Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ronalds Arājs: "Pilnvērtīgi trenēties nevarēšu piecus līdz sešus mēnešus"

Ronalds Arājs: "Pilnvērtīgi trenēties nevarēšu piecus līdz sešus mēnešus"
Ronalds Arājs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu sprinteris Ronalds Arājs sarunā ar Sportacentrs.com atklājis, ka pēc bobsleja treniņā gūtās pleca traumas un nākamnedēļ gaidāmās operācijas pilnvērtīgi nevarēs trenēties piecus līdz sešus mēnešus.

Pēc Eiropas čempionāta Cīrihē, kurā Arājs izcīnīja 20. vietu (10,52 sekundes), divarpus nedēļas tika veltītas treniņiem, lai septembrī viņš būtu gatavs pievienoties bobsleja komandai.

„Testos gāja normāli, bet jau otrajā treniņā kopā ar jaunajiem sanāca pagalam nelāgs kritiens, kurā savainoju plecu,” atceras Ronalds. „Vakar biju uz pārbaudēm pie traumatologa Jāņa Viļuma un radiologa Pētera Līkuma. Konstatējām, ka pēc četrām nedēļām labāk nav kļuvis un ir skaidrs, ka plecs nav vienkārši izmežģīts.”

Kopīgi esot pieņemts lēmums, ka būs jāveic operācija, kura paredzēta jau nākamajā nedēļā. „Vairs gaidīt nav jēgas. Turklāt plecam tāpat būtu nepieciešama stabilizācija, jo tas lēktu laukā. Paredzams, ka pēc operācijas nevarēšu pilnvērtīgi trenēties piecus līdz sešus mēnešus, tomēr jau pēc diviem, trim mēnešiem ceru atsākt treniņus. Raksturs man ir norūdīts, padoties kārtējam likteņa šķērslim negrasos.”

„Esmu jau sazvanījies ar savām „zelta rokām” – fizioterapeitu Mareku Osovski, pie kura plānoju trenēties ja ne katru dienu, tad katru otro dienu. Tāpat sazvanījos ar Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidentu Zinti Ekmani, kurš bija ļoti pretimnākošs – LBSF segs operācijas izdevumus, lai gan tikpat labi arī varēja to nedarīt,” pateicību pauž Arājs.

Jautāts par turpmākajām attiecībām ar vieglatlētiku, Ronalds uzsver, ka vieglatlētika un bobslejs iet roku rokā, tādēļ arī nākotnē viņš plāno startēt stadionā. „Lai gan šogad vairāk biju gatavojies bobslejam un biju smagāks nekā citus gadus, pierādīju, ka varu skriet. Lai gan Eiropas čempionātā neizdevās noskriet tik ātri, cik gribētos, patraucēja tas, ka neilgi pirms tam saslimu. Turpināšu trenēties un mēģināšu atkal nākamgad,” saka Arājs.


, 2014-09-26 15:30, pirms 10 gadiem
Ja tas pieņēmums par izejas ātrumu startā un ceturto stūmēju/bremzētāju četrinieku ieskrējienā ir patiess, tad domāju gan, ka ir vērts turpināt.

Korejā noderēs.
, 2014-09-26 15:33, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Ja tas pieņēmums par izejas ātrumu startā un ceturto stūmēju/bremzētāju četrinieku ieskrējienā ir patiess, tad domāju gan, ka ir vērts turpināt.

Korejā noderēs.
Kāds ir tas stāsts?
, 2014-09-26 15:35, pirms 10 gadiem
Nepamet sajūta, ka Arājs biežāk ir traumēts/saslimis/negatavs nekā TOP sportiskā formā... vispār kāds atceras, kad viņš pateiktu - viss bija labi, izdarīju visu, nekas netraucēja?

Tāda čīkstēšana reāli kaitina.
Ja visu laiku ir jāmeklē kaut kādi attaisnojumi, tad, varbūt, nemaz nevajag ar to nodarboties un jāpievēršas kaut kam, kas izdodas labāk?
, 2014-09-26 15:59, pirms 10 gadiem
Tas pats ir ar Cauņu, bet tomēr uz tādu talantu ir vērts gaidīt, to viņa top formu un tad ir rezultāts. Sportistam jau ir visgrūtāk- ne mums.
, 2014-09-26 16:16, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: Kāds ir tas stāsts?
Visiem taču zināms, ka pasaules labākie bobslejisti ir sprinteri, pietiek paskatīties uz Jamaikas bobsleja izlasi! Mūsu kartupeļu maisu nesēji ieskrējiena beigās bezmaz vai spiesti turēties pie boba, citādi netiks līdzi, bet jamaikieši tikai stumj un stumj. Un uzvar! Vai ne?
, 2014-09-26 16:29, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Nepamet sajūta, ka Arājs biežāk ir traumēts/saslimis/negatavs nekā TOP sportiskā formā... vispār kāds atceras, kad viņš pateiktu - viss bija labi, izdarīju visu, nekas netraucēja?

Tāda čīkstēšana reāli kaitina.
Ja visu laiku ir jāmeklē kaut kādi attaisnojumi, tad, varbūt, nemaz nevajag ar to nodarboties un jāpievēršas kaut kam, kas izdodas labāk?
Ko tu te murgo? Par kādu čīkstēšanu tu runā? Šobrīd labākais sprinteris LV un Tu saki, ka jāpievēršas kkam citam!? Ļoti nopietna pleca trauma un tu saki, ka čīkst? Ar kuru galu tu domā?
, 2014-09-26 16:32, pirms 10 gadiem
K-Mart6 rakstīja: Tas pats ir ar Cauņu, bet tomēr uz tādu talantu ir vērts gaidīt, to viņa top formu un tad ir rezultāts. Sportistam jau ir visgrūtāk- ne mums.
A kādu rezultātu? Nākamo traumu? Tad nākamo, vēl un vēl... .

