Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Neilgi pirms PČ sākuma IAAF papildina sacensību programmu

Neilgi pirms PČ sākuma IAAF papildina sacensību programmu
Foto: AFP/Scanpix

Mazāk nekā divas nedēļas pirms pasaules čempionāta vieglatlētikā sākuma IAAF paziņojusi par jaunas disciplīnas iekļaušanu programmā – pirmoreiz PČ medaļas tiks sadalītas arī 50 kilometru soļojumā sievietēm.

IAAF padome šādu lēmumu pieņēmusi, balstoties uz savu ieceri panākt dzimumu vienlīdzību savās sacensībās. Līdz šim pasaules čempionātā soļošanā vīrieši sacentās 20km un 50km distancēs, bet sievietes – tikai 20km distancē. Tagad arī sievietēm būs iespēja cīnīties par pasaules čempiones titulu 50km distancē, kuram arī tiks piešķirts savs balvu fonds.

“IAAF rīkotajos pasaules čempionātos vienāda apjoma prēmijas abu dzimumu sacensībās bijušas kopš 90. gadiem, un šīs disciplīnas ieviešana vēl vairāk tuvina dzimumu vienlīdzībai,” IAAF paziņojumā citēts organizācijas prezidents Sebastjans Ko.

“Taču mēs apzināmies, ka šis ir pēdējās minūtes lēmums, kas tika pieņemts pēc nelielas sportistu grupas prasības,” turpināja Ko. “Tāpēc, lai nodrošinātu PČ sacensību līmeni, mēs izvērtēsim šīs disciplīnas norisi, lai redzētu, vai tajā ir pietiekami daudz nopietni ieinteresēto sportistu un valstu.”

Pasaules čempionāts Londonā sāksies ceturtajā augustā. 50km soļojums notiks reizē gan dāmām, gan vīriem, tas paredzēts 13. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.iaaf.org/news/press-rel...


, 2017-07-24 23:45, pirms 7 gadiem
50 km sievietēm nav nedaudz par daudz?
, 2017-07-25 08:31, pirms 7 gadiem
Tīri fizioloģiski sievietes laikam ir izturīgākas ilglaicīgi, bet kaut kā liekas ka viņām varēja mazāku distanci likt. Lai gan skriešanā mararons visiem vienāds. Bet slēpošanā večiem 50, sievietēm 30km.
, 2017-07-25 08:51, pirms 7 gadiem
Principā jau tieši izturības veidos sievietes no večiem atpaliek vismazāk (salīdzinot ar spēku vai ātrumu). Skatījos lapā, kur apkopo nacionālos rekordus, dāmām 50 km soļošanā tādi piefiksēti nepilnām 30 valstīm, ja disciplīnu iekļautu PČ un OS, interese noteikti stipri pieaugtu. Desmit dienas pirms mača iekļaut programmā veidu, kurā normāli sacensību režīmā startē 1- 2 reizes gadā, gan ir pilnīgs "čau"...
, 2017-07-25 10:04, pirms 7 gadiem
Pilnīgs "bardaks", ka iemet šādu disciplīnu knapu pusmēnesi pirms starta (ir atšķīrība starp "nosoļot" un "nosoļot savā labākajā iespējamajā tempā") - bet nu labi - lai dod startu 30 min pirms vīriem, tad arī skatītāji būs
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.