Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Londonas olimpisko spēļu čempionei piešķirta mūža diskvalifikācija

Krišs Upenieks

Londonas olimpisko spēļu čempionei piešķirta mūža diskvalifikācija
Asli Čakira Alptekina
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu čempione 1500 metru skrējienā Turcijas sportiste Asli Čakira Alptekina pēc kārtējām pozitīvajām dopinga analīzēm saņēmusi mūža diskvalifikāciju, paziņojusi Turcijas Vieglatlētikas federācija.

2015. gadā Turcijas Vieglatlētikas federācija sportistei piešķīra astoņu gadu diskvalifikāciju pēc tam, kad atklājās, ka Alptekinai bijušas pozitīvas dopinga analīzes 2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs un Eiropas čempionātā. Jāpiemin, ka abās sacensībās sportiste izcīnīja zelta medaļas.

Vēlāk 1500 metru skrējējas diskvalifikācija tika samazināta uz pusi, līdz četriem gadiem, kā diskvalifikācijas sākumu norādot 2013. gadu, kā rezultātā šogad Alptekina varēja atgriezties skrejceļā. 32 gadus vecā turku sportiste publiski vēl nenosauktās sacensībās atkal iekritusi dopinga pārbaudēs, pēc kā saņēmusi mūža diskvalifikāciju.

2012. gada olimpisko spēļu 1500 metru skrējienā sešu no deviņu pirmo vietu ieguvēju dopinga analīzes bija pozitīvas, pēc kā skrējiens nosaukts par visu laiku ''netīrāko'' vieglatlētikas vēsturē.

Pirmo reizi diskvalifikāciju par dopinga lietošanu Alptekina saņēma 2004. gadā, kad pēc pasaules junioru čempionāta Čakira saņēma divu gadu sodu.

Izmantotie resursi:
Asli Cakir Alptekin: Life ban for winner of...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-23 14:17, pirms 7 gadiem
Forša sportista karjera.. tik nav īsti skaidrs, kàda jēga no tā visa.

     [+] [-]

, 2017-09-23 15:57, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Forša sportista karjera.. tik nav īsti skaidrs, kàda jēga no tā visa.
Nepaveicās, ka Londonā noķēra, a tā ieietu vēsturē kā olimpiskā čempione Bija tāds amerikāņu lodes grūdējs Maiks Stulss, kurš mūža diskvalifikāciju jau 24 gadu vecumā norāva, bet viņš ir 1992.gada olimpiskais čempions, lai ko kurš domātu par līdzekļiem, ar kuriem šis tituls izcīnīts...