Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas vieglatlētikas izlasei trešā vieta Eiropas spēļu pirmajā ceturtdaļfinālā

Latvijas vieglatlētikas izlasei trešā vieta Eiropas spēļu pirmajā ceturtdaļfinālā
Madara Palameika Eiropas spēlēs. Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā šodien turpinās Eiropas spēles. "Dinamo" stadionā notiekošajās "Dynamic New" vieglatlētikas sacensībās šodien risinās ceturtdaļfināli. Pirmajā ceturtdaļfinālā Latvijas izlase izcīnīja trešo vietu, bet pusfinālā iekļuva divas labākās - Itālija un Grieķija.

Kā jau ziņots, "Dynamic New Athletics" pirmajā dienā notika kvalifikācijas mači, valsts rekordiste Madara Palameika izcīnīja bronzu šķēpmešanā (tika dalītas arī individuālās godalgas), bet Latvijas izlase iekļuva šodienas ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfināla pirmajā mačā sacentās Grieķija, Itālija, Latvija, Polija, Slovākija un Šveice. Lai iekļūtu rītdienas pusfinālā, šodien valstij bija jātiek divniekā. Šoreiz individuālās medaļas netika dalītas.

100m vīriešu sprintā Elvijs Misāns finišēja pēc 11.01 sekundes un bija pēdējais, par ko komandai pienācās vien divi punkti. Slovākija un Itālija iekārtojās kārotajās pirmajās divās pozīcijās.

100m sieviešu sprintā Sindija Bukša uzrādīja 11.62 sekundes un ieguva otro vietu, sarūpējot komandai desmit punktus. Te lielāko kumosu dabūja Grieķija un tobrīd ar 20 punktiem pārņēma vadību arī kopvērtējumā, savukārt Latvija (12) bija piektā.

Sieviešu tāllēkšanā Lauma Grīva aizlēca 6.12m un izcīnīja uzvaru, sagādājot komandai 12 punktus. Kopvērtējuma līderes pēc pirmajām trijām disciplīnām: Grieķija (28), Latvija (28), Itālija (24), Slovākija (18), Šveice (16), Polija (16).

4x400m jauktajā skrējienā Latvijas četrinieks (Iļja Petrušenko, Austris Karpinskis, Marija Medvedeva, Patrīcija Sarmule) uzrādīja 3:31.83 minūtes un ierindojās piektajā pozīcijā, komandai četri punkti.

Sieviešu šķēpmešanā Madara Palameika sasniedza 60.10m un ieguva pirmo vietu, komanda saņēma 12 punktus. Kopvērtējums: Grieķija (46), Latvija (40), Itālija (40), Slovākija (32), Šveice (26), Polija (26).

110m barjersprintā Kristaps Sietiņš nefinišēja un palika bez rezultāta, komandai nulle. Kopvērtējums: Grieķija (56), Itālija (52), Latvija (40), Slovākija (36), Polija (34), Šveice (32).

100m barjersprintā Ilona Dramačonoka finišēja pēc 14.67 sekundēm un bija ceturtā, komandai seši punkti. Kopvērtējums: Grieķija (60), Itālija (52), Latvija (46), Polija (44), Šveice (44), Slovākija (44).

Vīriešu augstlēkšanā Rihards Bremze pārlēca 2.12m un ieguva trešo vietu, komandai astoņi punkti. Kopvērtējums: Grieķija (72), Itālija (62), Latvija (54), Šveice (50), Polija (47), Slovākija (47).

Punktus skaitīja tikai pirmajās astoņās disciplīnās, pēc kurām jau tika noteikta otrā labākā komanda (šajā gadījumā - Itālija), kas iekļuva pusfinālā. Pirms ceturtdaļfināla pēdējās disciplīnas (jauktā iedzīšanas stafete) punktu starpība tika pārvērsta sekundēs, tātad minētajā stafetē tika noskaidrota ceturtdaļfināla pirmā labākā komanda, kas arī iekļuva pusfinālā.

Pirms iedzīšanas stafetes Latvijas tika noteikts sešu sekunžu deficīts, tādējādi pirms pēdējā starta sacensību līderei Grieķijai bija ievērojams handikaps.

