Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Misāns: "Lai lēktu tālāk, jāstrādā pie tehnikas"

Misāns: "Lai lēktu tālāk, jāstrādā pie tehnikas"
Elvijs Misāns
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas tāllēcējs Elvijs Misāns, kurš pirms nedēļas sacensībās Dienvidkorejā aizlēca 7.96 metrus tālu, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka, lai startētu vēl veiksmīgāk, jāuzlabo lēkšanas tehnika.

"Menedžeris man pateica, ka jābrauc un es arī braucu. Par finansiālo pusi man nebija jāuztraucas, tas viss ir menedžera ziņā," par startu pirms nedēļas Tegu (Dienvidkoreja) sacīja Misāns. "Patiesībā Tegu jutos ļoti slikti – pirms tam bija 20 stundu lidojums... Centos vairāk gulēt, bet tas neko nemainīja – biju noguris tik un tā. Otrajā lēcienā sasniedzu 7.94 metrus, trešajā vairs nebija spēka (tas netika ieskaitīts – aut.), bet pēdējā mēģinājumā kaut kādā nesaprotamā veidā tomēr savācos un aizlēcu 7.96."

Jautāts, ko pie kā jāpiestrādā, lai stabili lektu ne tikai tuvu astoņiem metriem, bet arī tālāk, Misāns atbildēja: "Domāju, ka jāpiestrādā pie tehnikas. Psiholoģiski nekādu problēmu [ar astoņu metru robežu] nav. Tehnika gan arī vairāk ir zemapziņā, to nav nemaz tik viegli kontrolēt. Slīpējot tehniku, vienmēr var uzlabot rezultātu. Pielikt var pat tad, kad šķiet, ka nav ko pielikt."

"Tegu man patika tas, ka stadions ir zilā krāsā, tas radīja labas emocijas. Rīgā man patīk lekt, bet tas, kā izdodas nostartēt daļēji atkarīgs arī no cilvēkiem apkārt, tā, kāda ir publika un tamlīdzīgi. Iepriekšējos gados "Rīgas kausos" man viss šeit paticis," divas nedēļas pirms starta "Rīgas kausos" sacīja Misāns.


, 2012-05-25 17:48, pirms 12 gadiem
Jaunais censonis pareizi izsecinājis par tehnikas uzlabošanu.Ātrums ir pietiekošs,lai lidotu pāri 8m,bet tehnika visu noliek savās vietās.Vai šogad būs 8,10m?Būt vai nebūt?Tas ir Elvija rokās.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.