Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Franču sprinteri Lemetrs un Viko par olimpisko sezonu un viens otra trumpjiem

Franču sprinteri Lemetrs un Viko par olimpisko sezonu un viens otra trumpjiem
Kristofs Lemetrs un Džimijs Viko
Foto: AP/Scanpix

2010.gada Eiropas labākais vieglatlēts, Eiropas čempions 100 un 200 metru distancēs Kristofs Lemetrs un viņa tautietis, Eiropas junioru čempions 100 metros Džimijs Viko pastāstījuši viens par otra trumpjiem, Francijas stafetes komandu un prioritātēm vasaras sezonā.

Jau tagad ir skaidrs, ka Francijas vadošie sprinteri Lemetrs un Viko tiksies vienā skrejceļā 6.jūlijā Dimanta līgas posmā Parīzē. Šīs sacensības notiks nedēļu pēc Eiropas čempionāta, tādejādi var gaidīt, ka Francijas galvaspilsētā būs spēcīgs dalībnieku sastāvs. Intervijā Eiropas Vieglatlētikas asociācijas mājaslapai abi sportisti pastāstīja par aizvadīto ziemas sezonu un gaidāmajiem startiem vasarā.

Kā aizvadījāt ziemu?
Lemetrs: Domāju, ka esmu progresējis, īpaši tehnikā, taču tas pagaidām nav atmaksājies skrejceļā. Daudz trenējos, kas kaitēja maniem startiem. Taču neskatoties uz to, es kļuvu par Francijas čempionu telpās 60 metru distancē.
Viko: Ja godīgi, tad ziemas sezonā es nebiju plānojis startēt, taču mans treneris pārliecināja, ka vajag. Biju cerējis noskriet ātrāk par 6.60 sekundēm, bet uzrādīju 6.53 (labākais rezultāts Eiropā!). Kaut ko tādu es vispār negaidīju.

Ko jūs sagaidāt no Dimanta līgas posma Parīzē?
Lemetrs: Parīzē esmu startējis pēdējos divus gadus un šogad arī gribu iepriecināt savus līdzjutējus. Atmosfēra stadionā ir brīnišķīga.
Viko: Esmu ļoti laimīgs, ka mani vispār uzaicināja uz šīm sacensībām. Gribēju tur startēt jau agrāk, bet nebiju pietiekami labs. Vēl nekad neesmu skrējis "Stade de France", tāpēc gribu izbaudīt, kā tas ir.

Kā vērtējat situāciju Francijas sprinta distancēs?
Lemetrs: Situācija mums ir ļoti labvēlīga, īpaši stafetē. Mums ir lieliska komanda, kurai jau pievienojušies daži jauni skrējēji ar lielisku potenciālu, ieskaitot Mikaelu Mebu Zeze (labojis Lemetram kādreiz piederējušo jauniešu rekordu 200 metru distancē). Vēl mums ir pieredzējušais Ronalds Ponjons, tā , ka viss ir kārtībā. Arī konkurence visaugstākajā līmenī.
Viko: Nekad sev neesmu uzstādījis mērķi apsteigt Lemetru. Viņa klātbūtne mani, protams, motivē. Es gribu kļūt par labāko – vispirms Francijas, pēc tam Eiropas, un, visbeidzot – pasaules.

Kādas spēcīgākas puses jūs saskatāt viens otrā?
Lemetrs: Džimijam ir krietni labāks starts.
Viko: Savukārt Kristofs ir jūtami labāks finišā. Ja jūs sakombinēsiet mūsu trumpjus, sanāks īsta mašīna!

Šosezon vairāk startēsiet 100 vai 200 metru distancēs?
Lemetrs: Eiropas čempionātā skriešu 100 metros un 4x100 metru stafetē. Par olimpiskajām spēlēm vēl nezinu, lēmumu par to, kurās distancēs piedalīšos, neesmu vēl pieņēmis. Abās distancēs nepiedalīšos. Starp 100 metru finālu un 200 metru priekšskrējieniem ir tikai divas dienas, tas ir pārāk riskanti. Vairāk sliecos uz 100 metriem, taču lielākas cerības uz medaļu ir 200 metros.
Viko: Mana iecienītākā vienmēr bijusi 100 metru distance, taču labam sprinterim jāprot skriet abas. Šogad regulāri centīšos skriet arī 200 metrus. Laiks labot savu personisko rekordu (21.02), ko sasniedzu savā pirmajā gadā junioros (2010.). Ja spēšu izpildīt olimpisko normatīvu (20.38), tad būs iemesls apdomāt variantus.

Kristofs Lemetrs (11.06.1990.) un Džimijs Viko (27.02.1992.)

DistanceKristofs LemetrsDžimijs Viko
100 metri9.9210.07
200 metri19.8021.02
60 metri telpās6.556.53

Izmantotie resursi:
european-athletics.org


, 2012-03-31 15:00, pirms 12 gadiem
Nu Londonā izredzes pret dzeltanajiem nebūs!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.