Sportista talants nebūt nav spēja agrā vecumā, akselerācijas, farmakoloģijas u.c. iemeslu dēļ izšaut un pēc tram kā pustukšam balonam bez maz vai nobambalēt padsmit gadus uz LOV un/vai sponsoru rēķina.

Sportista talants ir konsekventi uzstādīt augstvērtīgus rezultātus (vismaz priekš sevis, t.i., turēties PB līmenī, ik pa laikam to paceļot) un progresēt.
, 2014-09-26 16:34, pirms 10 gadiem
Ja nav, tad nav... ir redzeti traumatiski sportisti, bet skiet Arajs iet visiem pa preiksu!
, 2014-09-26 16:49, pirms 10 gadiem
Susliks Lasis rakstīja: Ko tu te murgo? Par kādu čīkstēšanu tu runā? Šobrīd labākais sprinteris LV un Tu saki, ka jāpievēršas kkam citam!? Ļoti nopietna pleca trauma un tu saki, ka čīkst? Ar kuru galu tu domā?
Tu tā saki it kā bez sprintera vairs mūsu pastāvēšana nebūtu iedomājama...
, 2014-09-26 18:48, pirms 10 gadiem
Žēl, ka tā sanāca!
Gribēju redzēt ko Ronalds šajā lauciņā paveiktu!
Labākie rezultāti viņam bija ASV, bet līdz ko atgriezās Latvijā, tā sākās... traumas, problēmas...tas liecina, ka kaut kas ar to treniņprocesu nav kārtībā!
Un viņš nečīkst, bet paskaka kā ir, pat to liecina vārdi-"... jau otrajā treniņā kopā ar jaunajiem sanāca pagalam nelāgs kritiens"
Puisis cerēja, ka viss būs ok pēc 4 nedēļām, bet...nekā, tad nu pieņēma lēmumu, to labot, un tā nav čīkstēšana, kā te dažs labs izsakas!
Lai Ronalds veseļojas, un ja ir lietaskoks, tad ar bobslejam nekur nepazudīs, jo Sandis parasti ar tizleņiem nestrādā!
, 2014-09-26 18:52, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Visiem taču zināms, ka pasaules labākie bobslejisti ir sprinteri, pietiek paskatīties uz Jamaikas bobsleja izlasi! Mūsu kartupeļu maisu nesēji ieskrējiena beigās bezmaz vai spiesti turēties pie boba, citādi netiks līdzi, bet jamaikieši tikai stumj un stumj. Un uzvar! Vai ne?
Tava ironija ir nevietā... daudzām valstīm bobsleja stūmēji ir izbijuši sprinteri vai septiņcīņnieki!
, 2014-09-26 20:02, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: Kāds ir tas stāsts?
Līdz šim mums ir diezgan viduvējs izejas ātrums startā bijis, lai gan paši starta laiki ir labākie pasaulē.

Daļa vainas varētu būt tajā, ka pēdējais stūmējs, kas lec iekšā bobā (tas, kam uzdevums bremzēt trases beigās cita starpā), nerada uzrāvienu ieskrējiena beigās.

T.i., varbūt tam pēdējam čalim jābūt ar klasiskākām sprintera dotībām un tādam, kas var izcili noskriet arī visus 60m, nevis īsākus gabalus.
, 2014-09-26 22:25, pirms 10 gadiem
Peleeciits rakstīja: Tava ironija ir nevietā... daudzām valstīm bobsleja stūmēji ir izbijuši sprinteri vai septiņcīņnieki!
Nu nemaz tik daudz kā tu saki nav gan!


Anglijai bija Pikerings (titulēts sprinteris) vienu brīdi, nekas tur tā arī nesanāca!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-27 02:35, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Nepamet sajūta, ka Arājs biežāk ir traumēts/saslimis/negatavs nekā TOP sportiskā formā... vispār kāds atceras, kad viņš pateiktu - viss bija labi, izdarīju visu, nekas netraucēja?

Tāda čīkstēšana reāli kaitina.
Ja visu laiku ir jāmeklē kaut kādi attaisnojumi, tad, varbūt, nemaz nevajag ar to nodarboties un jāpievēršas kaut kam, kas izdodas labāk?
pec neveiksmem nak veiksmes! viss ir paarejoss!
padodas tikai rakstura vaji cilveki....

attieciba uz Ronaldu- vins vienkarsi ir apburtaja loka, tas ka kautkas visu laiku atkartojas nozime, ka kautkas vienkarsi tiek darits nepareizi.
varbut vinam nav kontroles par kermeni un pratu, kas ir problema lielakajai dalai cilveku,

cerams ka dzekam ienaks prata, ka problema neslepjas areja pasaule, bet gan iekseja...
, 2014-09-27 09:48, pirms 10 gadiem
Bobu Federācija nu gan palikusi turīga, ka uzsauc operāciju čalim, kurš tā īsti nemaz pa trasi nav nošļūcis lejā..!?! Pleca operācija pie labiem speciem varētu grozīties no 1000 - 1500 eiro!

Visu cieņu Arājam par cīņu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-29 10:58, pirms 10 gadiem
Peleeciits rakstīja: Tava ironija ir nevietā... daudzām valstīm bobsleja stūmēji ir izbijuši sprinteri vai septiņcīņnieki!
10cīņnieki
, 2014-09-29 11:02, pirms 10 gadiem
Īsā anamnēze liecina par pretējo, ka Arājs domājis, ka nav tik traki un maucis vēl 4 ned...
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.