Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Soļotājs Rumbenieks izpilda EČ normatīvu 50 kilometru distancē

Soļotājs Rumbenieks izpilda EČ normatīvu 50 kilometru distancē
Arnis Rumbenieks Dudincē

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks sestdien Slovākijas pilsētā Dudincē notikušajās tradicionālajās soļošanas sacensībās izpildīja šī gada Eiropas čempionāta normatīvu 50 kilometru distancē.

Rumbenieks, kurš sacensību apritē atgriezies pēc gada pārtraukuma, guva piekto vietu, finišējot pēc četrām stundām un sešām sekundēm. Šī gada Eiropas meistarsacīkšu normatīvs ir četras stundas un astoņas minūtes, līdz ar to tika droši pārspēts.

Šis bija Rumbenieka otrais labākais rezultāts karjerā 50 kilometros, jo pirms desmit gadiem viņš garo distanci bija spējis nosoļot trijās stundās, 58 minūtēs un 25 sekundēs.

Tikmēr sacensībās sievietēm 20 kilometros ceturto vietu guva Agnese Pastare, kuras rezultāts bija stunda, 37 minūtes un 47 sekundes, kas par 47 sekundēm atpalika no kontinenta meistarsacīkšu normatīva.

Savukārt vīriem 20 kilometros pēdējā, sestajā, vietā palika Edgars Gjačs - stunda, 40 minūtes un 43 sekundes.


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.