Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Šķēpmetēji Pitkemeki un Abakumova Vācijā sasniedz sezonas rekordus

Šķēpmetēji Pitkemeki un Abakumova Vācijā sasniedz sezonas rekordus
Tero Pitkemeki
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītā pasaules čempionāta medaļnieki, šķēpmetēji Tero Pitkemeki (Somija) un Marija Abakumova (Krievija) svētdien dažādās sacensībās Vācijā uzrādīja sezonas labākos rezultātus.

Pitkemeki lielu sezonas daļu jau bija līderis pasaulē (87.60), taču jūlijā viņam šo godu atņēma čehs Vičeslavs Veselijs, bet neilgi pirms pasaules čempionāta par līderi kļuva krievs Dmitrijs Tarabins (88.84). Jāatgādina, ka pasaules čempionātā Pitkemeki izcīnīja sudrabu, Tarabins tikai bronzu, bet par čempionu kļuva Veselijs.

Jūlijā zaudēto sezonas līdera godu Pitkemeki atguva svētdien, kad sacensībās Vācijā ceturtajā mēģinājumā šķēpu raidīja 89.03 metrus, sasniedzot savu labāko rezultātu kopš 2007.gada (kad pirmo un vienīgo reizi kļuva par pasaules čempionu – aut.) un labāko rezultātu pasaulē kopš 2011.gada.

Marija Abakumova, kura sezonas līderes godā ir praktiski visu gadu (kopš februāra beigām) citās sacensībās Vācijas pilsētā Elstālē vēl par 41 centimetru uzlaboja sev piederošo sezonas labāko sasniegumu, raidot šķēpu 69.75 metrus tālu. Pasaules čempionātā Abakumova palika tikai trešā, sasniedzot "tikai" 65.09 metrus (lai gan kvalifikācijā aizlidināja šķēpu tieši četrus metrus tālāk – aut.) un zaudējot Kristīnai Obergfellai (69.05) un Kimberlijai Miklai (66.60).

Kopš pasaules čempionāta Abakumova un Obergfella startējušas divās sacensībās un abas reizes krieviete uzvarējusi. Šoreiz Obergfella zaudēja Abakumovai gandrīz četrus metrus (65.82). Jāpiebilst, ka arī Abakumovas sasniegtais rezultāts ir labākais kopš 2011.gada.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.