Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Rīgas kausi" šogad tiks izcīnīti sešās disciplīnās

"Rīgas kausi" šogad tiks izcīnīti sešās disciplīnās
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Šā gada 30.maijā plkst.18:00 stadionā „Daugava” notiks starptautiskās vieglatlētikas sacensības „Rīgas kausi 2013”, ko rīko Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Šogad ”Rīgas kausi” tiks izcīnīti sešās disciplīnās – šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200m skrējienā sievietēm, 400m barjeru skrējienā vīriešiem, kārtslēkšanā vīriešiem un 3000m kavēkļu skrējienā sievietēm. Kopumā „Rīgas kausos 2013” sacensības notiks17 vieglatlētikas disciplīnās.

Eiropas Vieglatlētikas asociācija atzinīgi novērtējusi iepriekšējā gada „Rīgas kausi 2012” profesionālo organizāciju, veiksmīgo norisi un sasniegtos rezultātus, šogad sacensībām piešķirot „European Outdoor Classic meeting” statusu. Šis augstais kvalitātes novērtējums ļauj papildināt šī gada programmu, iekļaujot šim statusam obligātas 7 disciplīnas - lodes grūšanu vīriešiem, kārtslēkšanu vīriešiem, trīssoļlēkšanu vīriešiem, 400m barjeru skrējienu vīriešiem, šķēpa mešanu sievietēm, 200m skrējienu sievietēm un 3000m kavēkļu skrējienu sievietēm.

Šogad „Rīgas kausu” norise tiks papildināta ar kampaņu „Iesaki talantu”, kuras mērķis ir atrast un piesaistīt talantīgus jauniešus vieglatlētikai. Kampaņas ietvaros Latvijas vieglatlētikas leģendas kopā ar Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneriem vadīs dažādas vieglatlētikas disciplīnu meistarklases.

Skatītājiem ieeja sacensībās un autostāvvieta būs bez maksas. Aktuālie jaunumi un dalibnieki, starta saraksti, sacensību rezultāti pieejami "Rīgas kausu 2013" mājaslapā Rīgas kausi, kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi

Zināšanai:
- Pirmo reizi „Rīgas kausi” tika pasniegti 1910.gadā, kad Rīgas Rāte trīs kausus pasniedza vieglatlētikas sacensību labākajam skrējējam, lēcējam un metējam.
- No 1964.gada „Rīgas kausi” kļuva par starptautiskām sacensībām.
- 1996.gadā tika atjaunotas starptautiskās Rīgas vieglatlētikas sacensības, bet 2006.gadā sacensībām tika atdots „Rīgas kausu” nosaukums un statuss.
- „Rīgas kausi” regulāri pulcējuši augstākās klases pasaules vieglatlētikas zvaigznes. No 1962.gada līdz 1993.gadam sacensībās ir startējuši 33 Olimpiskie čempioni.
- 2012.gadā „Rīgas kausus” izcīnīja - Madara Palameika un Kim Amb (Zviedrija) šķēpa mešanā, Māris Urtāns lodes grūšanā, Rytas Sakalauskas (Lietuva) 100m skrējienā, Katsiaryna Paplauskaya (Baltkrievija) 100m barjerskrējienā un Anna Nazarova (Krievija) tāllēkšanā.

Informāciju sagatavoja:
Marita Vilciņa


, 2013-04-23 16:30, pirms 11 gadiem
Derēja pie ''zināšanas'' pieminēt arī to, ka 1973. gadā šajās sacensībās tika uzstādīts pasaules rekords diskā sievietēm
, 2013-04-23 21:08, pirms 11 gadiem
Vai sievietēm lekšanas disciplīnas vispār nebūs? O_o
, 2013-04-24 07:38, pirms 11 gadiem
Jaunais atlēts rakstīja: Vai sievietēm lekšanas disciplīnas vispār nebūs? O_o
Sievietēm būs augstlēkšana. Visas sacensību "Rīgas kausi" disciplīnas un to sadalījuu var apskatīties šeit - Sacensību disciplīnas / Meeting events
';
, 2013-04-24 08:57, pirms 11 gadiem
Jābrauc skatīties dzīvajā,jāatsakās no Apinīša un no 150km jāaiziet ar kājām,riteni,vai slēpēm,jo esmu retskops,viss atsities tēvā-Ugāles MRS cirsmu fonda inženierī Gunārā Amerā ulmaņlaiku-karlaika-pēckara paaudzes ēnā.
, 2013-04-24 14:28, pirms 11 gadiem
Paldies!
, 2013-05-12 19:33, pirms 11 gadiem
Katrā ziņā būs interesantas sacensības uz kurām noteikti arī aizbraukšu. Turēšu īkšķi par mūsu šķēpmetējiem - LAI VIŅIEM VEICAS!
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.