Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Malahovskis olimpisko medaļu noziedo bērna cīņai ar vēzi

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Malahovskis olimpisko medaļu noziedo bērna cīņai ar vēzi
Pjotrs Malahovskis
Foto: Xinhua/SIPA/Scanpix

Ar ļoti cēlu rīcību izcēlies Polijas diska metējs Pjotrs Malahovskis, kurš ziedojis savu olimpisko sudraba medaļu, lai savāktu līdzekļus trīsgadīga bērna, vēža slimnieka ārstēšanai.

33 gadus vecais polis Malahovskis šomēnes aizvadītajās Rio olimpiskajās spēlēs vīriešu diska mešanas sacensībās izcīnīja otro vietu (67,55 metri), par 82 centimetriem atpaliekot no čempiona, vācieša Kristofa Hartinga.

Bērns, kuram Pjotrs nolēmis palīdzēt, sirgst ar retu vēža formu - retinoblastomu (ļaundabīgs audzējs acī), kas ir biežāk sastopama tieši bērniem vecumā līdz trim gadiem. Trīsgadīgais Oļegs, Malahovska tautietis Ņujorkas klīnikā izies rehabilitāciju.

"Tagad manai sudraba medaļai ir daudz lielāka vērtība, nekā nedēļu iepriekš. Tā ir mazā Oļega dzīvības vērta," atzīst Malahovskis.

Polijas diska metējs izcīnīja sudraba medaļu arī Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008. gadā. "Tagad liktens ir ļāvis palielināt sudraba medaļas vērtību," teic divkārtējais olimpiskais vicečempions, "kopā mēs varam radīt brīnumus, un šis ir lielisks veids, kā dalīties ar panākumiem."

"Katra sportista viens no sapņiem ir izcīnīt olimpisko medaļu. Protams, pats dārgākais ir zelts. Šogad Riodežaneiro es pieliku visas pūles, lai varētu sev kaklā uzkārt zelta godalgu. Bet, diemžēl, ar šīm pūlēm nepietika," vēl piemetināja Pjotrs Malahovskis.

Izmantotie resursi:
Piotr Malachowski donates Olympic medal to help...

  +3 [+] [-]

, 2016-08-25 16:43, pirms 8 gadiem
Visu cieņu...

  +3 [+] [-]

, 2016-08-25 20:06, pirms 8 gadiem
respect

  +2 [+] [-]

, 2016-08-25 21:12, pirms 8 gadiem
A ko darīs, ja pozitīvas dopinga analīzes un medaļa būs jāatdod?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-27 10:25, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: A ko darīs, ja pozitīvas dopinga analīzes un medaļa būs jāatdod?
Diezvai no šī sportista būs dopinga analīzes...