Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF maina nosaukumu uz "World Athletics"

Ints Megnis
Ints Megnis

IAAF maina nosaukumu uz "World Athletics"
"World Athletics" logotips

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ceturtdien savā Kongresā pieņēmusi lēmumu mainīt nosaukumu uz "World Athletics", kaut pret to asi iebildušas franciski runājošās valstis.

Nosaukuma maiņu jūnijā piedāvāja IAAF Padome, sakot, ka šādi sporta veids kļūs pieejamāks. Kaut tika paredzēts, ka oficiāla maiņa būs vien formāls pasākums, debatēs asi uzstājās delegāti no franciski runājošām valstīm, paužot, ka viņu valodā tas neskan labi. Savukārt citi kritiķi izteicās, ka šādi federācija zaudēs savu identitāti.

Ceturtdien amatā pārvēlētais IAAF prezidents Sebastians Ko Kongresam teica, ka vārda maiņa nepieciešama, lai sporta veidu padarītu pieejamāku jaunatnei.

"Cik ilgi vien atceros, kas noteikti ir kopš kļūšanas par IAAF Padomes locekli 2003. gadā, allaž, kad man prasīts kādu organizāciju pārstāvu, man vajag 3-4 minūtes, lai izskaidrotu, ko tas nozīmē," teica brits, apgalvojot, ka zīmols "World Athletics" jau tagad ir atpazīstamāks nekā IAAF un Starptautiskā Olimpiskā komiteja.
.
IAAF 1912. gadā tika dibināta kā Starptautiskā Amatieru vieglatlētikas federācija ("International Amateur Athletic Federation"), bet 2001. gadā kļuva pārsaucās uz "International Association of Athletics Federations", šādi pavēstot, ka sportisti vairs nav amatieri.

Tagad IAAF pārstāvji uzsver, ka termins "World Athletics" ir vieglāk uztverams un saprotams.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

     [+] [-]

, 2019-09-27 01:04, pirms 5 gadiem
Nezināju , ka Sebastians Ko ir Ostaps Benders, Latvijas delegācija- Panikovski, un Vasjuku nosaukšana par Monako padarīs tos par pasaules šaha galvaspilsētu!!!
Ākstu bars!!!