Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šubenkovs: "Neitrālo sportistu PČ reglaments attiecas pat uz telefona melodiju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šubenkovs: "Neitrālo sportistu PČ reglaments attiecas pat uz telefona melodiju"
J.Isinbajeva, Sergejs Šubenkovs, Marija Lasickene (bij. Kučina), A.Sidorova
Foto: Mihails Kļimentjevs, rsport.ru

4.-13. augusta pasaules čempionātā 110m krievu barjersprinta zvaigzne Sergejs Šubenkovs startēs kā neitrālais sportists un būs starp galvenajiem pretendentiem uz zeltu. Vieglatlēts atklāj, ka ir stingri noteikumi, lai netiktu izmantota Krievijas simbolika.

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) šonedēļ apstiprināja sarakstu ar 19 Krievijas vieglatlētiem - pasaules čempionātā varēs startēt kā neitrālie sportisti. No krievu sportistiem pēdējā laikā iespaidīgāko sniegumu rāda augstlēcēja Marija Lasickene (bij. Kučina), kura šajā sezonā izcīnījusi 14 uzvaras pēc kārtas. Pasaules čempionātā starp galvenajiem favorītiem būs arī 110 metru barjerskrējējs Sergejs Šubenkovs - pasaules otrā labākā labākā rezultāta īpašnieks (13.01 sekundes) šajā sezonā.

"Neitrālā statusa sportistiem pasaules čempionātā reglaments ir īpaši stingrs. Neko nedrīkst - Krievijas karoga krāsās nedrīkst būt forma, soma, kosmētika, tetovējums, arī gumijas vai aproces. Ja ir tetovējums ar Krievijas simboliku, to aizklās ar necaurspīdīgu līmlenti. Pat piekodināts, ka telefona zvana melodija nedrīkst būt ar Krievijas himnu. Protams, tas izklausās šausmīgi muļķīgi, taču atbilst IAAF loģikai, tāpēc nav jābrīnās. Viņiem ir ideja, ka Krievijai pagaidām nav jābūt pasaules vieglatlētikā, un viņi to īsteno," saka Sergejs Šubenkovs. "13.01 man ir labs rezultāts, tas dod nopietnu pārliecību, esmu pozitīvi noskaņots."

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. Pērnā gada 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret IAAF, tādējādi liedzot piedalīties Rio olimpiādē. Rio spēlēs Krievijas vieglatlētiku pārstāvēja tikai tāllēcēja Darja Kļišina, kurai zaļo gaismu deva CAS. IAAF atļauju saņēma arī informatore, 800m skrējēja Jūlija Stepanova, tomēr Starptautiskā olimpiskā komiteja viņu nepielaida olimpiādei.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта.

     [+] [-]

, 2017-07-26 02:30, pirms 7 gadiem
Degunus arī jāaizkrāso, jo tatārus var atpazīt arī pēc tiem... Prozit!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-26 09:36, pirms 7 gadiem
gan jau kāds no viņiem kaut ko izspēlēs vai arī būs kā ūdenspolo izlase, kas parādījās formās ar CCCP simboliku

     [+] [-]

, 2017-08-08 18:56, pirms 7 gadiem
skaisti, tā arī vajag!