Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Evija Tukiša

Ītons un Dibaba atzīti par gada labākajiem vieglatlētiem

Ītons un Dibaba atzīti par gada labākajiem vieglatlētiem
Eštons Ītons
Foto: AFP/Scanpix

Par 2015. gada Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) labākajiem vieglatlētiem atzīti ASV desmitcīņnieks Eštons Ītons un skrējēja Genzele Dibaba no Etiopijas. Abi sportisti šogad labojuši pasaules rekordus un kļuvuši par pasaules čempioniem.

Eštons Ītons ir pirmais desmitcīņnieks, kurš ieguvis gada labākā vieglatlēta titulu. 27 gadus vecais sportists pasaules čempionātā Pekinā šogad izcīnīja 9045 punktus un laboja sev piederošu pasaules rekordu. “Esmu pagodināts un pateicīgs IAAF par lieliskajām sacensībām, kuras palīdz sportistiem parādīt mūsu smago darbu,” apbalvošanā teica Ītons. “Es pieņemu šo balvu visu sportistu vārdā, kas mīl to, ko dara.”

Savukārt Genzele Dibaba šī gada laikā labojusi rekordu 5000 metru skrējienā iekštelpās (14:18.86), kā arī Dimanta līgas sacensībās Monako par 0,39 sekundēm pārspēja 22 gadus vecu rekordu 1500 metru distancē (3:50:7). Arī pasaules čempionātā Pekinā etiopietei 1500 metru skrējienā izdevās izcīnīt zeltu, bet 5000 metru distancē sportiste ieguva bronzas godalgu.

“Man ir liels gods saņemt šo balvu no IAAF. Sajūta, kļūstot par Gada labāko vieglatlētu, ir ļoti laba,” norādīja Dibaba. “Pēc tam, kad biju nominēta šai balvai pagājušajā gadā, bet to neieguvu, ir liels lepnums, ka vieglatlētikas līdzjutēji un eksperti ir mani novērtējuši.”

Dibaba savā runā tāpat neizvairījās no dopinga skandāla tēmas, kas šogad pārņēmusi vieglatlētikas sabiedrību, un izteica atbalstu IAAF prezidentam Sebastjanam Ko. “Šis ir ļoti smags laiks mūsu sporta veidam. Kopā ar sportistu komisiju esam līdzās Sebastjanam Ko laikā, kad viņam jātiek galā ar šiem izaicinājumiem,” norādīja Etiopijas skrējēja.

Izmantotie resursi:
Eaton and Dibaba are crowned 2015 IAAF World...


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.