Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Sestdien notiks seriāla "Izskrienam Rīgas parkus" posms

Sestdien notiks seriāla "Izskrienam Rīgas parkus" posms
Foto: Z.Zālmanis

Sestdien, 29. jūnijā Kronvalda parkā pie Rīgas Kongresu nama plkst. 11.00 starts tiks dots jau otrajam tautas skrējiena seriāla „Izskrienam Rīgas parkus” posmam, kurā aicināts piedalīties ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis, tajā skaitā bērni, pieaugušie, kā arī seniori, lai pārbaudītu savu sportisko meistarību. Dalībnieki varēs sacensties arī nūjošanā, kur starts paredzēts plkst. 12.00.

Sacensību dalībniekiem būs iespēja sacensties Tautas klasē, veicot 1000 metru distanci vai Izturības distancē, skrienot 3000 metru garu distanci, bet bērni aicināti piedalīties 300 metru skrējienā. Savukārt nūjotājiem būs iespēja cīnīties par uzvaru Tautas klasē, pieveicot 3000 metru distanci un Izturības klasē, dodoties 6000 metru garā distancē. Turklāt ikviens interesents instruktora pavadībā no plkst. 12.30 varēs izmēģināt un apgūt nūjošanas pamatiemaņas.

Tautas skrējiena seriāls piecos posmos tiek organizēts kā viens no Rīgas Sporta gada pasākumiem, lai popularizētu skriešanu kā veselīga dzīves veida pamatu visu vecumu mērķauditorijai gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem un senioriem, kā arī, lai dotu iespēju ģimeņu aktīvai brīvā laika pavadīšanai.

Seriāla skrējieni notiek katru mēnesi citā Rīgas parkā. Pirmais skrējiens notika 25. maijā Uzvaras parkā, pēc 29. jūnija skrējiena nākamie posmi notiks 20. jūlijā Viesturdārzā, 24. augustā Arkādijas parkā un 14. septembrī Maskavas parkā. Seriāla posmos visi finišējušie saņems sertifikātu par piedalīšanos, un tie, kuri piedalīsies visos skrējiena posmos, saņem pārsteiguma balvas. Diplomi un balvas paredzēti arī viena posma ātrākajiem skrējējiem.

Dalībnieku reģistrācija katrā no skriešanas un nūjošanas seriāla posmiem notiek sacensību dienā un vietā ne vēlāk kā 20 minūtes pirms sacensību sākuma. Reģistrācijas sākums skriešanai plkst.10.00., bet nūjošanai plkst. 11.00. Sacensību nolikums pieejams interneta vietnē sports.riga.lv - Jaunumi Dalība pasākumā ir bez maksas.

Skriešanas seriālu organizē Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Skriešanas sporta centru un Tautas sporta asociāciju. Sacensību galvenais tiesnesis ir Anna Titova.

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde,
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja


, 2013-06-25 15:58, pirms 11 gadiem
Dziivotu Rigaa noteikt uzskrietu
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.