Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Prokopčukas treneris: "Ņujorkas maratonā gribam uzvarēt"

Prokopčukas treneris: "Ņujorkas maratonā gribam uzvarēt"
Jeļena Prokopčuka Ņujorkā
Foto: AFP / Scanpix

Nākamās nedēļas sākumā Latvijas labākā gargabalniece Jeļena Prokopčuka un treneris Aleksandrs Prokopčuks lidos uz ASV lielāko pilsētu Ņujorku, kur 2. novembrī notiks pasaules visprestižākais maratons. Sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" mūsu sportistes treneris un vīrs atzīt, ka mērķis ir uzvara.

Ņujorkas maratonā Prokopčukai savulaik divreiz izdevies uzvarēt (2005, 2006), bet pagājušajā gadā viņa finišēja trešajā pozīcijā. Kāds mērķis ir šogad? "Protams, gribam uzvarēt. Kāda jēga tik ilgi gatavoties, tērēt naudu un lidot uz turieni? Ņujorkas maratons ir īpašs - tur notiek cīņa par vietu, tāpēc vispirms ir taktika, nevis finišā uzrādītais laiks," norāda treneris un atklāj, ka orientējas uz laiku 2 stundas un 27 minūtes. "Viņa ir labi sagatavojusies. Un vispār viss iet pēc plāna. Mums ir savi trumpji, gatavojamies nākamajā nedēļā tos nodemonstrēt amerikāņu publikai un galvenajām konkurentēm."

Gatavojoties gada svarīgākajam startam, Prokopčuku ģimene (arī dēls Viktors) divas reizes devās uz treniņnometni Šveicē, kur tika pavadīts viss jūlijs un arī astoņpadsmit dienas rudenī. Pēc atgriešanās mājās treniņi Jūrmalā notika katru dienu. Turklāt šogad tika izmantots speciāls aparāts-maska, kas ļauj imitēt elpošanu 3-5 tūkstošu metru augstumā - treneris par to saka paldies Latvijas Olimpiskajai vienībai.

Ņujorkas maratons notiek kopš 1970. gada. Pagājušajā gadā finišēja 50 266 skrējēju no vairāk kā 100 valstīm, līdz ar to tas bija visu laiku lielākais maratons pasaulē. Šogad šis vērienīgais skrējiens risināsies 2. novembrī. Ņujorkas maratonam šogad pieteikušās četras iepriekšējo gadu čempiones: kenijiete Priska Džeptū (30), etiopiete Firehivota Dado (30), kenijiete Edna Kiplagata (34) un mūsu Jeļena Prokopčuka (38). Viena no galvenajām favorītēm būs arī Ņujorkas iedzīvotāja, etiopiete Buzuneša Deba (27), kuras kontā ir divas otrās vietas (2011, 2013).

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"


, 2014-10-24 13:37, pirms 9 gadiem
Galvenais trumpis varētu būt ātruma palielināšana pēdējos kilometros.
Tāpat kā pagājušajā gadā, tikai vēl pamatīgāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-25 19:27, pirms 9 gadiem
cik tur bija tā galvenā balva?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.