Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Augstākie valsts apbalvojumi - treneriem Grīvam un Gutpelcam

Augstākie valsts apbalvojumi - treneriem Grīvam un Gutpelcam
Treneris Georgs Gutpelcs un viņa talantīgākā audzēkne Agnese Pastare
Foto: Ritvars Raits

Ordeņa kapituls 12. oktobrī pieņēmis lēmumu par nopelniem valsts labā apbalvot veselu virkni izcilu Latvijas personību, starp jaunajiem valsts apbalvojumu kavalieriem būs arī divi vieglatlētikas treneri - Māris Grīva un Georgs Gutpelcs.

Pieņemts lēmums piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru un iecelt par kavalieri ilggadējo vieglatlētikas treneri Māri Grīvu. Ventspilnieks Māris Grīva (dzimis 1944. gada 25. jūlijā) ir latviešu vieglatlētikas treneris. Viņa audzēkņi ir Ēriks Rags, Normunds Pūpols, kā arī paša atvases - māsas Lauma, Māra un Gundega Grīvas un dēls Jānis Svens Grīva. Bijis olimpiskā čempiona šķēpmešanā Daiņa Kūlas treneris. 1970. gadā absolvējis Latvijas Valsts Fiziskās Kultūras institūtu. 1969. gadā sācis darboties kā vieglatlētikas treneris, ko turpina darīt arī šodien.

Tāpat pieņemts lēmums piešķirt Atzinības krusta IV šķiru un iecelt par ordeņa virsnieku Georgu Gutpelcu. Ogrēnietis Georgs Gutpelcs (dzimis 1936. gada 20. decembrī) ir pirmais Latvijas soļotājs, kurš ieguva Starptautiskās klases sporta meistara nosaukumu. Kopš septiņdesmito gadu vidus Gutpelcs dzīvo Ogrē, kur sāka strādāt par treneri trikotāžas kombinātā "Ogre", vēlāk arī sporta biedrībā "Vārpa". Pie G.Gutpelca trenējušies Juris Gjačs - skolotājs un treneris Gulbenē, Anna Mičule - pirmā soļotāja Latvijā, kura astoņus gadus bijusi Latvijas čempione un citi. G.Gutpelcs ir pieckārtējs Latvijas čempions (1962. - 1966. g.) soļošanā, četras reizes labojis Latvijas rekordus (15 km, 20 km, stundas un divu stundu soļojumos), divkārt uzvarējis Baltijas republiku sacensībās. Personiskie rekordi: 20 km -1.29:22,8 h un 50 km - 4.10:46 h (1965. g.). G.Gutpelcs ir pensionārs, tomēr turpina trenēt jaunos soļotājus savā vieglatlētikas skolā "Jūdze". Viņa talantīgākā audzēkne ir Agnese Pastare kura startēja Londonas un Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs.

Augstāko valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija notiks 2016. gada 18. novembrī Rīgas pilī.

Izmantotie resursi:
president.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-25 13:36, pirms 7 gadiem
Grīva treneris ar lielo burtu,šaubu nav! Cik zinu,tad Ē.Rags jau sen kā savu aktīvo sportista karjeru beidzis,tā kā viņš vairs nebūs ''pašreizējais audzēknis''.
, 2016-10-25 15:02, pirms 7 gadiem
vēl jau šķiet uzmet šķēpu šur tur.Laikam Latvijas olimpiādē ar meta
, 2016-10-25 15:03, pirms 7 gadiem
Georgam jāpiemin ka katru gadu organizē Jāņa Daliņa piemiņas soļojumus Ogrē.Par to vien jau ordenis jādod.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.