Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Gekišs

Latvijas vieglatlēti turpmāk startēs Nike tērpos

Latvijas vieglatlēti turpmāk startēs Nike tērpos
Latvijas vieglatlēti Nike tērpos

Foto: Romualds Vambuts

Šodien, 26. jūlijā, Latvijas Vieglatlētikas savienība un "Nike" pārstāvji iepazīstināja ar tērpiem, kuros Latvijas vieglatlēti startēs nākamos četrus gadus visās starptautiskajās izlases sacensībās.

Uzrunājot klātesošos, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis uzsvēra: "Mūsdienu sports pieprasa visaugstākās tehnoloģijas gan treniņprocesā, gan farmācijā, lai maksimāli ātri atjaunotos gan sacensību tiesāšanā, gan rezultātu atspoguļošanā. Tāpat visaugstākās tehnoloģijas nepieciešamas arī sportistu apģērbos. Lai tie minimāli traucētu un maksimāli palīdzētu sasniegt superklases rezultātus. Visu var izšķirt viena sekundes simtdaļa vai viens centimetrs. Tāpēc Latvijas vieglatlēti izvēlas pasaulē tehnoloģiski pilnvērtīgākos produktus – tātad Nike, kurā tērpjas pasaules spēcīgākās vieglatlētu izlases un izcilākie atlēti. Mēs vēlamies būt starp viņiem.” Viņš norādīja, ka ietērps, kas ir mūsdienīgs, radīts izmantojot jaunākās tehnoloģijas un inovācijas, ļauj sportistiem efektīvāk gatavoties augstāku rezultātu sasniegšanai."

"Nike izmantotās tehnoloģijas un inovācijas sportistu ekipējumu un sporta tērpus padara īpašus – tādus, kas ļauj sacensties par vēl labākiem rezultātiem. Mēs ceram, ka jaunie Nike tērpi ļaus sportistiem atkal un atkal kāpt uz goda pjedestāla, ļaus koncentrēties uz sasniegumiem un piepildīt savus sapņus," sacīja Nike tirdzniecības vadītājs Latvijā Aleksandrs Ļotovs.

Jeļena Prokopčuka, divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja un Latvijas rekordiste skriešanā no 3000 m distances līdz maratonam, atzina: "Tā kā skrienu garas distances, ļoti svarīgi, ka forma ir ērta, augstas kvalitātes. Tāpēc tiešām priecājos, ka nākamos četrus gadus startēšu tik labā ekipējumā. Pirms sacensībām ir svarīgi atcerēties – ka esi skaista un stipra, un tad izdodas. Jaunās formas ir gan ērtas, gan skaistas. "

Savukārt Zigismunds Sirmais, 2016. gada Eiropas čempions šķēpa mešanā, teica: "Šķēpmešana ir ļoti tehnisks sporta veids. Man ir svarīgi, lai startējot es justos ērti, tādēļ parasti izvēlos kreklu bez piedurknēm. Tas ļauj man justies brīvāk. Jaunā forma ir ne tikai komfortabla, bet ari labi izskatās, un tai ir laba krāsu izvēle."

Kopā ar Zigismundu Sirmo un Jeļenu Prokopčuku jaunos Nike tērpus plašākai publikai izrādīja arī daudzkārtējs Latvijas čempions un 2016. gada Eiropas čempionāta 6. vietas ieguvējs kārtslēkšanā, Mareks Ārents, Latvijas čempions šķēpa mešanā, Rolands Štrobinders, Latvijas rekordists tāllēkšanā, Elvijs Misāns, Latvijas rekordists 400 m, Jānis Leitis, seškārtēja Latvijas čempione un 2015. gada Pasaules Universiādes vicečempione augstlēkšanā, Madara Onužāne – Saliņa, četrkārtēja Latvijas čempione tāllēkšanā, Māra Grīva, Latvijas čempions pusmaratonā, Jānis Višķers, 2016. gada Latvijas Olimpiādes vicečempione tāllēkšanā, Lauma Grīva un 2016. gada Latvijas ziemas čempionāta vicečempione trīssoļlēkšanā, Santa Matule.

Nike apģērbi tiek radīti, balstoties uz gadu desmitiem ilgiem pētījumiem, ņemot vērā sportistu vajadzības un dažādu sporta veidu specifiku, padarot sportistu ietērpus tādus, kas ļauj pilnībā koncentrēties tikai uz mērķu sasniegšanu un izciliem rezultātiem. Latvijas vieglatlētiem veidotajās formās izmantota AeroSwift tehnoloģija, kas padara formu nebijuši vieglu. Otrs būtiskais uzlabojums jaunajos sporta tērpos ir Nike AeroBlades tehnoloģija, kas mazina vēja pretestību un rūpējas par labākajiem aerodinamiskajiem risinājumiem.

LVS tērpu prezentācija

Izmantotie resursi:
LVS


, 2016-07-26 19:50, pirms 8 gadiem
tās krāsu kombinācijas viens no priekšnieciņu 5gadniekiem izvēlējās? vnk atbaidoši.
, 2016-07-26 21:39, pirms 8 gadiem
jā, tērpi noteikti palīdzēs nebūt par tūristiem
, 2016-07-27 08:52, pirms 8 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: jā, tērpi noteikti palīdzēs nebūt par tūristiem
Tieši tā, palīdz. Tas, kā tu jūties ir ļoti svarīgi, cik tas apģērba gabals ir pieguļošs. Kā arī, tas kā tu vizuāli izskaties mēdz dot nelielu confidence boost
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.