Jauktajā iedzīšanas stafetē (800m+600m+400m+200m) jeb izšķirošajā cīņā mūsu četrinieks (Daniels Bambals, Līga Velvere, Jānis Leitis, Gunta Vaičule) uzrādīja 4:35.28 un ieguva trešo vietu, piekāpjoties Itālijai (4:28.88) un Grieķijai (4:29.18). Kā redzams, ceturtdaļfināla pēdējā disciplīnā Latvija varētu ļoti reāli pacīnieties par pusfinālu, ja vien Grieķija iepriekš nebūtu nopelnījusi minēto handikapu.

Tādējādi pirmajā ceturtdaļfinālā Latvija ierindojās trešajā vietā. Turpinājumā vēl divi ceturtdaļfināli, taču tie mums vairs nav aktuāli.

Izmantotie resursi:
minsk2019.by
dna.run


, 2019-06-25 16:58, pirms 5 gadiem
Tāpat labi, jo apsteigta Polija, Slovākija un Šveice. Īpaši iepriecināja dāmas un augstlēcējs Bremze.

Vieglatlētikā bija smieklīgi - komandu sacensībās Lauma Grīva uzvarēja ar 5,82 m. Viņas pretiniece poliete lēca pirmā un pārkāpa dēlīti, tāpēc Laumai tikai vajadzēja lēkt, lai ieskaitītu. Atspērās krietni pirms dēlīša un lēca ar smaidu sejā.
, 2019-06-25 17:04, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Vieglatlētikā bija smieklīgi - komandu sacensībās Lauma Grīva uzvarēja ar 5,82 m. Viņas pretiniece poliete lēca pirmā un pārkāpa dēlīti, tāpēc Laumai tikai vajadzēja lēkt, lai ieskaitītu. Atspērās krietni pirms dēlīša un lēca ar smaidu sejā.
Neatradu strīmu... Kur skatījies?
, 2019-06-25 17:10, pirms 5 gadiem
Olimpiskajā kanālā it kā rāda, bet jāmaina IP. Kaut kāds murgs!
, 2019-06-25 17:23, pirms 5 gadiem
Zigmu rakstīja: Neatradu strīmu... Kur skatījies?
Netā linki ir šeit: прямые онлайн видео трансляции / LiveTV Bet man ir arī SAT šķīvis un rādīja ukraiņu Inter, nekodēts no Astra 4A (bijušais Sirius).
, 2019-06-25 17:41, pirms 5 gadiem
Zigmu rakstīja: Olimpiskajā kanālā it kā rāda, bet jāmaina IP. Kaut kāds murgs!
jap,tur ir 4 kanāli pieejami
, 2019-06-25 21:37, pirms 5 gadiem
Jocīga gan tā labāko noteikšanas kārtība, gk. jau par pēdējo skrējienu - ja jau divas pirmās, kas tiek tālāk, tiek noteiktas jau pirms tā, tad kāda jēga no tā komandām, kas jau zaudējušas cerības iekļūt pusfinālā? Jocīgi un reizē netaisnīgi, lai gan šoreiz tas neko nemainīja. Izskatās, mūsējo pēdējās cerības noracis Sietiņš (spriežot pēc plikiem rezultātiem), bet pirmais lielais robs 100 m skrējienā... Nu nav mums sprinteru, laikam tā ģenētiski noteikts.
, 2019-06-25 22:22, pirms 5 gadiem
denebs rakstīja: Jocīga gan tā labāko noteikšanas kārtība, gk. jau par pēdējo skrējienu - ja jau divas pirmās, kas tiek tālāk, tiek noteiktas jau pirms tā, tad kāda jēga no tā komandām, kas jau zaudējušas cerības iekļūt pusfinālā? Jocīgi un reizē netaisnīgi, lai gan šoreiz tas neko nemainīja. Izskatās, mūsējo pēdējās cerības noracis Sietiņš (spriežot pēc plikiem rezultātiem), bet pirmais lielais robs 100 m skrējienā... Nu nav mums sprinteru, laikam tā ģenētiski noteikts.
Mums nebija lielu cerību apdzīt ITA vai GRE, labi, ka to pašu 3.vietu noturējām. Sietiņš uzskrēja virsū barjerai un guva savainojumu, pat nespēja finišēt. Šaubos, ka viņa personiskais bija starp labākajiem šajā skrējienā un viņš būtu atnesis daudz punktu, ja nebūtu sasities. Pēdējais skrējiens bija kā iedzīšana biatlonā, bet 6 sekundes mēs nespējām atspēlēt, lai tiktu pusfinālā.
Foto: Reuters/Scanpix
3

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.