Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rudiša olimpiskajā atlasē sasniedz lielisku rezultātu

Jānis Pārums

Rudiša olimpiskajā atlasē sasniedz lielisku rezultātu
Deivids Rudiša
Foto: IAAF

Nairobi noslēdzies Kenijas čempionāts vieglatlētikā skriešanas disciplīnās, kurā tika noteikts sastāvs Londonas olimpiskajām spēlēm, kas sāksies jau pēc mēneša.

800 metru distancē ar sezonas otro labāko rezultātu pasaulē triumfēja pasaules rekordists un sezonas līderis Deivids Rudiša – 1:42.12. Tas ir astotais labākais rezultāts Rudišas labāko skrējienu rangā. Šosezon Rudiša skrējis arī 1:41.74, bet viņam piederošais pasaules rekords ir 1:41.01. Pēc finiša kenijietis norādīja, ka centies skriet maksimāli ātri to 15 000 līdzjutēju dēļ, kuri bija sapulcējušies stadionā.

"Protams, ja gribētu uzvarēt pieliekot krietni mazāk pūļu, es to paveiktu viegli un komfortabli, taču noskrēju ātri savu tautiešu dēļ, kuriem nav iespēju braukt un vērot mani sacensībās Eiropā vai skatīties manus startus pa televizoru. Jūtu, ka esmu labākā formā nekā pirms diviem gadiem, kad kļuvu par pasaules rekordistu. Tagad līmenis ir jānotur un olimpiādē jāizcīna vienīgā zelta medaļa, kuras nav manā kolekcijā," sacīja Rudiša, kurš Londonā startēs arī 4x400 metru skrējienā, mēģinot atkārtot tēva sasniegto – 1968.gadā Mehiko olimpiādē Daniels Rudiša stafetes komandas sastāvā tika pie olimpiskā sudraba.

Kenijas izlases sastāvā nebūs Pekinas olimpiskā čempione 1500 metru skrējienā Nensija Langata, kura guvusi ceļgala savainojumu. Turpretī Pamelai Dželimo, Asbelam Kipropam un Briminam Kipruto būs iespējas atkārtot savus olimpiskos sasniegumus. Par divkārtēju savas valsts čempioni kļuva Viviana Čeriota, kura Londonā cer izcīnīt zeltu gan 5000, gan 10 000 metru skrējienos, tādejādi atkārtojot savas sīvākās konkurentes, etiopietes Tirunešas Dibabas veikumu, kura Pekinā kļuva par divkārtēju olimpisko čempioni.

Jau iepriekš bija nosaukti Kenijas izlases dalībnieki, kuri pārsteidzoši nav atradusies vieta pasaules rekordistam Patrikam Makau (2:03:38). Izlasē iekļauti Vilsons Kipsangs, Ābels Kirui un Emanuels Mutai. Kenijas Vieglatlētikas federācijas vadība norādījusi, ka trīs labākos noteikusi pēc pavasara maratoniem Eiropā, taču, ja Kipsangs ir sezonas vicelīderis (2:04:44) pasaulē un līderis Kenijā, tad Kirui un Mutai savas valsts maratonistu rangā ieņem vien 25. un 28.pozīciju.

Izmantotie resursi:
Reuters

  +1 [+] [-]

, 2012-06-26 15:37, pirms 12 gadiem
Viņam nav variantu.

     [+] [-]

, 2012-06-26 15:45, pirms 12 gadiem
Es tak biju lasījis kaut kur, ka Makau kā pasaules rekordists jau bija nodrošinājis vietu izlasē. Absurdi tie kritēriji Kenijas federācijai.
Kirui vispār cūcene, ka kļuva par pasaules čempionu. Savādāk viņam vispār nekādu variantu nebūtu tikt sastāvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-27 10:26, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kenijā tagad notiek tas, kas bija PSRS
es pat teiktu tas pats, kas ASV

     [+] [-]

, 2012-06-28 09:37, pirms 12 gadiem
Pie kam Nairobi ir ap 2 km virs jūras līmeņa. Nepiekrītu viedokļiem par Kenijas un PSRS salīdzināšanu. PSRS nekad nevienā vieglatlētikas disciplīnā nav bijusi tāda konkurence kā Kenijā. Rezultāti 1500m 3:33 un vājāki tur nevienu vispār neinteresē. Maratonā 2:10 ir nekas interesants un tā tur skrien simtiem zēnu. Lai noskaidrotu izlases sastāvu 10km, kenijieši 15 atlētus aizveda uz ASV Prefonine balvu. No tiem atlasīja 6 un no tiem vēlāk tikai trīs iekļāva izlasē.