Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievu vieglatlēti lielā skaitā iesniegs pieteikumus startam Rio

Krievu vieglatlēti lielā skaitā iesniegs pieteikumus startam Rio
Darja Kļišina
Foto: AFP/Scanpix

Krievu vieglatlēti (līdz 67) iesniegs pieteikumus startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un paralēli vērsīsies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), informē Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, kurš negatīva rezultāta gadījumā gatavs atkāpties no sava posteņa.

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) šonedēļ paziņoja, ka krievu vieglatlētiem pieteikumi jāiesniedz līdz 4. jūlijam. Pozitīva rezultāta gadījumā būšot jāstartē kā neitrālam sportistam, nevis zem sava karoga - šajā jautājumā IAAF un SOK pozīcijas ir atšķirīgas.

IAAF prezidents Sebastians Ko: "Ja krievu atlēti vēlas piedalīties Rio spēlēs, viņiem jābūt ārpus sistēmas, ārpus savas valsts, jo mums jānotic, ka viņi ir tīri no dopinga un brīvi no kaitīgām ietekmēm. Manā skatījumā pagaidām runa var būt tikai par vienu gadījumu." Krievijas Vieglatlētikas prezidents Dmitrijs Šļahtins skaidro, ka IAAF prezidenta minētais viens gadījums ir tāllēcēja Darja Kļišina - vienīgā krievu vieglatlēte, kura gatavojas ārpus Krievijas, līdz ar to pārējiem nāksies tiesāties.

Sporta ministrs Vitālijs Mutko: "Šo darbu cenšos darīt godīgi. Man tā būs milzīga neveiksme, ja visa Krievijas izlase tiks atstādināta. Esmu gatavs uzņemties visu atbildību un atstāt savu amatu. Vieglatlēti (līdz 67) iesniegs individuālos pieteikumus startam olimpiādē un paralēli vērsīsies CAS, lai apstiprinātu savu tīrību."

Kā jau ziņots, 21. jūnija sēdē Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atbalstīja IAAF lēmumu atstādināt Krievijas vieglatlētus no starptautiskām sacensībām, taču neatstādināja no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. SOK pieļāva, ka Rio varēs piedalīties atsevišķi krievu vieglatlēti. Tie krievu vieglatlēti, kuriem IAAF individuālā kārtā noņems diskvalifikāciju, varēs startēt zem Krievijas karoga. Tiesa, IAAF joprojām runā par neitrālu karogu.

Izmantotie resursi:
Match TV / rsport.ru
iaaf.org
ap.org


, 2016-06-25 13:50, pirms 8 gadiem
Teju 67, tas ir 66?
, 2016-06-25 15:11, pirms 8 gadiem
Nevienu Krievijas radijumu nepielaist Rio spelem..nu nav viņiem tur vietas starp cilvēkiem..
, 2016-06-25 15:49, pirms 8 gadiem
aivo 50, beidz kurināt starpnacionālu naidu!
, 2016-06-25 16:28, pirms 8 gadiem
Kā var kurināt naidu starp cilvēkiem un dzīvniekiem?un to nosaukt par starpnacionālu?
, 2016-06-26 11:56, pirms 8 gadiem
Kauns par aivo50 komentāriem. Dažādus stimulatorus ēd visi. Tagad modē sodīt Krievijas un Austrumeiropas sportistus, jo jeņķiem nebija Mildronāts. Politikas iemaisīšana jau sacūkoja Maskavas-1980 un Losandželosas-1984 spēles. Ja nav klāt visi stiprākie, tad īsts uzvaras prieks nav dalībniekiem un arī līdzjutējiem nav interesanti. Piem., ja nebūs Isinbājeva, vai, ja sāktu Boltu trenkāt par to ''banānu ēšanu un piena dzeršanu''!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.