Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latiševa-Čudare: "Sezonai esmu gatavojusies īpaši cītīgi"

Latiševa-Čudare: "Sezonai esmu gatavojusies īpaši cītīgi"
Gunta Latiševa-Čudare
Foto: Juris Bērziņš-Soms / rigaskausi.lv

Latvijas sprinta zvaigzne Gunta Latiševa-Čudare atklāj, ka pirms šīs vasaras startiem pirmo reizi karjerā bija "laba apetīte" startēt un patīkams satraukums, vēsta rigaskausi.lv portāls.

Kā jau ziņots, pērnā gada U23 Eiropas čempione un pasaules čempionāta 400m ātrākā eiropiete aizvadītajā nedēļas nogalē sāka vasaras sezonas sezonu - Osakas "Seiko Golden Grand Prix" ieguva ceturto vietu 400 metros, uzrādot cerīgas 51.83 sekundes.

---

Kādas bija sajūtas pirms vasaras sezonas startiem?
- Fiziski jūtos ļoti gatava! Šai sezonai esmu īpaši cītīgi gatavojusies. Pietaupījos ziemas sezonā, savedu kārtībā dažas savas “vājās vietas” un aizvadīju divas lieliskas pavasara nometnes. Arī morāli jūtos gatava sacensties. Pirmo reizi sporta karjerā sajutu vēlmi piedalīties sacensībās. Iepriekšējos gadus gatavošanās sezonai raisīja pārdomas un mazliet baidījos no sacensību sajūtām. Šobrīd man ir patīkams satraukums un "laba apetīte".

Lai gan cerējām tevi redzēt cīņā par uzvaru "Rīgas kausos", tomēr šajā scenārijā ieviesa izmaiņas nesen nākusī iespēja startēt Dimanta līgā. Bet ko tev nozīmē "Rīgas kausi" un startēt šajās sacensībās?
- Rīgas kausus parasti sagaidu ar interesi, jo tās ir vienas no sezonas pirmajām sacensībām. Vienmēr ir mājīgi un aizraujoši. Dažreiz ir žēl, ka gatavošanās startam parasti liedz paskatīties sacensības citās disciplīnās. Šie mači man vienmēr bijuši svarīgi, jo tās ir vienas no retajām sacensībām Latvijā, kad ir salīdzinoši daudz atbalstītāju tribīnēs un kārtīga konkurence.

Kādas atmiņas ir par piedzīvotajiem Rīgas kausiem līdz šim, varbūt nāk prātā kāds spilgtāks moments?
- Spilgti atceros pirmo reizi, kad startēju Rīgas kausos. Uzreiz pēc 12. klases matemātikas eksāmena (ko steidzīgi rakstīju) lecu vecāku mašīnā un braucām no Rēzeknes uz Rīgu, lai vēl paspētu iesildīties sacensībām. Šķiet, ka kopš tās reizes nevienu startu Rīgas kausos neesmu izlaidusi. Skaitot gadus kopš tā brīža, sanāk, ka esmu startējusi piecas reizes.

Cik gadus vieglatlētika ir tavas dzīves neatņemama sastāvdaļa?
- Sāku trenēties 10. klasē, tātad jau astotais gads vieglatlētikā.

Kas ir skaistākais mirklis, ko esi pieredzējusi savā sportistes karjerā?
- Skaistākais mirklis sportā bija tad, kad pēc U23 Čempionāta priekšskrējieniem uzzināju, ka 400 metrus esmu veikusi ātrāk par 52 sekundēm. Tas ļāva man noticēt, ka varu un esmu cienīga uzvarēt U23 čempionātā, ko arī nākamajā dienā izdarīju.

Vai ir bijis arī kāds izaicinošāks periods, kad jāsaņem sevi rokās?
- Tāds periods sportā bija pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kurās ierindojos vien 45. vietā. Tās bija smagas sacensības, pēc kurām pārdomāju daudzas lietas, kas notiek manā dzīvē. Sāku strādāt par juriskonsulti un studēju nedēļas nogalēs, paralēli patrenējoties aiz cieņas pret treneri. Izdzīvojot šo periodu, sapratu, ka man tomēr vēl ir citi sasniedzami mērķi skrejceļā.

Kāds ir labs sportists - kādas īpašības viņam piemīt?
- Labam atlētam ir vesels ķermenis, augstas darba spējas, labas attiecības ar treneri, zināšanas un pārliecība par visu, ko viņš dara mērķa sasniegšanai. Jā, un, manuprāt, labam atlētam ir arī hobiji un intereses ārpus sporta.

Un kas no iepriekš uzskaitītā ir tavs trumpis?
- Man zināmā mērā ir viss, ko iepriekš nosaucu. Bet es, protams, esmu procesā, lai kļūtu par arvien labāku atlēti.

Kā ar konkurentēm blakus skrejceļos - ko tev viņas nozīmē?
- Konkurence vienmēr rada dalītas sajūtas, taču par to viennozīmīgi priecājos. Tā man ir sava veida garantija, ka neļaušu sev padoties. Pamatā jau jāuzvar tikai sevi… Bet man ir ļoti patīkami, ja izdodas pārmīt kādu labu vārdu ar konkurentēm pēc sacensībām.

Kā ar tribīnēs esošajiem līdzjutējiem - vai tev ir svarīgi, ka viņi atbalsta un ir klāt? Vai varbūt traucē koncentrēties startam?
- Atbalstītāji man vienmēr ir tikai palīdzējuši. Patīk startēt, kad ir troksnis. Neciešu, kad dzirdu, kā naglenes grauž skrejceļu.

Ko novēli piedzīvot šī gada "Rīgas kausu" dalībniekiem?
- Rīgas kausu dalībniekiem novēlu labu pieredzi. Lai tā būtu uzvara vai pamācošs zaudējums, vajadzība startēt izcilos vai draņķīgos laika apstākļos. Galvenais ir gūt vērtīgu pieredzi, kas noderēs Eiropas un pasaules čempionātos.

Kāpēc ikvienam 29. maijā ir jāatnāk uz rekonstruēto Daugavas stadionu?
- Visvairāk jau tāpēc, lai uz vietas, klātienē, mūsu galvaspilsētā, baudītu augsta līmeņa sacensības un vērotu augstas klases sportistu sniegumu!

Izmantotie resursi:
rigaskausi.lv


, 2018-05-24 02:14, pirms 6 gadiem
Rīgas kausos ir metis Lūsis, gan Sr., gan Jr., Vasiļevskis, Kovals, lēcis Brumels...
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.