Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Kokneses stadionam otrā elpa

Kokneses stadionam otrā elpa
Atjaunotais Kokneses stadions gatavs sacensībām
Foto: Kokneses Sporta centrs

1965. gadā pie jaunuzceltās Kokneses vidusskolas, tagadējā stadiona vietā, atradās lauksaimniecības zeme. Atceros, ka sporta nodarbības notika skolas gaiteņos, sporta zālē vai blakus esošajā parkā. Skaidrs, ka šādi sportošanas apstākļi tik sporta tradīcijām bagātai skolai bija neapmierinoši. Vajadzēja celt jaunu stadionu.

Tā paša gada 1. septembrī skolā sāka strādāt jauns sporta skolotājs - Viesturs Cīrulis, kuram kopā ar savu kolēģi Ēriku Cīruli drīz vien vajadzēja kļūt arī par jaunā stadiona celtniekiem un darbu vadītājiem. Tajā laikā stadionu sabiedriskā kārtā celt sāka paši skolas darbinieki un skolēni. Ar tehniku skolai izpalīdzēja kolhozs "Koknese" un citas organizācijas.

1966.gadā sākās intensīvi jaunā stadiona būvniecības darbi. Liela daļa sporta stundu notika topošajā stadionā ar lāpstām, grābekļiem un nestuvēm rokās. Tā skolēni bez sporta rūdījuma saņēma arī darba rūdījumu. Darbi stadionā turpinājās arī 1967. un 1968. gadā. Vasarās mēs, neliela abu treneru audzēkņu grupa, par simbolisku samaksu turpinājām celtniecības darbus, lai pēc iespējas ātrāk stadions sāktu pildīt savas pamatfunkcijas. Skrejceliņu un sektoru segums bija no izdedžiem.

1968. gada 7. un 8. septembrī stadionā notika tajā laikā Latvijā ļoti populārā laikraksta "Cīņa" kausa izcīņas finālsacensības vieglatlētikā. Tā bija vislielākā atzinība visam Ilmāra Gaiša vadītajam Kokneses vidusskolas kolektīvam par vairāku gadu darbu stadiona tapšanā. Sporta speciālisti Kokneses vidusskolas stadionu atzina par vienu no labākajiem stadioniem republikas laukos. Stadionā notika visas lielākās Aizkraukles rajona vieglatlētikas sacensības gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Ļoti aktīvi sacensību rīkošanā bija arī skolas sporta skolotāji. Sacensības sākās agri pavasarī un turpinājās līdz pat novembra sākumam. Rezultātā Kokneses stadionā savai meistarībai kārtīgus pamatus ielika tādi visā Latvijā atzīti sporta meistari kā: Skaidrīte Kalvāne-Baikova, Laura Igaune, Jānis Gardevietis, Māris Bružiks un citi.

70. gadu beigās izdedžu segumu nomainīja ar bitumena segumu, bet tas ātri vien zaudēja savu kvalitāti, tādēļ daudzus gadus stadions kalpoja galvenokārt tikai treniņiem. 2008. gadā celtnieku brigāde koknesieša Aigara Kalniņa (bijušā sporta skolotāja) vadībā sāka stadiona rekonstrukcijas darbus, kuru rezultātā skrejceliņi un sektori ieguva jaunu sintētisko segumu. Arī futbola laukums atjaunots, un šajā vasarā iesētais un regulāri pļautais zālājs gaida sportot gribētājus.

Stadions atkal ir darba kārtībā un 26. septembrī uzņems sportistus republikas mēroga sacensībās mešanu disciplīnās vieglatlētikā "Kokneses kauss 2009", kuras sāksies pulksten 11. Sakarā ar stadiona rekonstrukcijas darbu pabeigšanu, pirms sacensībām plkst. 10.30 paredzēta stadiona svinīga atklāšana, uz kuru aicināti ne tikai esošie un bijušie sportisti un sporta darbinieki, kā arī stadiona celtnieki, bet visi, kuriem nav vienaldzīgs sports un sporta aktivitātes.

P/a "Kokneses Sporta centrs" direktors Arvīds Vītols


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-24 13:06, pirms 15 gadiem
Aizkrauklē arī jauna sporta halle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-24 13:45, pirms 15 gadiem
segums jau Daugavas stadionam ir diezgan jauns un labs, par to jau nevar sūdzēties. apkārtējā infrastruktūra - ģērbtuves, tablo, manēža - gan ir diezgan nožēlojama
, 2009-09-24 14:21, pirms 15 gadiem
Ļoti labs darbiņš padarīts - bet vai tad pabeigts??!

kā ar basketbola un volejbola laukumiem, kas darbu laikā pilnībā izpostīti ...?!!
, 2009-09-24 15:31, pirms 15 gadiem
Daniel rakstīja: Ļoti labs darbiņš padarīts - bet vai tad pabeigts??!

kā ar basketbola un volejbola laukumiem, kas darbu laikā pilnībā izpostīti ...?!!
Tiem neppietika naudas tachu, vai tad tas nav skaidrs? gan jau buus mums kaadreiz arii aara basiisha un voleja laukumi taapat kaa tribiines
, 2009-09-24 19:09, pirms 15 gadiem
noslēpumainais rakstīja: segums jau Daugavas stadionam ir diezgan jauns un labs, par to jau nevar sūdzēties. apkārtējā infrastruktūra - ģērbtuves, tablo, manēža - gan ir diezgan nožēlojama
jauns jau ir un varbūt ātrs sacensībās, bet treniņeim viņs neder un vēl tās sūnas kas aug 200m virāžā..
PS. garantija laikam tik būs spēkā tad, kad mauriņš būs uzaudzis un vajadzēs kādam ar trimeri pļaut..
, 2009-09-26 22:59, pirms 15 gadiem
Šai rajonā nu jau būs trīs stadioni, top trešais no stadioniem, pēc visiem standartiem būvētais Vecbebru pagastā, daļēji izdevumi segti no Eiropas līdzekļiem. Patīkami
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.