Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bolts: "Geja soda samazināšana ir stulbākā lieta, ko esmu dzirdējis"

Bolts: "Geja soda samazināšana ir stulbākā lieta, ko esmu dzirdējis"
Taisons Gejs
Foto: AFP/Scanpix

Pasaulslavenais Jamaikas sprinteris Juseins Bolts intervijā britu medijiem negaidīti asi novērtējis ASV Anti-dopinga aģentūras piešķirto viena gada diskvalifikāciju savam konkurentam Taisonam Gejam. Gejam varēja piešķirt divu gadu diskvalifikāciju, taču pēc sadarbības ar aģentūru tika nolemts to piemērot saīsinātā termiņā, taču Bolts uzskata, ka viņa sāncesis bija pelnījis mūža diskvalifikāciju.

"Tā ir pati stulbāka lieta, ko vien esmu dzirdējis," izteicās Juseins Bolts. "Nostājai vajadzētu būt - ja tu krāpies, tad tiksi izmests no sacensībām." Taisons Gejs tika diskvalificēts 2014. gada maijā, taču ar atpakaļejošu datumu un jau jūnijā atgriezās sacensībās, turklāt uzrādīja labākus rezultātus 100 metru sprintā nekā Bolts.

"Man nebūs nekāda prieka sacensties ar viņu nākamajās reizēs," Bolts turpināja. "Neuztraucos par to, ka Taisons varētu mani apsteigt, taču tas ir tāpēc, ka iepriekš viņu pārāk daudz cienīju. To var salīdzināt ar vecāku sajūtu brīdi, kad viņu bērni izdara ko sliktu un pieviļ viņu cerības."

"Ir nepieciešams iedvest bailes sportistos, panākt, lai viņi domā par savas rīcības sekām. Ja aizliegtu vielu lietošanā pieķertie sportisti tiek sveikā cauri vai ar vieglu sodu, kāpēc lai viņi satrauktos?" retoriski vaicā Bolts.

Bolts norāda, ka vienīgais arguments tik īsai diskvalifikācijai ir tas, ka Gejs atklāja attiecīgajām iestādēm sava pārkāpuma gaitu un cilvēkus, kas palīdzēja to paveikt. Šo pierādījumu rezultātā uz astoņiem gadiem tika diskvalificēts Geja treneris Džons Dramonds, savukārt Bolts uzskata, ka Gejam taisnīgs sods būtu bijusi mūža diskvalifikācija no sporta.

Abu slaveno sprinteru galvenā tikšanās šosezon paredzēta pasaules čempionātā Pekinā, kas notiks augusta beigās.

Izmantotie resursi:
Drug cheat Tyson Gay got off lightly, says...


, 2015-04-24 18:48, pirms 9 gadiem
Zināma taisnība jau tur ir. Varēja atļaut visu.
, 2015-04-24 18:57, pirms 9 gadiem
Tas.ka pats Bolts nav pieķerts.nenozimē.ka arī viņš nelieto..visticamāk.ka lieto..tāpēc varēja nu paklusēt!
, 2015-04-24 19:03, pirms 9 gadiem
Juseins-kārtējā Eliņa pērle
, 2015-04-24 19:11, pirms 9 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Juseins-kārtējā Eliņa pērle
Par to jau vairs nav jābrīnas. Drīzāk jāapbrīno...autora fantāzija.
, 2015-04-24 19:19, pirms 9 gadiem
tas, ka popovam ir ielikti mīnusi pierāda, cik lielā bedrē te dažs labs dzīvo. visi augstākā līmeņa sportisti kaut kādus eliksīrus lieto, naivi ticēt pretējam
, 2015-04-24 19:21, pirms 9 gadiem
Kapec Bolts neko tamlidzigu nesaka par saviem tautietieshiem ,Asafu Pauelu,Veroniku Kebelu,Seronu Simpsoni?

Gejs vismaz uzreiz atzinas ka pielava kludu(gandriz visi piekertie blaustas,nee,neesmu vainigs,kads cits vainigs,tik ne es) Jamaikieshi pieder pie shiem tipiem! ! Beigas Jamaikas antidopinga agentura normali Kembelu Braunu atmazali!
, 2015-04-24 19:23, pirms 9 gadiem
binghamiswanker rakstīja: tas, ka popovam ir ielikti mīnusi pierāda, cik lielā bedrē te dažs labs dzīvo. visi augstākā līmeņa sportisti kaut kādus eliksīrus lieto, naivi ticēt pretējam
Tie droši vien ir tie paši,kuri joprojām domā,ka arī tour de france var uzvarēt, dzerot burkānu sulu un ēdot vecmātes ceptās karbonādes...un ja nu galigi grūti paliek, tad bundžiņu red bull
, 2015-04-24 19:28, pirms 9 gadiem
Pirms Bolts sāk muti vērt vaļā par amerikas dopinga aģentūru, lai izskaidro kapēc tik daudz jamaikiešu ir iekrituši un vai uz tā fona mēs varam ticēt ka viņš ir tīrs kristāliņš.
, 2015-04-24 19:34, pirms 9 gadiem
Nu kaapeec vinam publiski nolikt saveejo tautieti?
Vins noteikti jau pateica savas domas tiem individuali un arii tagad, vins to iisti nesaka tikai par Geju, bet vispar, ka ja esi ticis piekerts, tad nu tiksi diskvalificeets uz ilgu laiku, ja nee, tad taa tiesaam ir, buus lielaaka velme meeginaat citiem
, 2015-04-24 21:27, pirms 9 gadiem
Boltam jau 15 gadu vecumā bija 20,60 200m, sanāk, ka viņš lieto no 15 gadu vecuma, ja?
, 2015-04-24 23:31, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Boltam jau 15 gadu vecumā bija 20,60 200m, sanāk, ka viņš lieto no 15 gadu vecuma, ja?
Tevi šai faktā kaut kas pārsteidz?
Ja jau parasti cilvēki absolūti bez sportiskiem mērķiem šādā vecumā sāk lietot anaboliskos steroīdus, tad nez vai ir kas tāds, kas 16 gadīju, perspektīvu jaunieti atturēs no kā tāda, ja tas viņam sola pilnīgi jaunu, daudz labāku, dzīves līmeni.
, 2015-04-25 03:11, pirms 9 gadiem
biskaps rakstīja: Par to jau vairs nav jābrīnas. Drīzāk jāapbrīno...autora fantāzija.
jāapbrīno ir tikai tava aprobežotība.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.