Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

WADA diskvalificē Rio dopinga laboratoriju

Juris Miņins
Juris Miņins

WADA diskvalificē Rio dopinga laboratoriju
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) ir paziņojusi, ka sakarā ar vairākiem pārkāpumiem, viņi aptur Riodeženeiro dopinga laboratorijas darbu vismaz uz pus gadu.

Kā tiek ziņots, WADA lēmumam par pamatu kalpoja tas, ka Rio laboratorijā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, kas skar antidopinga noteikumu neievērošanu, precīzāk, pašas pārbaužu procedūras pārkāpumiem.

Lai arī pašlaik tiek ziņots, ka Brazīlijas atbildīgās amatpersonas un WADA pārstāvji jau ir sākuši strādāt, lai atklātos pārkāpumus novērstu, laboratorijas licences apturēšana paredz vismaz sešu mēnešu dīkstāvi. Tas arī nozīmē, ka olimpisko spēļu laikā šī laboratorija netiks iesaistīta paņemto dopinga testu pārbaudē.

WADA jau paziņoja, ka kopumā nav jāuztraucas, jo visas pārbaudes tāpat notiks iepriekšējā režīmā un ieplānotajos daudzumos, vienīgi analīzes tiks sūtītas uz citām laboratorijām. WADA apņemas visas analīzes 14 dienu laikā no ņemšanas brīža pārsūtīt uz kādu no akreditētajām laboratorijām.

Speciālisti jau ir paspējuši norādīt, ka radusies situācija, pirmkārt, ļoti sarežģī pašu dopinga testu veikšanu, jo visam būs jānotiek daudz ātrāk nekā tādā gadījumā, ja tie tiktu pārbaudīti uz vietas un, otrkārt, tiek runāts, ka tā ir pašas WADA kļūda, jo Rio laboratorija, kurai dažāda veida problēmas bija jau sen, tikai pavasarī saņēma akreditāciju.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-26 15:49, pirms 8 gadiem
Pašu WADA vajadzētu diskvalificēt. No sākuma akreditē labaratoriju ar visām kibelēm,bet pirms OL diskvalificē. Izklausās diezgan neprofesionāli.