Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Palameika piektā Dimanta līgas posmā, Bolts šosezon vairs nestartēs

Rolands Eliņš

Palameika piektā Dimanta līgas posmā, Bolts šosezon vairs nestartēs
Madara Palameika
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika Dimanta līgas posmā Birmingemā ar metienu 59,45 metru tālumā ieguvusi piekto vietu.

Madara Palameika pagājušajā nedēļā Eiropas čempionātā palika ceturtajā vietā ar metienu 62,04 metru tālumā. Savu sezonu viņa turpināja Dimanta līgas posmā Birmingemā, Lielbritānijā. Vislabākais izvērtās otrais mēģinājums, kurā šķēps tika raidīts 59,45 metru attālumā, taču augstāk par piekto vietu tas pakāpties neļāva.

Pirmās četras sportistes pārsniedza 60 metru robežu, bet uzvaru svinēja kanādiete Elizabeta Glīdla ar 64,49 metru tālu metienu. Eiropas jaunā čempione Barbaba Špotākova palika otrā (62.89), bet vicečempione Tatjana Jelača tā arī nepārsniedza 54 metru atzīmi, lai arī tika ieskaitīti pieci no sešiem mēģinājumiem. Viņai pēdējā astotā vieta.

Dimanta līgā šosezon palikuši vēl divi posmi - 28. augustā Cīrihē un piektajā septembrī Briselē, tiesa, Šveices posmā sieviešu šķēpmešana nav paredzēta. Paredzēts bija Useina Bolta starts 100 metru sprintā, taču nenotiks arī tas.

Bolts vakar uzstādīja savu sezonas rekordu (9,98 sekundes), taču nolēmis, ka tas šosezon bija viņa pēdējais starts. Informāciju apstiprinājuši arī Šveices posma organizētāji, atzīstot, ka ir vīlušies, taču saprot sportista lēmumu: "Useina organisms pēdējos gados ir parādījis iespaidīgus rezultātus, taču tas ir organisms, nevis mašīna. Ja šāda līmeņa sportists un viņa treneris uzskata, ka nepieciešama atpūta, ne jau mēs būsim tie, kuri šādu lēmumu apšaubīs."

Bolts sezonas priekšlaicīgu noslēgšanu argumentē ar to, ka šobrīd ir relatīvi vesels un bez traumām, un nevēlas to mainīt sezonas atlikušajos startos. Šobrīd viņš dosies atvaļinājumā, piedaloties dažādās sponsoru sagādātās aktivitātēs un pasākumos, bet pie treniņiem ķersies oktobrī, gatavojoties 2015. gada sezonai.

Škēpmešana, Dimanta līgas posms Birmingemā

V.SportisteValstsRezultāts
1.E. GlīdlaKanāda64.49
2.B. ŠpotākovaČehija62.89
3.L. StālaVācija62.75
4.M. RatejaSlovākija60.72
5.M. PalameikaLatvija59.45
6.K. MičelaAustrālija59.36
7.K. MolitoraVācija55.55
8.T. JelačaSerbija53.73

Izmantotie resursi:
Usain Bolt ends season
Women's Javelin

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja