Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Sinčukovam sestā vieta un jauns Latvijas junioru rekords

Sinčukovam sestā vieta un jauns Latvijas junioru rekords
Foto: LVS

Itālijas pilsētā Groseto svētdien noslēgušās Eiropas U20 čempionāta sacensības vieglatlētikā. Latviju šodien ar labiem rezultātiem pārstāvēja 400 metru barjerskrējējs Maksims Sinčukovs, kā arī mūsu 4x400 metru stafetes komanda.

Pirmo priecīgo mirkli sagādāja Maksims Sinčukovs, kurš jau trešo dienu pēc kārtas startēja 400 m barjerskrējienā. Arī šoreiz Maksima skrējiens bija ātrs – faktiski visātrākais viņa sportiskajā karjerā. Vēl pirms pēdējās barjeras viņš skrēja kā trešais.Tomēr pēdējos metros Maksimu apsteidza vairāki sāncenši, un finišēja viņš kā sestais. Toties rezultāts 50,98 atkal bija jauns Latvijas junioru rekords.

Šogad tikpat ātri ir skrējis arī Jānis Baltušsm un visu laiku rangā Maksims paceļas uz ceturto vietu – pēc V.Lāča, E.Tēbeļa un J.Baltuša.Tiesa – vēl divi (E.Zāģeris – 50,4 un P.Stripkāns – 50,8) ir priekšā ar saviem pirmselektronikas laika rezultātiem.Par Eiropas čempionu kļuva Vilfrīds Hapio (Francija) – 49,93 sek. un Maksimu apsteidza arī Itālijas, Spānijas un Turcijas barjerskrējēji.

Desmitcīņnieks Krišjānis Beļaunieks 110 m barjerskrējienu veica lēnāk nekā pirms diviem mēnešiem Rakverē (7082 p.) – 14,65 sek. Toties disku aizmeta tālāk – 41,41 m un arī ar kārti uzlēca augstāk – 4,10 m. Šķēps lidoja nedaudz tuvāk – 55,24 m un pirms 1500 m skrējiena Krišānis bija jau pacēlies uz 25, vietu.Desmitcīņu viņš beidza ar 5:20,34 veiktu 1500 m skrējienu un punktu summu 5804 p.Tā kopvērtējumā 26 sacensības beigušo daudzcīņnieku vidū atvēlēja 23.vietu. Pārliecinošu uzvaru (8435 p.) izcīnija vācietis Niklass Kauls, bet abas pārējās medaļas igauņu desmitcīņniekiem -Juhanam Ermam – 8141 p. un Karelam Tilgam – 8002 p.

Vēlreiz 12.vietas vērts metiens bija Laurim Kaufmanim. Šoreiz finālsacensībās disku viņš aizmeta 50,83 m.

Sacensību izskaņā kā ierasts – 4x400 m stafetes skrējieni. Mūsu puiši startēja pa otro celiņu un pretīm stājās (celiņu kārtībā) Šveice,Polija,Vācija,Turcija,Itālija,Francija un Čehija.Starta posmu skrēja Maksims Sinčukovs. Lai gan jau otro reizi šodien maksimāli tika veikti 400 m ( šoreiz bez barjerām), Maksims stafeti nodeva kā sestais. Edgars Pavārs savu etapu veica godam un droši nodeva kociņu mūsu kvarteta spēcīgākajiem puišiem – Iļjam Petrušenko un Austrim Karpinskim. Iļja pacēla komandu uz septīto pozīciju, bet Austris – pat uz sesto.Un atkal – sekoja diskvalifikācija un šoreiz tā skāra Vācijas komandu. Mūsu 4x400 m kvarteta vieta Eiropas čempionātā ir piektā – ar rezultātu 3:11,62, kas tikai par 0,77 sek.sliktāks nekā Latvijas junioru rekords.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/259...


, 2017-07-24 10:05, pirms 7 gadiem
Kada veida Stripkana 50.8 ar roku var but atrak neka Sincukova 50.98 ar elektroniku???
, 2017-07-24 11:06, pirms 7 gadiem
Funkcionārs rakstīja: Kada veida Stripkana 50.8 ar roku var but atrak neka Sincukova 50.98 ar elektroniku???
400 metros un garākās distancēs pie rokas hronometra laika pieskaita 0,14 sekundes, nevis 0,24.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.