Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Auto avārijā bojā gājis DĀR vieglatlēts un pasaules čempions Mulaudzi

Rolands Eliņš

Auto avārijā bojā gājis DĀR vieglatlēts un pasaules čempions Mulaudzi
Mbulaeni Mulaudzi
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vieglatlēts Mbulaeni Mulaudzi vakar gājis bojā auto avārijā. Olimpiskais vicečempions un pasaules čempions 800 metru distancē aizgājis mūžībā 34 gadu vecumā.

Mbulaeni Mulaudzi Atēnu olimpiskajās spēles bija DĀR delegācijas karognesējs un atnesa savai valstij sudraba medaļu 800 metru skrējienā. Pēc pieciem gadiem viņš triumfēja pasaules čempionātā šajā pašā disciplinām, viņa rēķinā arī bronzas medaļa 2003. gadā un sasniegumi PČ telpās.

SOK paziņojumā norādīts, ka Mulaudzi bijis ceļā uz Johannesburgā paredzētu sapulci, kurā bija paredzēts aprsiet organizatoriskus jautājumus. Diemžēl avārija liedza viņam savu gala mērķi sasniegt un aprāva Mulaudzi dzīves gājumu.

"Mulaudzi parādīja savu degsmi vieglatlētikas pasaulē un ar sirdi nodevās šī sporta veida attīstībai," paziņojis SOK prezidents Tomass Bahs. "Viņš lepni pārstāvēja savu nāciju, un viņa panākumi iedvesmoja jaunās paaudzes pārstāvjus pievērsties sportam. Olimpiskā ģimene noteikti izjutīs viņa trūkumu un izsaka līdzjūtību ģimenei, draugiem un visai DĀR sporta sabiedrībai."

Mulaudzi jau kopš 2009. gada nepiedalījās lielajās sacensībās, taču turpināja aktīvi iesaistīties savas valsts vieglatlētikas dzīvē.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Mbulaeni Mulaudzi: South African...