Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bahamu salās ''World Relays'' sacensībās tiek laboti vairāki rekordi

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Bahamu salās ''World Relays'' sacensībās tiek laboti vairāki rekordi
Eleina Tompsone nogādā uzvaru Jamaikai.
Foto: iaaf.org

Bahamu salu galvaspilsētā Naso, ļoti svinīgā noskaņojumā, tika aizvadīta pirmā diena jau trešajās ''World Relays'' sacensībās, kuras laikā tika sadalīti trīs medaļu komplekti. Neskaitot sezonas rekordus, tika laboti vairāki ''lielie'' rekordi. To vidū bija kontinenta rekords, trīs nacionālie rekordi, labākais rezultāts pasaulē šosezon un čempionāta rekords.

Ļoti aizraujošas un ar daudz pārsteigumiem norisinājās arī olimpiskās 4x100m sacensības vīriešiem. Fiasko piedzīvoja spēcīgā Jamaikas izlase (Evertons Klarkss, Kemārs Beilijs-Kouls, Dževons Minzī, Johans Bleiks), kuri, nometot stafešu kociņu, izstājās jau pirmajā skrējienā. Vaininieki šim atagdījumam bija otrā un trešā posma skrējēji - Beilijs-Kouls un Minzī. Pēc šīs neveiksmes Nikels Ašmīds, kuram tika atvēlēts skriet finālā atzina, ka Jamaikas mērķis šajās sacensībās bija tikai viens - zelta medaļa. Līdz ar to Jamaika nav arī astoņu komandu vidū, kuras automātiski nodrošināja vietas šā gada Pasaules čempionātā. Ne pārāk veiksmīgi gāja arī Kanādas izlasei (Akīms Heinss, Ārons Brauns, Brendons Rodnijs, Andrē De Grasse), kuri, tikuši finālā un būdami vieni no favorītiem, arī nometa stafešu kociņu. Vainīgi atkal bija otrā un trešā posma skrējēji - Brauns un Rodnijs. Finālā izstājās arī Lielbritānijas komanda (Čidžindu Užā, Žarnels Hjūzs, Daniels Talbots, Odžī Edoburuns), kuri arī nometa kociņu pēdējā maiņā. Neveiksmes izpalika spēcīgajai ASV izlasei (Lešons Kolinss, Maiks Rodžerss, Ronijs Beikers, Džastins Getlins), kuri uzvarēja, distanci veicot 38,43 sekundēs. Sudrabu izcīnīja Barbadosas izlase (Mario Burks, Ramons Džitenss, Nikolass Dešongs, Burkhārts Eliss), kuri finišēja pēc 39,18 sekundēm, savukārt bronza Ķīnai (Džingjangs Tangs, Ženje Džī, Bingtians Su, Jinšengs Liangs), kuri distanci veica 39,22 sekundēs.

Tikmēr sieviešu 4x200m stafetē ar jaunu čempionāta rekordu triumfēja Jamaikas izlase (Žura Levī, Šerika Džeksone, Sašalī Forbsa, Eleina Tompsone), finišējot 1:29,04 minūtēs. Divkārtējā olimpiskā čempione Tompsone intervijā izteicās, ka, iesākot šo sezonu ļoti labi, viņa ir gatava rādīt augstvērtīgus rezultātus visas sezonas garumā, protams, par galveno startu uzskatot gaidāmo Pasaules čempionātu. Sudrabs šajā distancē nonāca pie Vācijas sprinterēm (Lara Mateisa, Tatjana Pinto, Rebeka Hāse, Džina Likenkempera), kuras distanci veica 1:30,68 minūtēs, bet bronza amerikānietēm (Dezerea Braienta, Tifānija Taunsenda, Felisija Brauna, Šalonda Solomona). Viņas distanci veica 1:30,87 minūtēs.

Savukārt 4x800m skrējienā, uzstādot jaunu labāko rezultātu pasaulē šosezon, uzvarēja ASV izlase, kuras finišēja pēc 8:16,36 minūtēm. Sudrabs nonāca Baltkrievijas izlasei, kuras no amerikānietēm atpalika mazliet mazāk par četrām sekundēm, bet bronzu ieguva Austrālijas komanda, kura skrējienā vidusdaļā bija līderes.

Šīs ir jau trešās ''World Relays'' sacensības, kuras līdz šim ir notikušas 2014. un 2015. gadā arī Bahamu salu Tomasa Robinsona stadionā. Paziņots, ka arī 2019. gadā tās notiks tur. Naktī uz pirdienu pulkstens 2.30 sāksies otrā un noslēdzošā šo sacensību diena, kuras laikā tiks sadalīti atlikušie medaļu komplekti.