceļā vairāk kā 40 brīvprātīgie sešos kontrolpunktos aprūpēs skrējējus, viņiem pasniedzot siltu tēju, augļus un sasmērētas maizītes, gluži tāpat, kā to darīja vietējie iedzīvotāji pirms 26 gadiem.

Pērn ātrākie distanci veica aptuveni desmit stundās, noslēdzošie - divreiz ilgākā laikā. skrējienā uzvarēja Valdis Ņilovs un Dace Veipa. Viņi abi pusnaktī uz 28.martu dos startu dalībniekiem, kuri ir gatavi uzsākt Latvijas ultramaratonu sezonu un sešu sacensību veidoto Latvijas čempionātu ultra garajos skrējienos “Kefīra Kauss 2015”.

Uzvarētāji saņems skriešanas apavus no Mizuno 107 eiro vērtībā.

Ceļā līdz mērķim skrējējus no domām par grūtībām šosejas malā novērsīs Vidzemē dzīvojošā Undīne, kurai nepieciešama palīdzība ārstēšanā, lai iegūtu kustību prieku, kāds pieder katram skrējējam. Divu mēnešu laikā 116 dalībnieki saziedojuši 1353 eiro Cēsu meitenes veselības uzlabošanai. Latvijas ultragaro skrējienu un taku skriešanas asociācija un Ziedot.lv pateicas par negaidīti lielo skriešanas draugu atsaucību palīdzēt.

Piektdienas naktī un sestdien līdz 19:00 sacensībām varēs sekot līdzi tiešsaistē rv2015.noskrien.lv/liveresults (rezultāti) un mansgps.lv (GPS), kā arī noskrien.lv/kalendars/2015/skrejiensolojums-riga-valmiera-2015 (teksta tiešraide) un facebook.com/nergas (foto).

Pasākumu rīko Latvijas ultragaro skrējienu un taku skriešanas asociācija sadarbībā ar Valmieras domi un ziedot.lv. Sacensību atbalstītāji ir Sportland, Isostar, Latvijas Universitāte, Smiltenes piens, Eži, Staburadze, Laima, Coca-Cola, SiS, Bandana.lv, Valmiermuiža, Valmiera teātris, Ezerkauliņi, A Aptieka, Pasaules Dabas fonds, Sportlat, Mizuno.