Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jaunatnes olimpiādē šķepmetējam Grozam 9., Donānei - 4. vieta

Jaunatnes olimpiādē šķepmetējam Grozam 9., Donānei - 4. vieta
Latvijas vieglatlētikas delegācija Naņdzjinā - Jāzeps Groza, Laine Donāne, Guntis Zālītis, Jūlija Tarvide, Artūrs Makars, Tatjana Donāne
Foto: Juris Bērziņš Soms, lat-athletics.lv

Latvijas šķēpmetējs Jāzeps Groza šonakt pasaules jaunatnes olimpiādē uzvarēja B finālā un kopumā ieņēma devīto vietu, savukārt Laine Donāne, kurai pietrūka 37 centimetru, lai iegūtu bronzas godalgu, izcīnīja 4. vietu.

Jāzeps Groza kvalifikācijā labākajā mēģinājumā uzrādīja 66,36 metru tālu rezultātu, ar ko pietika vien 13.pozīcijai, kas nozīmēja startu B finālā. A finālā iekļuva astoņu labāko rezultātu īpašnieki, taču tikai puse no tiem kvalifikācijā pārspēja Grozas personisko rekordu (73,24 m).

B finālā, kura rezultātā latvietis kopvērtējumā varēja nokļūt ne augstāk kā devītajā vietā, Groza ar pēdējo (ceturto) mēģinājumu pārvarēja 70 metru robežu un izcīnīja uzvaru (70,61). Pārējie sportisti meta tuvāk par 70 metriem.

Laine Donāne kvalifikācijā šķēpu raidīja 48,94 m tālu, kas bija 8. labākais rezultāts un ļāva startēt A finālā. Jāpiebilst, ka 15 gadus vecā latviete bija jaunākā starp pārējām astoņām fināla dalībniecēm, taču viņai piederošais ceturtais labākais personiskais rekords un ceturtais sezonas labākais rezultāts ļāva cerēt uz augstvērtīgu rezultātu.

Finālā Donānes šķēps tālākajā metienā lidoja 51,90 metru tālu, kas viņu ierindoja 4. pozīcijā. 3. vietas ieguvējas, japānietes Nagisas Mori šķēps sasniedza 52,27 metru atzīmi. Ar ļoti augstvērtīgu rezultātu pēdējā metienā uzvaru izcīnīja baltkrieviete Hanna Tarašuka (59,52 m), otrā vieta vācietei Fabiennai Šonigai - 53,68 m.

Ar šķēpmetēju startiem ir noslēgusies latviešu jauno sportistu dalība pasaules jaunatnes olimpiādē. Latviju Naņdzjinā (Ķīna) pārstāvēja 13 sportisti: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa / Anastasija Kravčenoka.

Trīs latviešu sportisti izcīnīja bronzas medaļas: Agate Rašmane (šaušana, jauktie pāri 10 m distancē); Aļona Ostapenko (teniss, dubultspēles); Rebeka Koha (svarcelšana).

Izmantotie resursi:
The Second Summer Youth Olympic Games, Nanjing...


, 2014-08-25 16:18, pirms 10 gadiem
Baltkrieviete pa gandrīz 6m apsteidza 2. vietu? Vai nu tur kaut kas nav tīrs, vai nu viņa ir brīnumbērns šķēpmešanā... Ar tādu rezultātu viņa starp pieaugušajām dāmām varētu konkurēt...
, 2014-08-25 16:19, pirms 10 gadiem
Bet runājot par Laines sasniegto - 4. vieta arī ir laba, ņemot vērā, ka tikai 15 gadi, bet sacenšas U18 konkurencē... Nākamreiz būs labāk
, 2014-08-25 16:47, pirms 10 gadiem
Nu baltkrieviete jau pec izskata bija pārāka par pārejām: galvastiesu garāka, attiecīgi, lielāka, spēcīgāka.
, 2014-08-25 17:08, pirms 10 gadiem
Mazums šķēpa mešanas vēsturē brīnummeiteņu bijis... Mūsu pašu Leolita Bļodniece savulaik 16 gados vinnēja PSRS tautu spartakiādi un aizmeta aiz 60 metriem standarta 600g šķēpu (nevis 500g, kā šeit).
, 2014-08-25 21:09, pirms 10 gadiem
petravicus rakstīja: Baltkrieviete pa gandrīz 6m apsteidza 2. vietu? Vai nu tur kaut kas nav tīrs, vai nu viņa ir brīnumbērns šķēpmešanā... Ar tādu rezultātu viņa starp pieaugušajām dāmām varētu konkurēt...
Junioriem skjepi ir vieglaki
Foto: Reuters/Scanpix
3

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.