Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Aiga Grabuste noslēgusi vieglatlētes karjeru

Aiga Grabuste noslēgusi vieglatlētes karjeru
Aiga Grabuste. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kādreizējā Latvijas rekordiste septiņcīņā Aiga Grabuste trešdien pavēstījusi, ka noslēdz vieglatlētes karjeru, bet uzsvērusi, ka viņai ir priekšā jauni izaicinājumi un emocijas.

Nav viegli, bet ir pienācis laiks noslēgt desmit gadus garo vieglatlētikas karjeru! Priekšā mani gaida jauni izaicinājumi un emocijas," raksta Grabuste, pasakoties saviem treneriem Ignatam Ciprusam (Rēzekne), Broņislavam Ļaksam (MSĢ), Ludmilai Olijarai un Aleksandram Čumakovam (Rīga), bet vislielāko paldies pasakot savai mammai.

Grabuste pārstāvēja Latviju jau 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, bet gadu vēlāk kļuva par Eiropas U23 čempioni septiņcīņā, turklāt ar 6396 punktiem sasniedza jaunu Latvijas rekordu, pārspējot Līgai Kļaviņai piederošo rezultātu. Vēlāk viņa rekordu uzlaboja līdz 6414 punktiem, ko Londonas olimpiskajās spēlēs atkārtoja Laura Ikauniece, bet pēcāk arī pārspēja. Pašlaik Ikauniecei piederošais valsts rekords jau ir 6815 punkti.

Pati Grabuste pieaugušo līmenī tika pie vienas godalgas - 2012. gada Eiropas čempionātā sākotnēji Ikauniece bija trešā, bet Grabuste no viņas atpalika desmit punktus un izcīnīja ceturto vietu, tomēr pāris gadus vēlāk pēc ukrainietes Ludmilas Josipenko diskvalifikācijas abas latvietes pakāpās par pozīciju augstāk.

2013. gadā sportiste sagaidīja ģimenes pieaugumu un kopš tā laika startējusi tikai tāllēkšanā. 2014. gada sezona viņai bija ļoti veiksmīga, jo sportiste aizlēca 6,75 metrus un izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, bet 2015. gada sākumā rēzekniete Tbilisi pat sasniedza Latvijas rekordu tāllēkšanā telpās (6,82 metri). Tomēr 2016. gadā Eiropas čempionātā Amsterdamā Grabuste iedzīvojās augšstilba muskuļa traumā un izstājās. Arī 2017. gada sezonas sākumā viņa startēja diezgan veiksmīgi, pāris sacensībās aizlecot gandrīz 6,50 metrus, tomēr kopš tā laika viņa palika bez augstiem rezultātiem. Savukārt pērn viņas labākais rezultāts tāllēkšanā bija vien 5,87 metri, kas deva desmito vietu Latvijas rangā. Sezonu sportiste nespēja pabeigt veselības likstu dēļ - atkal sāka sāpēt Ahilleja cīpsla, bet angīnu nācās ārstēt ar antibiotikām.

Līdz ar to pērnā gada beigās Grabuste kopā ar pāris citām vieglatlētēm izmēģināja savus spēkus monobobslejā, kas no 2022. gada būs ziemas olimpisko spēļu programmā.

"Ļoti ceru pavasarī vēl atgriezties tāllēkšanā. Tomēr vai izdosies, to rādīs tikai laiks," pērn oktobrī intervijā Sportacentrs.com teica Grabuste.


, 2019-04-24 11:06, pirms 5 gadiem
Uz bobsleju?
, 2019-04-24 11:29, pirms 5 gadiem
Lielāka iespēja nokļūt uz pjedestāla. Nav slikti!
, 2019-04-24 13:51, pirms 5 gadiem
Izskatās pēc trakas babenes!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.