Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Reno Lavilenī pārlec 6,02 m

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Reno Lavilenī pārlec 6,02 m
Reno Lavilenī bija tuvu sava pasaules rekorda telpās labojumam.

Vieglaltētikas sacensībās telpās Klermonferānā (Francija) pasaules rekordists francūzis Reno Lavilenī kārtslēkšanā veica augstumu 6,02 m un kļuva par pirmo šajā gada, kurš pārvarēja 6 m augstumu. Gan šo, gan trīs iepriekšējos augstumus (5,70 m, 5,84 m un 5,91 m) Lavilenī pārvarēja ar pirmo mēģinājumu.

Jau kļuvis par sacensību uzvarētāju un sezonas līderi sacensībās telpās pasaulē, Londonas olimpisko spēļu čempions Reno Lavilenī centās labot arī paša pasaules rekordu telpās (6,16 m) un trešajā mēģinājumā esot bijis ļoti tuvu, lai pārvarētu 6,17 m augstumu.

Aizpagājušais gads vieglatlētikā bija augstlēcēju gads, pagājušais - trīssoļlēcēju gads, bet šis būs kārtslēcēju gads? Tā varētu būt. Tieši sešus metrus šogad jau ir pārlēcis kanādietis Šounsijs Bārbers, 5,93 m - brazīlietis Tiagu Brazs da Silva, 5,84 m - vācietis Rafaels Holcdepe un grieķis Konstadins Filipidiss.

Savukārt sieviešu konkurencē 5,03 m augstumu jau ir veikusi amerikāniete Dženifera Sūra, 4,90 m - grieķiete Ekaterini Stafanidi un amerikāniete Demi Peine, 4,81 m - grieķiete Nikoleta Kiriakopulu un 4,80 m - amerikāniete Sandi Morisa. Bet gads vēl ir tikai sācies un arī pasaules čempionāts telpās vēl ir priekšā...