Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

LVS valde pilnībā uzticas Radevičai, kura gan sola "paiet malā"

Ints Megnis
Ints Megnis

LVS valde pilnībā uzticas Radevičai, kura gan sola "paiet malā"
Raimonds Vējonis un Ineta Radeviča. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidentes Inetas Radevičas dopinga lieta izskatās "ļoti šaubīgi", tomēr viņa tāpat ir solījusi pagaidām "paiet malā", sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja organizācijas viceprezidents Andris Smočs.

"Mēs esam šo pārsprieduši. Izvērtējot visu profesionāli, - konstatēto vielu, tās apstākļus - nostāja ir tāda, ka joprojām pilnībā atbalstām Inetu kā prezidenti, pārdzīvojam par notiekošo kopā ar viņu. Šis ir nepatīkams trieciens vieglatlētikai, bet visi lietas apstākļi manā skatījumā ir nedaudz šaubīgi," stāsta Smočs, paužot, ka pirmkārt konstatētā viela nedotu nekādu labumu tieši tāllēkšanai, kur savulaik startēja Radeviča.

"Cik man ir informācija, viela bijusi organismā no pavisam cita preparāta. Uzticamies Inetai pilnībā, atbalstīsim viņu un ceram, ka viņa turpinās strādāt kā strādājusi. Atbalsts ir pilnīgs, būsim ar viņu," atkārtoja Smočs, norādot, ka tā kā Radeviča gaida bērnu, viņai iespēju robežās jācenšas izbēgt no negatīvajām emocijām. "Cik nu var izbēgt. Tomēr viņa ir stipra un viss būs labi. Lai viņai sakārtojas ģimenes lietas, bet mēs turpināsim to, ko viņa pēdējā laikā darīja. Pa īsu laika sprīdi viņa izdarīja ļoti daudz. Padomāsim loģiski - vai cilvēks ar ģimeni un labi situētu situāciju, kas pārzina sistēmu un rūpīgo testēšanu, no laba prāta taisītu šādus pigorus? Tikai pilnīgākais pašnāvnieks varētu kaut ko apzināti lietot, bet pēc tam vēl atgriezties sportā un tam palīdzēt, zinot, ka jebkurā brīdī notikušais var atklāties. Tāpat viela ir disciplīnai pilnīgi neatbilstoša. Es nepieļauju variantu, ka kaut kas šāds varētu būt apzināti. Esmu bijis ar viņu kopā, vienmēr būšu un ticu viņai. Manā uztverē šī lieta izskatās ļoti šaubīga - kaut vai no loģikas viedokļa, pazīstot cilvēku, kurš ir erudīts un gudrs."

Kaut LVS vēl ar oficiālu nostāju nav nākusi klajā, Smočs atklāja, ka Radeviča vismaz uz laiku atkāpsies no amata. "Viņas nostāja ir, ka grib paiet malā, lai viss būtu objektīvi. Gala paziņojums par to būs tuvākajā laikā. Reakcija no viņas ir pilnībā adekvāta un atbildīga. Tagad viss arī sakritis ar privātajām lietām. Jau pirms mēnešiem runājām, ka man nāksies uzņemties stipri vairāk darbus."

Par LVS prezidenti Radeviča tika ievēlēta 2017. gada martā, Smočam sakot, ka šajā laikā viņa paveikusi ļoti daudz. "Iesākti lieli projekti, kas lēnām sāk dot atdevi. Ja nebūtu bijušas pēdējās izmaiņas nodokļu politikā, tas būtu vēl izteiktāk redzams visai vieglatlētikas sabiedrībai. Tomēr pat, neskatoties uz to, jau sperts ļoti nopietns solis sponsorēšanā un partneru piesaistīšanā, turklāt arī iestrādnes uz nākotni ir labas. Cerams, ka partneri no mums nenovērsīsies un viss turpināsies kā iesākts."

Otrs LVS viceprezidents Jānis Upenieks pagaidām nevēlējās notiekošo komentēt daudz plašāk, atzīstot - "tāda iespēja pastāv", ka Radeviča varētu "paiet nostāk" no prezidentes posteņa. "Vēl tiek pārbaudīta B prove, kā arī valdes sēde nav bijusi," skaidroja Upenieks.

Slēpts komentārs: pikolo
Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

 +12 [+] [-]

, 2018-11-26 15:24, pirms 5 gadiem
Oksandrolons ir testosterona sintētiskais analogs, btw īpaši piemērots sievietēm sportistēm dēļ samazinātām blaknēm.
Zinot RUS sporta sistēmu un to ka meitene dzīvoja un trenējās tieši tur, mani šis gadījums nemaz nepārsteidz.
Krievijā parasti šie gadījumi носит системный и массовый характер, tā kā ja B prove būs pozitīva, varam gaidīt veselu plejādi oksandrolona upuru.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-26 15:52, pirms 5 gadiem
Lai notušētu šo briesmīgo kauna traipu,visos medijos bāž ģīmī,ka Radeviča ir bērna gaidībās....Domā,ka viena ziņa noslēps otru...
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

     [+] [-]

, 2018-11-26 16:30, pirms 5 gadiem
Lemberdzēni, Šleserēni, Šķēlēni varētu ņemt piemēru...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 17:01, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Lemberdzēni, Šleserēni, Šķēlēni varētu ņemt piemēru...
Pagastvecis bildē ar

  +3 [+] [-]

, 2018-11-26 17:02, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nav vēl teikts, ka Pjotrs ir tēvs.
Tā vien izklausās, ka tas varētu būt arī tu?!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-26 17:04, pirms 5 gadiem
Atbalstu Inetu, bet atceroties viņas karjeru bieži bijis tā, ka sezonā startē ar viduvējiem rezultātiem, bet kā nāca lielie mači vienmēr cīnijās par medaļām un leca +10-15 cm. Komentētāji slavēja par spēju sagatavoties un koncentrēties izšķirošajiem brīžiem. Tagad tā liekas Eeee

  +2 [+] [-]

, 2018-11-26 17:19, pirms 5 gadiem
Ja nemaldos Basketbolisti nedrīkst pīpēt marihuānu, tas ar ir DOPINNGS!
Šķiet ka daži LV puiši ar iekrita uz ZĀLĪTES pīpēšanu, izcieta sodu un turpināja spēlēt!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 19:19, pirms 5 gadiem
pārsteidz amatieriskais komentārs - īpaši zinot, ka pats bijušais vieglatlēts un policijas darbinieks - bet viņam bez izmeklēšanas jau labāk zināms, tipiski Latvija. ka tik LVS nenoraujas no Antidopinga aģentūras.

bija jābūt nekavējoties neitrālai pozīcijai - uz laiku atkāpties, līdz izmeklēšanas rezultātu oficiālai paziņošanai. vismaz publiski LVS bija jāziņo "uzticamies Antidopinga aģentūrai".

jeb neuzticas un grib būt kopā ar Krieviju??!

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 19:20, pirms 5 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: paiet malā?? Tur ar steigu un kaunu sejā pašai jāatkāpjas.
Droši vien , ka nāksies atkāpties. Bet kas tad nāks vietā? Lūdzu nosauc kādu kandidātu!