Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Sporta studijā" - par vieglatlētiku

"Sporta studijā" - par vieglatlētiku
Aiga Grabuste
Foto: AP

Otrdien 25.augustā "Sporta studija" LTV 7 pulksten 22.05 būs veltīta vieglatlētikai un aizvadītajām pasaules meistarsacīkstēm Berlīnē. Latvijai gan arī šoreiz neizdevās iegūt nevienu no medaļām. Vistuvāk tām bija šķēpa metēji, bet šoreiz arī viņi palika tukšā un Vadimam Vasiļevskim bija jāsamierinās ar ceturto vietu.

"Sporta studijā" otrdienas vakarā ciemosies Aiga Grabuste, Dmitrijs Miļkevičs un Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Voldemārs Lūsis. Vairāki citi sportisti jau otrdienas vakarā startēs Tallinā, bet daži citi vēl turpina klusēšanas periodu un nevēlas ne ar vienu kontaktēties.

No uzaicinātajiem sportistiem visvairāk šogad var palepoties Aiga Grabuste. Viņai jūlijā Eiropas čempiones tituls U-23 septiņcīņā, pasaules meistarsacīkstēs respektablā 13.vieta. Dmitrijs Miļkevičs šoreiz nespēja iekļūt pusfinālā 800 metros, bet savu startu vislabāk mācēs novērtēt pats sportists un tieši tādēļ viņš piekritis nākt uz studiju.

Raidījumā plašs atskats uz aizvadīto čempionātu un mūsu sportistu startu Berlīnē. Savs viedoklis būs arī LVS ģenerālsekretāram Voldemāram Lūsim.

Savus jautājumus raidījuma viesiem ierakstiet komentāru sadaļā, tālrunis tiešraides laikā studijā 67200449.


, 2009-08-25 11:55, pirms 15 gadiem
Kā Miļkēvičs vērtē to,ka jaunākais Jurkevičs ieguva augstāku vietu?
, 2009-08-25 11:58, pirms 15 gadiem
Ir tur par ko runāt,nolaida visi raini un viss,ar gribēšanu kā izrādās ir par maz,vajag arī varēšanu!!!
, 2009-08-25 12:03, pirms 15 gadiem
vai Dmitrijs Miļkēvičs varētu noskriet BOLTU 800m?
, 2009-08-25 12:07, pirms 15 gadiem
KĀ JŪS DOMĀJAT KĀPĒC TIEŠI JAMAIKĀ IR PASAULES ATRĀKIE SPRINTERI, KAS TAM IR PAR IEMESLU?
, 2009-08-25 12:08, pirms 15 gadiem
KAS BŪTU JĀDARA LAI SAKĀRTOTU VIEGLATLĒTIKAS SPORTA STRUKTŪRU?
, 2009-08-25 12:16, pirms 15 gadiem
kapēc Zālitis nenāk uz studiju ?
, 2009-08-25 12:25, pirms 15 gadiem
...basketā gribam būt starp labākajiem, hokejā esot jāņem pasaules varenie, bobslejā jāuzvār, futbolā uz priekšu, florbolā pasaules sešiniekā, u.t.t. un tā joprojām... Vai tiem sporta darboņiem ambīcijas nav lielākas kā Romas pāvestam? Augstu rezultātu pamatā: cilvēku resursi, finansiālie līdzekļi un Dieva atvēlētie dabas dotumi! 2 reiz 2 ir tikai un vienīgi 4 . Lai cik dikti negribētos, tas nav un nekad nebūs pat 4,0001 !!!!!!!!!!!!!!
, 2009-08-25 12:31, pirms 15 gadiem
Vai Aiga ir apmierināta ar vietu čempionātā?
, 2009-08-25 12:33, pirms 15 gadiem
Cik ir Dmitrija personiskais rekords 400m?
Kāpēc Aiga nokrāsoja matus?
Vai Voldemārs varetu isi komentet skepmeteju startu, jo treninos met talu, ari Grand prix sacensibas met, bet galvenajos startos karteja laza, protams ar iznemumiem
, 2009-08-25 12:48, pirms 15 gadiem
Patreicoties čempionātam vieglatlētus vismaz vienreiz gadā arī uzaicina uz sporta studiju.
Vieglatlētika kā zināms visu sportaveidu pamats tad kapēc tik reti sporta studijā tiek runāts par vieglatlētiku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 13:49, pirms 15 gadiem
Vai Dmitrijs nedomā pievērsties 400m, jo izskatās katur ir nedaudz mazaka konkurence?
, 2009-08-25 14:47, pirms 15 gadiem
Kas tur īsti ir ar dienvdārfikas vīrieti/sievieti???
, 2009-08-25 19:56, pirms 15 gadiem
kadiem vel sporta veidiem sekojat lidzi?
, 2009-08-25 20:00, pirms 15 gadiem
Paldies LTV7 studijai par aktualitāti - vieglatlētiku šovakar un iespēju vērot pasaules čempionātu, kā arī cieņas apliecinājumi Berlin2009 komentētājiem - Anatolijs Kreipāns un Guntis Peders bija lieliski, profesionāli un toleranti pret TV skatītājiem sniedzot atraktīvu informāciju.

Viennozīmīgi vieglatlētika ir piederīga sabiedrības kultūras klasiskām vērtībām ar spēcīgu turpinājumu mūsdienās bagātinot atlētu un līdzjutēju izpausmi jebkurā vecumā, ko sevišķi apliecina daudzo desmitu tūkstošu kopība un piedzīvojums nupat Berlīnes stadionā un citur.

Prieks un sajūsma par katru mūsu Latvijas vieglatlētu, kas izcīnīja šo godu piedalīties pasaules čempionātā Berlīnē, Eiropas U 23 čempionātā Kauņā, Pasaules čempionātā jauniešiem
Bressanone, Eiropas junioru čempionātā Novi Sada un citās sacensībās apliecinot savus sasniegumus kā mūsu valsts komanda. Īpašs gandarījums par izcīnītām medaļām!!!

Vēl ilgi atbalsosies trīs reizes skanošā Latvijas himna un paceltais karogs Eiropas sporta audiencei Kauņā par godu mūsu vieglatlētu uzvarām - sportistiem, treneriem, delegācijai un faniem kopumā. Manuprāt šie ir vieni no izcilākajām sasniegumiem Latvijas U 23 vēsturē.

Gribētos cerēt, ka mūsu valsts atbildīgās institūcijas atradīs par vajadzību atbalstīt šo desmit gados treniņu darbā ieguldīto spriedzi ar šiem mērķiem paredzētajiem līdzekļiem, kā arī veicināt turpmāku attīstību jau esošajiem nozīmīgajiem panākumiem vieglatlētikā.

Jautājums: Vai ir iespējams iegūt informāciju par ES dalībvalstu un citu valstu sniegtajiem atbalstiem par izciliem sasniegumiem vieglatlētikā saviem sportistiem?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.